Geological Wonders 6-daagse autorondreis

 • Grand Teton National Park
 • Golden Spike National Historic Site
 • Salt Lake City
 • Salt Lake City
 • Shoshone Falls
 • 8 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Centraal gelegen hotels
 • Hoge klantwaardering
 • NL routebeschrijving
 • Nieuwe reis
 • Verlenging mogelijk

Tijdens deze korte rondreis ontdekt u toch meer dan 350 km van de prachtige natuur rondom de kronkelige bergwegen van het noordwesten van Amerika. U doorkruist het enorm uitgestrekte Grand Teton National Park, brengt ook een bezoek het wereldberoemde Yellowstone National Park, met vele geisers en grote poelen met dampend zwavel en sluit de reis af met een bezoek aan het uniek gevormd grillige land

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Salt Lake City
 2. Dag 2: Salt Lake City – Grand Teton National Park – Jackson Hole (ca. 480 km)
 3. Volledig 6 daags programma

Over Geological Wonders

Intro

Tijdens deze korte rondreis ontdekt u toch meer dan 350 km van de prachtige natuur rondom de kronkelige bergwegen van het noordwesten van Amerika. U doorkruist het enorm uitgestrekte Grand Teton National Park, brengt ook een bezoek het wereldberoemde Yellowstone National Park, met vele geisers en grote poelen met dampend zwavel en sluit de reis af met een bezoek aan het uniek gevormd grillige landschap van het Craters of the Moon National Monument.

Hoogtepunten

- Salt Lake City
- Grand Teton National Park
- Yellowstone National Park
- Twin Falls


Verblijf

Overnachtingen

Gedurende deze autorondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.
1 x Salt Lake City
1 x Jackson Hole
1 x Yellowstone National Park
1 x Twin Falls
1 x Salt Lake City


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Salt Lake City

  U haalt uw huurauto op op de luchthaven en rijdt naar uw hotel in de stad. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van deze gezellige stad. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door Liberty Park, een bezoek brengen aan Temple Square en de Tabernacle waar u meer te weten komt over het heden en het verleden van de Mormonen of een dagje heerlijk shoppen. U heeft één overnachting in Salt Lake City.

 2. Dag 2: Salt Lake City – Grand Teton National Park – Jackson Hole (ca. 480 km)

  U reist vandaag door Grand Teton National Park, onderdeel van de Rocky Mountains. Het park is genoemd naar de Grand Teton, die met 4197 meter de hoogste berg van het park is. De bergketen domineert het landschap door de besneeuwde toppen die hoog uitsteken boven het bergachtige terrein met kraakheldere meren.Aansluitend rijdt u verder door de weiden van Jackson Hole, gelegen in de staat Wyoming, voor uw overnachting. In deze ‘Cowboystaat’ wonen al meer dan 12.000 jaar mensen en men heeft van deze prehistorische indianen veel sporen teruggevonden in verborgen grotten, in de grote bossen en op de open plateaus van deze staat. Wyoming is een ware archeologische goudmijn.

 3. Dag 3: Jackson Hole – Yellowstone National Park (ca. 115 km)

  U reist verder naar één van de mooiste nationale parken van Amerika: Yellowstone National Park. Wij raden u aan om vroeg op pad te gaan om de drukte te vermijden en u heeft tevens de grootste kans om wild te zien zoals bizons, wapitiherten, elanden en grizzly beren! Yellowstone National Park, met het uiterlijk van een bizar sprookjeslandschap, is Amerika’s allereerste nationale park en is opgericht in 1872. U heeft de hele dag om de wonderen van Yellowstone te ontdekken. Bewonder de geisers, ‘mudpots’, ‘fumaroles’ en heetwaterpoelen met namen als Old Faithful en Mammoth Hot Springs en geniet van de donderende watervallen in de Yellowstone Canyon. U heeft één overnachting in de omgeving van het park.

 4. Dag 4: Yellowstone National Park – Twin Falls (ca. 510 km)

  Via de mooie Shoshone Falls, de Niagara Falls van het westen, rijdt u verder in westelijke richting naar Twin Falls. Onderweg kunt u bezoek brengen aan het bizarre maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument. U vindt hier een groot aantal vulkanisch gevormde sculpturen en landschappen. U heeft één overnachting in Twin Falls.

 5. Dag 5: Twin Falls – Salt Lake City (ca. 350 km)

  Vandaag reist u terug naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Wij raden u aan om tijdens deze rit een stop te maken bij Golden Spike National Historic Site, de plek waar de Golden Spike werd geslagen. Hier werd in 1869 de oostelijke en westelijke spoorweg aan elkaar gekoppeld. U kunt hier een bezoek brengen aan het museum en daarnaast zijn er diverse treinen te zien. Op zaterdag zijn er vaak voorstellingen waarin de Golden Spike opnieuw wordt geslagen. U heeft één overnachting in Salt Lake City.

 6. Dag 6: Salt Lake City

  Vandaag levert u uw huurauto weer in op de luchthaven en komt deze enerverende rondreis ten einde.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 5 overnachtingen o.b.v. logies
 • Uitgebreide Nederlandstalige digitale en virtuele algemene informatie over Amerika en de door u te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden, dag-tot-dag routekaart en routesuggesties met vele tips voor onderweg en op uw overnachtingsadres, hotellijst, hotelbeschrijvingen en uw hotelvouchers. U ontvangt al deze informatie reeds voor vertrek bij uw reisbescheiden.
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden en entreegelden nationale parken

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook