Canadian Contrasts 15-daagse groepsrondreis

 • Ontario
 • Banff NP
 • Ottawa
 • Toronto
 • Vancouver
 • 16 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Toronto & stadstour
 • Banff National Park
 • Yoho National Park
 • Centraal gelegen hotels
 • Gegarandeerd vertrek
 • Oost- en West-Canada

Deze rondreis laat u kennis maken met de vele hoogtepunten in Oost- en West-Canada. In het oosten ontdekt u het Engels- en Franstalig Canada en u zult ook de verschillen waarnemen. Prachtige steden met ieder een eigen karakter en daartussen een natuur die een juiste mix waarborgen, met als hoogtepunt Niagara Falls. Aansluitend ondergaat u wat West-Canada te bieden heeft. Een prachtige natuur en sf

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
 1. Dag 1: Amsterdam - Toronto
 2. Dag 2: Toronto - Niagara Falls - Toronto, ca. 320 km
 3. Volledig 15 daags programma

Over Canadian Contrasts

Intro

Deze rondreis laat u kennis maken met de vele hoogtepunten in Oost- en West-Canada. In het oosten ontdekt u het Engels- en Franstalig Canada en u zult ook de verschillen waarnemen. Prachtige steden met ieder een eigen karakter en daartussen een natuur die een juiste mix waarborgen, met als hoogtepunt Niagara Falls. Aansluitend ondergaat u wat West-Canada te bieden heeft. Een prachtige natuur en sfeervolle steden zijn de belangrijkste elementen waarmee u kennismaakt. De Canadian Rockies, oeroude gletsjers, enorme bossen, diepe canyons, maar ook Calgary en Vancouver, 2 ware toppers onder de steden.

Verre reizen specialist Wilfried

Deze rondreis laat u kennis maken met de vele hoogtepunten in Oost- en West-Canada. In het oosten ontdekt u het Engels- en Franstalig Canada en u zult ook de verschillen waarnemen. Prachtige steden met ieder een eigen karakter en daartussen een natuur die een juiste mix waarborgen, met als hoogtepunt Niagara Falls. Aansluitend ondergaat u wat West-Canada te bieden heeft. Een prachtige natuur en sfeervolle steden zijn de belangrijkste elementen waarmee u kennismaakt. De Canadian Rockies, oeroude gletsjers, enorme bossen, diepe canyons, maar ook Calgary en Vancouver, 2 ware toppers onder de steden.

Inbegrepen highlights

- Toronto & stadstour
- Niagara Falls
- Ottawa & stadstour
- Quebec City & stadstour
- Montreal & stadstour
- Calgary & stadstour
- Columbia Icefield (ter plaatse extra te reserveren)
- Banff National Park
- Yoho National Park
- Vancouver & stadstour


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Amsterdam - Toronto

  U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum, waar u kennismaakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U verblijft 2 nachten in Toronto.

 2. Dag 2: Toronto - Niagara Falls - Toronto, ca. 320 km

  Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. De tour begint met een stadstocht door Toronto om u een duidelijk beeld te geven van deze kosmopolitische stad. De vele historische gebouwen, het waterfront, de imposante CN Tower en Chinatown ontbreken niet. De rest van de dag gaat u genieten van een fantastisch natuurschouwspel, de Niagara watervallen. Na deze enerverende excursie keert u terug naar Toronto.

 3. Dag 3: Toronto - Ottawa, ca. 400 km

  We laten de skyline van Toronto achter ons en rijden naar Rockport, waar u ter plaatse een lunchcruise tussen de prachtige Admirality-eilandengroep kunt reserveren. Na de lunch rijdt u door naar Ottawa, waar u na aankomst de hoogtepunten van de nationale hoofdstad zult bezoeken, zoals de Parlementsgebouwen, de Byward-market en City-Hall. Overnachting in Ottawa.

 4. Dag 4: Ottawa - Quebec City, ca. 460 km

  Deze morgen rijdt u langs de rivier de Ottawa naar Quebec City en arriveert u in het Franstalige deel van Canada. De bus rijdt om de imposante bergen van de Laurentians heen en u passeert de rustieke Quebecois-dorpen en historische heiligdommen. Na aankomst in Quebec City maakt u een stadstour binnen de muren van de oude stad en u bekijkt de stadspoorten, Lower Town, de Citadel en Battlefields Park. U heeft 2 overnachtingen in Quebec City.

 5. Dag 5: Quebec City

  De hele dag om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen. U kunt echter ook optioneel een excursie maken naar Tadoussac, waarbij 3 uur wordt uitgetrokken om walvissen te gaan kijken op de St. Lawrence River aan de monding van de rivier de Saquenay. Op de terugweg bezoekt u ook nog de Montmorency-watervallen, die nog 30 meter hoger zijn dan de Niagara Falls.

 6. Dag 6: Quebec City - Montreal, ca. 255 km

  U volgt vandaag de voetsporen van de eerste kolonisten. Na aankomst in Montreal maakt u een stadsrondrit door de tweede Franstalige stad van Canada. Een mengeling van historie en modern en een heel dynamische stad. U bezoekt het charmante Old Montreal, de McGill Universiteit, het Olympisch Complex en de drukke winkelstraten. Overnachting in Montreal.

 7. Dag 7: Montreal - Toronto, ca. 550 km

  Een vrij lange rit, maar u bent op tijd terug in Toronto, waar u nog de gelegenheid heeft om de stad zelf te verkennen. Vanavond kunt u dineren in één van de vele internationale restaurantjes en uitgaan. Overnachting in Toronto.

 8. Dag 8: Toronto - Calgary

  In de loop van de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Toronto voor uw vlucht naar Calgary. Na het ophalen van uw bagage op de luchthaven van Calgary gaat u ook weer op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Calgary, waar u aan het einde van de middag kennismaakt met de nieuwe reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Calgary.

 9. Dag 9: Calgary - Canmore/Banff, ca. 130 km

  Vanmorgen maakt u eerst kennis met uw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook ziet u Fort Calgary in het historische centrum. In Banff National Park ziet u sprankelende gletsjers, de Bow-waterval, de Tunnel Mountain en het majestueuze Banff Springs Hotel. U verblijft 2 nachten in Canmore, vlakbij Banff National Park.

 10. Dag 10: Canmore/Banff

  De hele dag kunt u op eigen gelegenheid Banff verkennen. De vele winkeltjes en specialiteitenzaken langs Banff Avenue zijn een lust voor het oog. Wij raden u aan om ter plaatse een dagtour over de overweldigende Icefield Parkway naar het Columbia Icefield te reserveren. Adembenemende uitzichten volgen elkaar in hoog tempo op.

 11. Dag 11: Canmore/Banff - Kamloops, ca. 490 km

  U rijdt vandaag over de bekende Trans-Canada Highway langs diverse Canadese parken en door de ruige Kicking Horse Pass naar het Yoho National Park in British Columbia. U heeft fantastische panorama's van uitgestrekte ijsvelden, diepe canyons, dichte wouden en gletsjerrivieren. Via Glacier National Park, met prachtig zicht op de Rogers Pass, rijdt u naar het stadje Kamloops voor de overnachting.

 12. Dag 12: Kamloops - Whistler, ca. 475 km

  Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt ter plaatse een excursie per watervliegtuigje over het Garibaldi Park reserveren. Overnachting in Whistler.

 13. Dag 13: Whistler - Vancouver, ca. 125 km

  De reis gaat verder richting het zuiden over de Sea-to-Sky Highway. Op weg naar de kust verlaat u het berglandschap en komt u in de grote metropool aan de westkust: Vancouver. U maakt hier een stadsrondrit langs o.a. Stanley Park, Prospect Point, English Bay, Chinatown en het historische Gastown. De komende 2 nachten verblijft u in Vancouver.

 14. Dag 14: Vancouver

  U heeft de hele dag om zelf de stad te verkennen en daar heeft u zeker de volle dag voor nodig. Winkels, parken, musea, terrasjes en vele restaurantjes bezorgen u een heerlijke dag.

 15. Dag 15: Vancouver - Amsterdam

  Vandaag komt uw rondreis ten einde.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe airconditioned touringcar
 • U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige Engelssprekende reisleiding op deze vertrekdata in 2024: 11 en 25 mei, 8 en 29 juni, 13 en 27 juli, 17, 24 en 31 augustus, 7 september; of Duitssprekende reisleiding, op alle overige vertrekdata, tijdens dag 1 t/m 13 van de rondreis
 • 14 hotelovernachtingen
 • 14 x ontbijt
 • Kofferservice (1 koffer per persoon)
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Transfers luchthaven-hotel v.v.
 • Voor prijzen inclusief intercontinentale vluchten kunt u contact opnemen met ons callcenter

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook