Eastern Express 8-daagse autorondreis

 • Quebec
 • Thousand Islands
 • Niagara Falls
 • Ottawa
 • Toronto
 • 8 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Inclusief 3 interessante en leuke excursies
 • Centraal gelegen hotels
 • NL routebeschrijving
 • Prijstip
 • Rustig programma
 • Verlenging mogelijk

Tijdens deze korte, bondige maar zeer interessante autorondreis maakt u kennis met de belangrijkste en grootste steden van Oost-Canada, afgewisseld met de natuur in één van de mooiste natuurgebieden van Oost-Canada: Thousand Islands. U maakt 3 interessante en leuke excursies en ontdekt tevens de verschillen tussen Engelstalig en Franstalig Canada. Elk met hun eigen cultuur en bevolking maar beiden

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Toronto
 2. Dag 2: Toronto – Niagara Falls – Toronto (ca. 260 km)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Eastern Express

Intro

Tijdens deze korte, bondige maar zeer interessante autorondreis maakt u kennis met de belangrijkste en grootste steden van Oost-Canada, afgewisseld met de natuur in één van de mooiste natuurgebieden van Oost-Canada: Thousand Islands. U maakt 3 interessante en leuke excursies en ontdekt tevens de verschillen tussen Engelstalig en Franstalig Canada. Elk met hun eigen cultuur en bevolking maar beiden even bijzonder en zeer aantrekkelijk. Een prima ontdekkingsreis!

Hoogtepunten

- Toronto
- Niagara Falls
- Ottawa
- Quebec City
- Montreal
- Kingston
- Thousand Islands


Verblijf

Overnachtingen

Gedurende deze autorondreis verblijft u in middenklasse hotels of lodges die afwijkende faciliteiten kunnen hebben, waarbij airconditioning, tv en telefoon niet altijd standaardfaciliteiten zijn.
2 x Toronto
1 x Ottawa
2 x Quebec City
1 x Montreal
1 x Kingston


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Toronto

  U haalt uw huurauto op op de luchthaven en rijdt naar uw hotel in de stad voor de komende 2 overnachtingen. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van deze gezellige stad.

 2. Dag 2: Toronto – Niagara Falls – Toronto (ca. 260 km)

  U heeft vandaag alle tijd om kennis te maken met culturen uit diverse delen van de wereld. Van Chinatown tot Little Italy en Greektown on the Danforth tot Little Portugal. De CN Tower mag niet ontbreken en van bovenaf heeft u een prachtig uitzicht over de stad met Lake Ontario, Ontario Palace, de Hockey Hall of Fame en het Royal Ontario Museum. Ook kunt u het Ripley’s Aquarium bezoeken. Bewonder vandaag ook de wereldberoemde Niagara Falls, met onderweg een bezoek aan het historische dorpje Niagara-on-the-Lake. Neem er even de tijd voor, alvorens u de reis vervolgt naar de watervallen. Een fantastisch schouwspel wat u van diverse kijkposten kunt zien en fotograferen. Het wordt helemaal spannend om dit vanaf het water te gaan bekijken tijdens de Voyage to the Falls boottocht.

 3. Dag 3: Toronto - Ottawa (ca. 410 km)

  U reist vandaag verder in noordoostelijke richting langs de oevers van Lake Ontario en door diverse kleine lokale dorpjes. Maak af en toe even een stop voor een kop koffie en/of een klein hapje en geniet van de rust en de vriendelijke bevolking. U rijdt verder landinwaarts over de Rideau Heritage route, langs het Rideau kanaal en de vissersdorpjes Smith Falls en Edmond’s Lock. Via de Ottawa Valley met vele herinneringen aan het Europese, Indiaanse en Chinese verleden, komt u aan het einde van de middag aan in Ottawa, hoofdstad van Canada, waar u de komende nacht zult verblijven.

 4. Dag 4: Ottawa - Quebec City (ca. 450 km)

  In de ochtend kunt u een boottocht maken over het pittoreske Rideau Canal. Vroeger diende dit als aanvoerroute voor de militairen tussen Lake Ontario en de Ottawa River, maar tegenwoordig is het een heerlijk recreatiegebied, met in de winter de langste schaatsbaan ter wereld. Ook een bezoek aan de parlementsgebouwen en het museum de National Gallery is het tijd om weer verder te rijden, deze keer naar Franstalig Canada. Na een prachtige tocht langs de St. Lawrence rivier en door het schilderachtige stadje Trois Rivières met een prachtige gotische kathedraal arriveert u aan het einde van de middag in Quebec City, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

 5. Dag 5: Quebec City

  Quebec City is de grootste Franstalige stad van Canada, maar ook de oudste met een leven zoals men dat ook van Frankrijk kent, genieten dus. U heeft de hele dag om deze heerlijke stad uitgebreid te bezichtigen. Bezoek de Basiliek, Place Royale, Latin Quarter, de historische gebouwen, de Citadel, de prachtige stadspoorten en de oude stad. Ga lekker genieten op de terrasjes en eet vanavond heerlijk in één van de vele restaurantjes.

 6. Dag 6: Quebec City – Montreal (ca. 250 km)

  U volgt de St. Lawrence River in zuidwestelijke richting naar Montreal, een ander kroonjuweel van Oost-Canada. Bezoek de Notre Dame Basiliek, Place D’Armes, Rue St. Catherine, Mt. Royal Park, Veille Montreal en het enorme ondergrondse winkelcentrum. Vanavond is het goed vertoeven in het zeer levendige centrum. Overnachting in Montreal.

 7. Dag 7: Montreal – Kingston (ca. 300 km)

  U rijdt weer richting het westen om de grens met de provincie Ontario te passeren. Maak onderweg een stop in Upper Canada Village, een replica van een 19e eeuws pioniersdorpje met nog dagelijks een kleine militaire parade. Het enorme natuurgebied waar u langs rijdt heet Thousand Islands en u moet hier beslist een boottocht maken door dit uitgestrekte waterrijke gebied. Aansluitend rijdt u verder naar het stadje Kingston voor de overnachting. In Kingston vind u vele koloniale gebouwen en de oudste militaire academie van Canada, de Royal Military College.

 8. Dag 8: Kingston - Toronto (ca. 265 km)

  Gebruik de ochtend om op uw gemak langs diverse wijngaarden, het schiereiland Prince Edward en door het stadje Picton weer terug naar Toronto te rijden, waar u de huurauto inlevert en deze korte maar boeiende rondreis eindigt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels of lodges in een kamer met bad of douche en toilet. De lodges kunnen afwijkende faciliteiten hebben, waarbij airconditioning, tv en telefoon geen standaardfaciliteiten zijn
 • Verzorging op basis van logies- Dag 2 Toronto: toegang tot de CN Tower en Ripley’s Aquarium
 • Dag 5 Quebec City: 2 uur durende stadstour door Quebec City
 • Dag 7 Rockport: 1000 Island cruise
 • Uitgebreide Nederlandstalige digitale en virtuele algemene informatie over Canada en de door u te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden, dag-tot-dag routekaart en routesuggesties met vele tips voor onderweg en op uw overnachtingsadres, hotellijst, hotelbeschrijvingen en uw hotelvouchers. U ontvangt al deze informatie reeds voor vertrek bij uw reisbescheiden
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook