Civil War Battlegrounds 6-daagse autorondreis

 • Lincoln Memorial
 • Gettysburg
 • Civil War demonstratie
 • Lincoln Memorial Washington
 • Shenandoah National Park
 • 8 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Centraal gelegen hotels
 • NL routebeschrijving
 • Nieuwe reis
 • Rustig programma
 • Verlenging mogelijk

De Amerikaanse Burgeroorlog was een burgeroorlog tussen de noordelijke staten van Amerika (the Union) en de zuidelijke staten van Amerika (de Confederacy). De zuidelijke staten hadden zich onafhankelijk verklaard, omdat zij de slavernij wilden behouden, terwijl president Lincoln die juist wilde afschaffen. De oorlog begon na de aanval door het zuiden op Fort Sumter , maar werd uiteindelijk door de

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Washington DC
 2. Dag 2: Washington DC – Richmond (ca. 225 km)
 3. Volledig 6 daags programma

Over Civil War Battlegrounds

Intro

De Amerikaanse Burgeroorlog was een burgeroorlog tussen de noordelijke staten van Amerika (the Union) en de zuidelijke staten van Amerika (de Confederacy). De zuidelijke staten hadden zich onafhankelijk verklaard, omdat zij de slavernij wilden behouden, terwijl president Lincoln die juist wilde afschaffen. De oorlog begon na de aanval door het zuiden op Fort Sumter, maar werd uiteindelijk door de Unie gewonnen. Tijdens deze autorondreis bezoekt u vele voormalige slagvelden en steden waar de oorlog werd uitgevochten en waar nu middels diverse musea, monumenten en beschermde parken de herinneringen aan deze tijd worden bewaard.

Hoogtepunten

- Washington DC
- Richmond
- Blue Ridge Mountains
- Shenandoah National Park


Verblijf

Overnachtingen

Gedurende deze autorondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.
1 x Washington DC
1 x Richmond
1 x Luray
1 x Gettysburg
1 x Washington DC


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Washington DC

  U haalt uw huurauto op en rijdt de stad in. De hoofdstad van Amerika is de uitgelezen locatie om deze autorondreis, die geheel in het teken staat van de Civil War, te starten en te beëindigen. U heeft de hele dag de tijd om vele locaties die hier aan herinneren te bezoeken, o.a. het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument, African-American Civil War Memorial en de Arlington begraafplaats, die tijdens de Civil War is opgericht, om de vele gesneuvelde soldaten te begraven, maar ook een laatste eer te bewijzen. U verblijft de komende nacht in Washington DC.

 2. Dag 2: Washington DC – Richmond (ca. 225 km)

  Vandaag verlaat u Washington DC en rijdt u in zuidelijke richting voor de eerste stop bij het Manassas National Battlefield Park in de staat Virginia. Op deze plaats worden 2 grote veldslagen herdacht tussen de legers van de Union (Noorden) en de Confederacy (Zuiden). De eerste veldslag, dus het begin van de oorlog uit 1861 en een tweede vond plaats in 1862. Een stuk zuidelijker ligt de stad Fredericksburg  met het Spotsylvania National Military Park, ook bekend als THE Americas Battleground en hier vonden dan ook 4 zeer grote veldslagen plaats en kwam de Civil War tot zijn hoogtepunt. Een hele belangrijke stad tijdens deze oorlog was Richmond, de hoofdstad van de Confederacy tijdens het grootste deel van de oorlog. Op de omringende slagvelden vindt u dan ook nog vele herinneringen aan deze tijd en regelmatig worden hier de veldslagen nagespeeld, compleet met alle wapens en militaire uitrustingen van toen. Overnachting in Richmond.

 3. Dag 3: Richmond – Luray/Shenandoah (ca. 210 km)

  Voor u Richmond weer verlaat raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Maggi L. Walker National Historic Site, waar het leven wordt herdacht van Mrs. Walker. Zij was als slaaf geboren, maar werd later de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die een bankrekening opende. Als activiste van de burgerrechten stond haar hele leven in het teken van het verbeteren van het leven van de Afro-Amerikaanse bevolking. Doe vanmiddag even een stapje terug van de Civil War en breng een bezoek aan de Blue Ridge Mountains van het Shenandoah National Park. U kunt hier een heerlijke wandeling maken door de prachtige natuur in de enorme bossen met diverse watervallen en hele mooie uitzichten. Overnachting in het stadje Luray.

 4. Dag 4: Luray/Shenandoah – Gettysburg (ca. 260 km)

  U verlaat het Shenandoah National Park en doet een paar stappen nog verder terug in de tijd bij een bezoek aan het Harpers Ferry National Historical Park, waar in 1859 de eerste grote opstand van de slaven plaatsvond. In de omgeving vindt u ook nog diverse oude bars en winkels die er nog bijna net zo uit zien als toen. Vervolgens gaat u op weg naar Gettysburg, waar in 1963 de belangrijkste veldslag plaatsvond tijdens de Civil War en de oorlog een wending nam ten gunste van de Union, die uiteindelijk ook zouden winnen, alle Verenigde Staten waren weer verenigd onder 1 vlag en 1 President. Overnachting in Gettysburg.

 5. Dag 5: Gettysburg – Washington DC (ca. 180 km)

  Vandaag rijdt u weer terug naar waar deze autorondreis ook begon, Washington DC. Gebruik de rest van de dag voor een bezoek aan één van de vele musea van deze stad, bv. het Smithsonian Museum of het National Museum of Afro American History. U kunt ook ’s avonds nogmaals de vele monumenten bewonderen die dan prachtig verlicht zijn. Een heel ander gezicht dan overdag! Overnachting in Washington DC.

 6. Dag 6: Washington DC

  In de loop van de middag levert u uw huurauto weer in en komt deze unieke en boeiende rondreis ten einde.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 5 overnachtingen o.b.v. logies
 • Uitgebreide Nederlandstalige digitale en virtuele algemene informatie over Amerika en de door u te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden, dag-tot-dag routekaart en routesuggesties met vele tips voor onderweg en op uw overnachtingsadres, hotellijst, hotelbeschrijvingen en uw hotelvouchers. U ontvangt al deze informatie reeds voor vertrek bij uw reisbescheiden.
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden en entreegelden nationale parken

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook