Whales, Bears and Vancouver Island 9-daagse autorondreis

 • Whale watching in Canada
 • Pacific Rim National Park
 • Bear watching in Canada
 • Stanley Park
 • Vancouver Island
 • 8 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Actieve reis
 • Avontuurlijke reis
 • NL routebeschrijving
 • Tip van onze expert
 • Verlenging mogelijk

Een korte reis voor de avontuurlijk maar ook verwende vakantieganger. U combineert de levendigheid, drukte en gezellige sfeer van de steden Victoria en Vancouver, met de ontspannen sfeer en verfris­sende buitenlucht van de natuur van de bossen, bergen en kusten van British Columbia. Halverwege de reis verblijft u ook nog 2 nachten midden in de natuur in het luxe Sonora Resort!

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Victoria
 2. Dag 2: Victoria
 3. Volledig 9 daags programma

Over Whales, Bears and Vancouver Island

Intro

Een korte reis voor de avontuurlijk maar ook verwende vakantieganger. U combineert de levendigheid, drukte en gezellige sfeer van de steden Victoria en Vancouver, met de ontspannen sfeer en verfris­sende buitenlucht van de natuur van de bossen, bergen en kusten van British Columbia. Halverwege de reis verblijft u ook nog 2 nachten midden in de natuur in het luxe Sonora Resort!

Hoogtepunten

- Victoria
- Whale watching tour
- Tofino
- Pacific Rim National Park
- Bear watching tour
- Sonora Resort
- Vancouver


Verblijf

Overnachtingen

Gedurende deze autorondreis verblijft u in goede middenklasse hotels of lodges die afwijkende faciliteiten kunnen hebben, waarbij airconditioning, tv en telefoon niet altijd standaardfaciliteiten zijn.
2 x Victoria
2 x Tofino
2 x Sonora Resort
2 x Vancouver


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Victoria

  U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw hotel in de stad waar u de komende 2 nachten zult verblijven. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van deze gezellige stad.

 2. Dag 2: Victoria

  Deze dag staat in het teken van de zee. Onder begeleiding van een zeebioloog maakt u een fascinerende en avontuurlijke boottocht per zodiac (zeewaardige rubberboot) en gaat u op zoek naar diverse soorten walvissen, orka’s en zeehonden, die hier allemaal in grote getalen en veelvuldig voorkomen. Ook kunt u vandaag een bezoek brengen aan de Butchart Gardens, een prachtige verzameling kleurrijke bloemen en planten in een prachtige omgeving.

 3. Dag 3: Victoria - Tofino (ca. 320 km)

  Vandaag maakt u een prachtige rit. Eerst langs de oostkust van Vancouver Island en aansluitend steekt u bij het stadje Port Alberni, dwars door de machtige bergen en bossen, het eiland over naar de westkust. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Horne Lake Caves, Cathedral Cove en Little Qualicum Falls. Het regenwoud bevat hier ontzettend veel indrukwekkende flora en fauna, waaronder beren, wolven, poema's, adelaars en rendieren. Uiteindelijk zult u vanuit het Pacific Rim National Park het stadje Tofino bereiken, waar u de komende 2 nachten verblijft.

 4. Dag 4: Tofino

  Deze dag staat in het teken van de bossen en de kustlijn. Onder begeleiding van een bioloog maakt u een spannende boottocht per zodiac (zeewaardige rubberboot) en gaat u op zoek naar beren die hier in grote getalen en veelvuldig voorkomen. Als het eb is komen de beren uit de bossen om langs de kustlijn naar voedsel te zoeken. Na afloop kunt op eigen gelegenheid de ruige westkust van Vancouver Island verder ontdekken. Verzamel schelpen op Long Beach, maak een mooie wandeling of breng een bezoek aan het vissersdorpje Ucluelet.

 5. Dag 5: Tofino - Sonora Resort (ca. 290 km)

  U rijdt vandaag weer, dwars door de bossen en over de bergen, terug naar de oostkust van dit schitterende eiland. Na aankomst in het vissersstadje Campbell River, parkeert u uw auto en vervolgt u uw reis met een boottocht per watertaxi door de wonderlijke natuur van de Pacific West Coast naar het luxueuze Sonora Resort, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

 6. Dag 6: Sonora Resort

  Een volle dag ter vrije beste­ding in het Sonora Resort. Dit luxe resort biedt naast de vele faciliteiten (veelal inbegrepen) ook excursies in de omgeving (tegen betaling). U kunt onbeperkt wandelen, kajakken, zwem­men en tennissen. Daarnaast kunt u golfen, (zalm)vissen, walvissen of beren spotten, een boottocht of helikopter­vlucht maken of genieten van één van de vele spa-behandelingen.

 7. Dag 7: Sonora Resort - Vancouver (ca. 290 km)

  In de ochtend en middag kunt u nog even heerlijk genieten van uw luxe lodge aan het meer voordat u aan het einde van de middag per water­taxi naar Campbell River op Vancouver Island vaart. Hier stapt u weer in uw huurauto en rijdt u langs de oostkust in zuidelijke richting door kleine stadjes als Comox, waar u even kunt rondwandelen en lunchen. In Nanaimo vaart u per ferry over naar Vancouver op het vasteland van Canada, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

 8. Dag 8: Vancouver

  U heeft een hele dag om deze fantastische stad te verkennen. Wat u in ieder geval moet gaan bekijken zijn: Stanley Park, met de beroemde totempalen, Gastown, Chinatown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain en de gezellige winkelstraten met terrasjes en restaurants.

 9. Dag 9: Vancouver

  Vandaag levert u uw huurauto weer in komt deze unieke en prachtige rondreis ten einde.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 8 overnachtingen in goede middenklasse hotels of lodges o.b.v. logies; volpension in Sonora Resort vanaf diner op dag 5 t/m lunch op dag 7
 • Dag 2 Victoria: 3 uur durend whale watching tour per Zodiac
 • Dag 4 Tofino: 2 uur durende bear watching tour per boot
 • Dag 5 boottocht Campbell River – Sonora per watertaxi
 • Dag 6 Sonora: begeleide ecotour op zoek naar beren
 • Dag 7 boottocht Sonora - Campbell River per watertaxi
 • Dag 7 Vancouver: overtocht per ferry
 • Uitgebreide Nederlandstalige digitale en virtuele algemene informatie over Canada en de door u te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden, dag-tot-dag routekaart en routesuggesties met vele tips voor onderweg en op uw overnachtingsadres, hotellijst, hotelbeschrijvingen en uw hotelvouchers. U ontvangt al deze informatie reeds voor vertrek bij uw reisbescheiden
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook