Posthotel Traube

  1. Duitsland
  2. Beieren
  3. Donauwörth
  • Voorzijde hotel
  • Uitzicht op Donauwörth
  • Ontbijtbuffet
  • Donauwörth
  • Voorbeeldkamer
  • 17 foto's
  • Autovakanties
  • Aan de Romantische Strasse
  • In het historische centrum
  • Inclusief ontbijt
  • Prijstip

Posthotel Traube heeft een geschiedenis die zo'n 300 jaar terug gaat. Het hotel heeft een fantastische ligging midden in het historische centrum van Donauwörth en kende een wel heel bijzondere gast. Op 26 oktober 1777 logeerde de componist Wolfgang Amadeus Mozart een nachtje in het hotel onderweg naar Mannheim. Posthotel Traube is een ideale uitvalsbasis om de Romantische Strasse te ontdekken. Het

Vervoersmogelijkheden

Over Posthotel Traube

Intro

Posthotel Traube heeft een geschiedenis die zo'n 300 jaar terug gaat. Het hotel heeft een fantastische ligging midden in het historische centrum van Donauwörth en kende een wel heel bijzondere gast. Op 26 oktober 1777 logeerde de componist Wolfgang Amadeus Mozart een nachtje in het hotel onderweg naar Mannheim.
Posthotel Traube is een ideale uitvalsbasis om de Romantische Strasse te ontdekken. Het hotel behoort toe aan de familie Schmidt-Nestmaier, die het hotel al jaren in handen heeft. Na een dag op pad geweest te zijn, kun je in het gemoedelijke centrum van Donauwörth genieten van een typische Beierse maaltijd en een lokaal biertje.

Bijzonderheden

- Je ontvangt een eenvoudig ontbijt


Verblijf

Kamers

De eenvoudige 1/2/3/4-persoonskamers in Posthotel Traube beschikken over:
- Tv
- Gratis wifi
- Badkamer met bad of douche en toilet
- Bijzetbed of slaapbank voor de 3e en eventuele 4e persoon
- In sommige kamers is een koelkastje aanwezig
- Niet alle kamers zijn per lift bereikbaar
- Geen airco aanwezig op de kamers

Locatie

Posthotel Traube ligt midden in het historische centrum van Donauwörth, aan de beroemde toeristische route 'Romantische Strasse'. Bekende bezienswaardigheden zoals de Reichstrasse, het Rieder Tor, raadhuis en Liebfrauenmünster bevinden zich op loopafstand.
Er valt veel te ontdekken in de prachtige omgeving. Volg de bruine routebordjes langs mooie landschappen en charmante dorpjes met vakwerkhuizen, bloemen en geplaveide straatjes en pleinen.

Afstand vanaf Utrecht: ca. 690 km

Afstanden vanaf Posthotel Traube in Donauwörth:
- Centrum Donauworth: voor de deur
- Archeologisch Museum: ca. 400 m
- Augsburg: ca. 45 km
- Dinkelsbühl: ca. 60 km
- Rothenburg ob der Tauber: ca. 115 km

Bereikbaarheid:
- Met de auto: gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij de accommodatie (o.b.v. beschikbaarheid). Laadmogelijkheden voor elektrische auto's beschikbaar, ter plaatse aan te vragen en te voldoen.

Enkele hoogtepunten tijdens uw vakantie in Donauwörth
Donauwörth, gelegen aan de samenvloeiing van de Wörnitz- en Donaurivieren, biedt verschillende interessante uitstapjes en bezienswaardigheden in de regio. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt ontdekken tijdens je verblijf:

Historisch Stadscentrum
Verken het historische stadscentrum van Donauwörth met zijn charmante vakwerkhuizen, pleinen en historische bezienswaardigheden.

Reichsstrasse
Wandel door de Reichsstrasse, de hoofdstraat van Donauwörth, omringd door prachtige oude gebouwen en winkels.

Luitpoldpark
Ontspan in het Luitpoldpark, een mooi park met groene gazons en bloemperken.

Schloss Harburg
Bezoek het indrukwekkende kasteel Harburg, gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw.

Wörnitzstrand
Geniet van de Wörnitzstrand, een gebied langs de rivier de Wörnitz waar je kunt wandelen en ontspannen.

Donauradweg
Fiets langs de Donau op de Donauradweg, een populaire fietsroute die door Donauwörth loopt.

Schloss Dennenlohe
Maak een uitstapje naar het pittoreske Schloss Dennenlohe, een prachtig kasteel en tuin in de buurt van Donauwörth.

De Romantische Strasse
De Duitse Romantische Strasse is een van de belangrijkste autoroutes in het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Beieren. De totale route loopt tussen Würzburg en Füssen en is 424 kilometer lang. Er is een langeafstandswandelroute, er zijn fietsroutes en uiteraard de route met de eigen auto. De bewegwijzering is duidelijk: volg de bruine bordjes die de steden en bezienswaardigheden met elkaar verbinden. De route neemt je mee terug in de tijd en gaat door het Beierse landschap met spectaculaire bergtoppen, meren, de rivier de Donau en glooiende heuvels.

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber is een parel langs de Romantische Strasse. De stadskern heeft zijn middeleeuwse karakter goed kunnen behouden en ademt een en al romantiek uit. Het was de inspiratie voor Walt Disney om de tekenfilm Pinokkio te maken. De stadsmuren worden omringd door een fraai plattelandslandschap. De stad heeft in veel historische films als decor gediend. Culinair souvenir uit dit stadje zijn de Schneeballen: een rond gebakje van zanddeeg, met een laagje poedersuiker.

Dinkelsbühl
Dit stadje telt meer dan 600 monumenten. Uniek aan deze historische stad is dat het centrum bijna geheel omsloten is door de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer en een hoogte tot wel 6 meter. Er zijn 16 torens en poorten die toegang geven tot de stad. De Rothenburger Tor werd in de middeleeuwen als gevangenis in gebruik met cellen en martelkamers. De Duitse Monumentenzorg beschrijft het bijna 400 jaar onveranderde Dinkelsbühl als een van de best bewaard gebleven stadskernen van Duitsland.

Toon de kaart

Faciliteiten

    • Receptie
    • Lift (niet alle kamers zijn bereikbaar per lift)
    • Ontbijtruimte
    • Gratis wifi
    • Fietsenstalling (binnen)
    • Gratis parkeergelegenheid (op basis van beschikbaarheid)
    • Tegen betaling:
    • Oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's en e-bikes

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Kinderbed op aanvraag (gratis, opgeven bij boeking)
Niet inbegrepen
  • Optionele kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Huisdieren toegestaan, ca. € 12 p.n. (opgeven bij boeking)

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook