Albanie op het gemak 12-daagse flydrive

 • Berat
 • Gjirokaster
 • Tirana
 • Shköder
 • Vlorë
 • 14 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Op het gemak
 • Meerdere UNESCO Werelderfgoed bezienswaardigheden
 • Plekken uit het programma "Wie is de Mol?"
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief reisgids
 • Rustig programma

Verken de onontdekte parel van de Balkan tijdens deze bijzondere rondreis door Albanië. Je bepaalt zelf het tempo van de rondreis om in 12 dagen de meest bijzondere plaatsen van het land te verkennen. Bewonder de Albanese Alpen in het Noorden en geniet van de prachtige stranden in het Zuiden. Ook aan cultuur en historie ontbreekt het Albanië niet. Tijdens deze reis kom je ook langs het bewondering

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Tirana
 2. Dag 2: Kruje - Shköder - Tirana, ca. 228 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Albanie op het gemak

Intro

Verken de onontdekte parel van de Balkan tijdens deze bijzondere rondreis door Albanië. Je bepaalt zelf het tempo van de rondreis om in 12 dagen de meest bijzondere plaatsen van het land te verkennen. Bewonder de Albanese Alpen in het Noorden en geniet van de prachtige stranden in het Zuiden. Ook aan cultuur en historie ontbreekt het Albanië niet. Tijdens deze reis kom je ook langs het bewonderingswaardige UNESCO Werelderfgoed plekken in het land zoals Berat en Gjirokaster. Deze twee steden kun je ook herkennen uit het seizoen van 'Wie is de Mol?' in 2022. Albanië op het gemak is de ideale reis om kennis te maken met dit prachtige land. De combinatie van natuur, historie, witte stranden, blauwe wateren en culturele hoogtepunten maken dit tot een onvergetelijke reis.


Verblijf

Uw hotels:

Gedurende deze reis verblijf je in comfortabele middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Tirana
- Kruje
- Shköder
- Durrës
- Vlorë
- Sarandë
- Gjirokaster
- Permet
- Berat

Dagprogramma met vlucht

 1. Dag 1: Tirana

  Nadat je bent geland in Tirana, haal je jouw huurauto op en rijd je naar de eerste accommodatie. De aankomende twee nachten zul je verblijven in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Er is hier ontzettend veel te zien en te doen. De stad is rijk aan monumenten, bijzondere musea, kathedralen en vriendelijke mensen. Aan culinairiteit ontbreekt het Tirana ook niet, de stad zit vol met de leukste restaurants en bars. In de wijk Blloku kan je uitrusten onder het genot van een drankje op een van de vele terrasjes. Even lekker wandelen? Dat kan in het Grand Park, een stuk natuur met een oppervlakte van 230 hectare en een groot meer in het midden van de stad.

 2. Dag 2: Kruje - Shköder - Tirana, ca. 228 km

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar Kruje, de geboorteplaats van de nationale held: Skanderberg. Breng een bezoek aan het kasteel bovenop de heuvel, hier wordt je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht. Ook bevindt zich in het kasteel het Skanderberg museum. Na een bezoek aan Kruje kun je doorrijden naar Shköder. Deze stad staat bekend als de fietsstad en is gelegen tussen de Albanese Alpen en het Shködermeer. Dit is het grootste meer van de Balkan en vormt de grens tussen Albanië en Montenegro. De stad Shköder is erg kleurrijk en je vindt er vele bezienswaardigheden. Zo is een bezoek aan Fort Rozafa en het Marubi Fotomuseum ongetwijfeld de moeite waard. 's Avonds overnacht je wederom in Tirana.

 3. Dag 3: Durrës, ca. 38 km

  Vandaag wordt de reis vervolgt naar de kustlijn van Albanië. Durrës is de op twee na grootste stad van Albanië en een populaire badplaats onder vakantiegangers. Hier heerst een indrukwekkende geschiedenis die tot bijna 3000 jaar terug gaat. Je vindt hier een combinatie van mooie zandstranden, helderblauw water, historisch erfgoed, culturele en culinaire activiteiten en moderne voorzieningen. Het openlucht museum, het Romeinse amfitheater, en het kasteel van Durrës met haar historisch mozaïek fresco zijn punten die je in deze stad niet kunt missen.

Dagprogramma eigen vervoer

 1. Dag 1: Tirana

  De rondreis start in Tirana, de hoofdstad van Albanië, waar je de aankomende twee nachten zult verblijven. Er is hier ontzettend veel te zien en te doen. De stad is rijk aan monumenten, bijzondere musea, kathedralen en vriendelijke mensen. Aan culinairiteit ontbreekt het Tirana ook niet, de stad zit vol met de leukste restaurants en bars. In de wijk Blloku kan je uitrusten onder het genot van een drankje op een van de vele terrasjes. Even lekker wandelen? Dat kan in het Grand Park, een stuk natuur met een oppervlakte van 230 hectare en een groot meer in het midden van de stad.

 2. Dag 2: Kruje - Shköder, ca. 228 km

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar Kruje, de geboorteplaats van de nationale held: Skanderberg. Breng een bezoek aan het kasteel bovenop de heuvel, hier wordt je getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht. Ook bevindt zich in het kasteel het Skanderberg museum. Na een bezoek aan Kruje kun je doorrijden naar Shköder. Deze stad staat bekend als de fietsstad en is gelegen tussen de Albanese Alpen en het Shködermeer. Dit is het grootste meer van de Balkan en vormt de grens tussen Albanië en Montenegro. De stad Shköder is erg kleurrijk en je vind er vele bezienswaardigheden. Zo is een bezoek aan Fort Rozafa en het Marubi Fotomuseum ongetwijfeld de moeite waard. 's Avonds overnacht je wederom in Tirana.

 3. Dag 3: Durrës, ca. 38 km

  Vandaag wordt de reis vervolgt naar de kustlijn van Albanië. Durrës is de op twee na grootste stad van Albanië en een populaire badplaats onder vakantiegangers. Hier heerst een indrukwekkende geschiedenis die tot bijna 3000 jaar terug gaat. Je vind hier een combinatie van mooie zandstranden, helderblauw water, historisch erfgoed, culturele en culinaire activiteiten en moderne voorzieningen. Het openlucht museum, het Romeinse amfitheater, en het kasteel van Durrës met haar historisch mozaïek fresco zijn punten die je in deze stad niet kunt missen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 11 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • Engelstalige reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Vlucht naar Tirana v.v.
 • Huurauto
 • Lokale entree-, tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook