8-daagse autorondreis Welkom in Historisch Hellas

Eigen vervoer reis

Ontdek de klassieke hoogtepunten zoals Delphi en Olympia tijdens deze rondreis door het oude Griekenland. Meer reisinformatie

vanaf € 315 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Mix van guesthouses en boutique Hotels
 • Klassieke hoogtepunten
 • Ambiance
 • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Welkom in Historisch Hellas

Ontdek de klassieke hoogtepunten zoals Delphi en Olympia tijdens deze rondreis door het oude Griekenland. U maakt kennis met de diversiteit aan culturen van het Griekse vasteland en het ongerepte Peloponnesos. Onderweg word u steeds weer getrakteerd op de uitbundige Griekse natuur en is er volop tijd om te genieten van de heerlijke Griekse keuken en het aangename klimaat.

Hoogtepunten
- Athene
- Kalambaka
- Delphi
- Galaxidi
- Olympia
- Nafplion

Reviews

Algemene beoordeling

8,4  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel en service 10,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9,0
 • Routebeschrijvingen 10,0
 • Uw huurauto 7,0
 • Uw vliegreis 8,0

Nieuwste reviews

8,4  /  10
Dhr. Magendans  |  6 mei 2019
 • Faciliteiten 8
 • Kamers 8
 • Ligging hotels 8
 • Maaltijden 8
 • Personeel en service 10
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9
 • Routebeschrijvingen 10
 • Uw huurauto 7
 • Uw vliegreis 8

Reviews

Algemene beoordeling

8,4  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel en service 10,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9,0
 • Routebeschrijvingen 10,0
 • Uw huurauto 7,0
 • Uw vliegreis 8,0

Dag 1: Athene - Kalambaka, ca. 370 km

Athene

De rondreis start in Athene. U haalt uw huurauto op en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u eerst de mogelijkheid om Athene te ontdekken. De stad wordt gezien als de bakermat van de Europese beschaving. Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, het Parlement en Syntagma plein, de oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theather, het Oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels, de tempel van de Olympische Zeus. In de traditionele wijken Plaka en Moastiraki vindt u gezellige en authentieke taverna's waar u heerlijk kunt eten. Aan het eind van de dag rijdt u naar uw eerste accommodatie in Kalambaka, houdt u er rekening mee dat dit zeker nog 4 uur rijden is.

Dag 2: Meteora kloosters

Meteora kloosters

Kalambaka is een klein stadje in het midden van het Griekse vaste land. Dit stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende Meteora, een van de meest opvallende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO, en meest belangrijke in Thessalië. Gigantische rotsformaties kijken uit over Kalambaka en op de top van iedere rots ligt er wel een verscholen Byzantijns klooster. Dit is waarschijnlijk wel een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Griekenland.

Dag 3: Kalambaka - Galaxidi, ca. 240 km

Galaxidi

U verlaat Kalambaka en zet koers richting het zuiden. Als het niet te warm is, kunt u onderweg een stop maken bij de stad Trikala, waar 's zomers de temperaturen makkelijk kunnen oplopen tot boven de 40 graden celsius. De rivier Litheos stroomt dwars door de stad en de leuke terrassen, pleinen en promenades geven de stad een leuke uitstraling. Ook zijn er een aantal belangrijke monumenten te bezichtigen zoals het Asklepion, het kasteel, de moskee Kursum Tzami, de postbyzanthijnse kerken en het folklorisch museum. Aan het eind van de middag komt u aan bij uw accommodatie in de omgeving van Galaxidi.

Dag 4: Orakelheiligdom Delphi

Delphi

Vandaag kunt u op uw gemak het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de God van de zon Apollo, bezoeken. Delphi werd door de klassieken als de ‘navel der aarde’ beschouwd en was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland.

Dag 5: Galaxidi - Olympia, ca. 215 km

Nafpaktos

Na het ontbijt rijdt u vandaag via de Rui-Antirriobrug, de langste tuibrug ter wereld, naar de Peloponnesos. Vlak daarna passeert u Patras, de grootste stad vanhet schiereiland en een van de meest belangrijkste havens van Griekenland. De Agios Andreas is een modene basiliek in Byzantijnse stijl. U rijdt langs de kust verder naar het zuiden en komt aan in Olympia alwaar u overnacht.

Dag 6: Olympia - Nafplion, ca. 200 km

Olympia

Wij raden u aan om bijtijds te vertrekken en de route te nemen via de bijzondere steden Tripoli en Tegea. Tripoli is de officieuze hoofdstad van de Peloponnesos en een agrarisch handelscentrum. Leerbewerking en tapijt weven zijn lokale ambachten en hier zijn dan ook voornamelijk veel leer- en tapijtwinkels te vinden. In de nabijheid liggen de ruïnes van de antieke stad Tegea. De dag eindigt vandaag in de elegante stad Nafplion, eens de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. De stad ligt in de schaduw van een grote rots waarop het Palamidi kasteel staat. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De sfeervolle stad biedt een mengeling van Italiaanse elegantie, Griekse gastvrijheid en toeristische vrolijkheid.

Dag 7: De stad van Agamemnon en de Tempel van Zeus

Nemea - Tempel van Zeus

U heeft vandaag de dag aan uzelf. U raden u aan om naar de archeologische plaats Mycene te rijden, waarnaar de oudste Griekse cultuur is genoemd. U kunt een bezoek brengen aan het schathuis van Atreus, de leeuwenpoort en de overblijfselen op de ommuurde burchtheuvel, bekend door de legendarische vorst Agamemnon. Even verder ligt Nemea, een stad op 320 meter hoogte nabij de heuvel Profitis Ilias. Het gebied heeft een rijke geschiedenis waarvan het belangrijkste monument bij de archeologische vindplaats de Tempel van Zeus is. Op dit terrein is verder onder andere een stadion en een gevechtsarena te zien. In het stadion werden om de twee jaar spelen gehouden zoals ook in Olympia en Delphi. Wat meer naar het oosten ligt de stad Epidaurus met het wereldberoemde theater, geroemd om de bijna perfecte akoestiek. Het is het best bewaard gebleven Grieks theater uit de oudheid. Kortom; genoeg te zien en te beleven! U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vandaag rustig aan te doen en neer te strijken op één van de vele terrasjes. Deze regio staat bekend om de wijn die het 'bloed van Herakeles' word genoemd vanwege het doden van de Leeuw van Nemea.

Dag 8: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Athene en reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting (verplicht, ter plaatse te voldoen)
- Vervoer naar Griekenland v.v.
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw accommodaties

U verblijft in traditionele guesthouses en kleine boutique hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

Overnachtingen
2 x Kalambaka, Dellas Boutique Hotel
2 x Galaxidi, Archontiko Art Hotel
1 x Olympia, Olympion Asty Hotel
2 x Nafplion, Nafsimedon Hotel

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.