Pracht en Praal op de Peloponnesos

Verschillende reismogelijkheden

Grieks eten, historische steden, charmante baaien, ongerepte natuur, uitgestrekte zandstranden en veel zonuren, dát is Peloponnesos in een notendop. Meer reisinformatie

vanaf € 588 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Mix van guesthouses en boutique Hotels
  • Mythische Peloponnesos
  • Inclusief ontbijt

Pracht en Praal op de Peloponnesos

Grieks eten, historische steden, charmante baaien, ongerepte natuur, witte stranden en veel zonuren, dát is Peloponnesos in een notendop. De Lousioskloof, Voidokilia Beach, Kaap Matapan en de Diros grotten zijn slechts een greep uit de bijzondere plekjes die u tijdens deze rondreis aan doet. Beleef deze unieke rondreis en geniet van de Griekse gastvrijheid en toeristische vrolijkheid.

Hoogtepunten
- Nafpaktos
- Delphi
- Olympia
- Dimitsana
- Pylos
- Kalamáta
- Gerolimenas
- Cape Matapan
- Monemvasia
- Nafplion

  • 12-daagse autorondreis
  • 12-daagse fly-drive

Dag 1: Athene - Nafpaktos, ca. 250 km

Nafpaktos

De rondreis start in Athene. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u eerst de mogelijkheid om Athene te ontdekken. De stad wordt gezien als de bakermat van de Europese beschaving. Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, het Parlement en Syntagma plein, de oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theather, het Oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels, de tempel van de Olympische Zeus. In de traditionele wijken Plaka en Moastiraki vindt u gezellige en authentieke taverna's waar u heerlijk kunt eten. Aan het eind van de dag rijdt u naar uw eerste accommodatie in Nafpaktos.

Dag 2: Delphi

Delphi

Vandaag kunt u op uw gemak het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de God van de zon Apollo, bezoeken. Delphi werd door de klassieken als de ‘navel der aarde’ beschouwd en was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland.

Dag 3: Nafpaktos - Dimitsana, ca. 180 km

Olympia

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar het zuiden. Wij raden u aan om langs de westkust via het oude Olympia te rijden. Lang voordat in 1896 de moderne Olympische spelen begonnen, vonden hier de antieke Olympische spelen plaats. Op het terrein zijn vele overblijfselen te vinden, zoals de tempels van de oppergod Zeus en Hera, de worstelschool Palaestra en het antieke stadion.

Dag 4: Lousioskloof

Lousioskloof

U kunt vandaag op uw gemak de omgeving van Dimitsana verkennen. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Lousioskloof. De Lousios is een kleine maar spectaculaire zijrivier van de Alfios en heeft in zijn bovenloop een indrukwekkende kloof uitgesleten. De indrukwekkende Lousioskloof is 5 km lang en bijna 300 meter diep in het smalste gedeelte. Op de steile kliffen staan veel middeleeuwse kloosters en kerken. Het Prodromos klooster is ingebouwd aan de zijkant van een rots en heeft een schitterend uitzicht.

Dag 5: Dimitsana - Pylos, ca. 130 km

Pylos

Vandaag zakt u verder af richting het zuiden van de Peloponnesos. Wij raden u aan om ten hoogte van Kalivia de wat langere (ca. 150 km) kustroute te nemen. Vlak voordat u de kustplaats Pylos bereikt, kunt u een bezoek brengen aan het bestbewaarde en karakteristiekste paleis uit de Myceense oudheid, het Paleis van Nestor. Dit paleis staat in de werken van Homerus zeer hoog aangeschreven en vooral de gouden bokalen zijn door heel Griekenland befaamd. De dag eindigt vandaar in het pittoreske havenplaatsje Pylos. Het stadje is amfitheathersgewijs gebouwd tegen de hellingen van de bergen in een komvormige baai. Aan het einde van de dag strijkt u neer op een van de vele gezellige terrasjes op de boulevard en geniet u van het uitzicht onder het genot van een verfrissend drankje.

Dag 6: Methoni en Voidokilia beach

Voidokilia beach

U kunt vandaag het historische stadje Methoni bezoeken. Op het schiereiland staat een van de meest indrukwekkende Venetiaanse kastelen uit de middeleeuwen. Het kleinere kasteel van Bourtzi, gebouwd op een rotseilandje voor het kasteel is te bereiken via de stenen brug door de zee. Bent u toe aan wat ontspanning? Even ten noorden van Pylos ligt Voidokilia beach dat wordt beschouwd als één van de mooiste zandstanden van de Peloponnesos. Het strand ligt te midden van een prachtig natuurgebied en in de baai is het zeewater lang ondiep en kraakhelder.

Dag 7: Pylos - Gerolimenas, ca. 160 km

Ruïnes Oud-Messini

Na het ontbijt is het tijd om verder te reizen. De eerste stop van vandaag is Kalamáta, de op één na grootste stad van de Peloponnesos. Het historische en culturele gedeelte van de stad ligt grotendeels onderaan de heuvel met daarop de oude vesting Kastro. Langs de zee en de haven is een lange boulevard met restaurants, beach bars en vele terrasjes. De zwarte Kalamata olijven zijn wereldberoemd, maar ook de honingvijgen en de met sesamlaag bedekte zoetigheid met de naam Pastelli zijn bekende lekkernijen uit deze regio. Na Kalamáta kunt u kiezen welke weg u neemt; de proviciale weg langs de kust of omrijden via de snelweg wat u de mogelijkheid geeft om een stop te maken bij onder andere de archeologische bezienswaardigheid van Oud-Messini en Sparta.

Dag 8: Kaap Matapan en de Diros grotten

Kaap Matapan

Vandaag heeft u de dag aan uzelf. U kunt bijvoorbeeld naar Kaap Matapan (ook wel Kaap Tainaron genoemd), het meest zuidelijke punt van de Peloponnesos. In de tweede wereldoorlog vond hier de Slag om Matapan plaats. Volgens de mythologie ging Herakles via een grot naar de onderwereld en overmeesterde de driekoppige hond met blote handen. Ook zijn de Diros grotten, ook wel Vlychada cave genoemd een aanrader. De grotten zijn Grieks cultureel erfgoed en  behoren tot de mooiste druipsteengrotten van Griekeland. Het unieke aan deze grotten is dat u deze grotendeels per boot bezoekt.

Dag 9: Gerolimenas - Monemvasia, ca. 115 km

Gythio - Dimitrios scheepswrak

De reis vervolgt zich naar de derde en laatste zuidelijke arm van de Peloponnesos. Onderweg naar Monemvasia passeert u de havenstad Gythio, een fotogeniek plaatsje. In het noorden van de stad zijn de ruines van de oude Akropolis en het theater met sporen van Romeise gebouwen te bekijken. Het schiereiland Marathonisi is zowel te voet als met de auto te bereiken en wordt gedomineerd door de Tzannetakis vuurtoren. Op ca. 5km van Gythio, bij het pittoreske Valtaki beach, ligt het Dimitrios scheepswrak. Garantie voor een mooi kiekje!

Dag 10: Monemvasia

Monemvasia

Monemvasia, ook wel Gibraltar van Griekenland genoemd, is een historische Griekse vestingstad gelegd op een rotsachtig (schier)eiland. Op de kale rots bevindt zich een complete stad, opgedeeld in een beneden- en bovenstad. De benedenstad is een doolhof van smalle straatjes en steegjes met prachtige traditionele huizen die Venetiaanse invloed verraden. Er bevinden zich hier verschillende interessante kerken. De bovenstad, waar vroeger de welgestelde familie woonden en er letterlijk neerkeken op de armen in de benedenstad, is nu één grote ruïne. De 13-eeuwise kerk op de rand van de rots is zeer zeker de moeite waard van de fikse klim. Er zijn vele kleine souvenirwinkeltjes en leuke terrasjes. Meer dan genoeg te zien en te doen om uzelf hier een dag te vermaken!

Dag 11: Monemvasia - Nafplion, ca. 195 km

Nafplion - Fort Bourtzi

U verlaat Monemvasia en zet koers richting uw laatste overnachtingsadres in Nafplion. Als u iets omrijd, kunt u een bezoek brengen aan de archeologische plaats Mycene, waarnaar de oudste Griekse cultuur is genoemd. U kunt een bezoek brengen aan het schathuis van Atreus, de leeuwenpoort en de overblijfselen op de ommuurde burchtheuvel, bekend door de legendarische vorst Agamemnon. Even verder ligt Epidaurus met het wereldberoemde theater, geroemd om de bijna perfecte akoestiek. Het is het best bewaard gebleven Grieks theater uit de oudheid. De dag eindigt vandaag in de elegante stad Nafplion, eens de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. De stad ligt in de schaduw van een grote rots waarop het Palamidi kasteel staat. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De sfeervolle stad biedt een mengeling van Italiaanse elegantie, Griekse gastvrijheid en toeristische vrolijkheid.

Dag 12: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Athene en reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Dag 1: Athene - Nafpaktos, ca. 250 km

Nafpaktos

U vliegt naar Athene, de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. U haalt uw huurauto op en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u eerst de mogelijkheid om Athene te ontdekken. De stad wordt gezien als de bakermat van de Europese beschaving. Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, het Parlement en Syntagma plein, de oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theather, het Oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels, de tempel van de Olympische Zeus. In de traditionele wijken Plaka en Moastiraki vindt u gezellige en authentieke taverna's waar u heerlijk kunt eten. Aan het eind van de dag rijdt u naar uw eerste accommodatie in Nafpaktos.

Dag 2: Orakelheilgdom Delphi

Delphi

Vandaag kunt u op uw gemak het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de God van de zon Apollo, bezoeken. Delphi werd door de klassieken als de ‘navel der aarde’ beschouwd en was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland.

Dag 3: Nafpaktos - Dimitsana, ca. 180 km

Olympia

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar het zuiden. Wij raden u aan om langs de westkust via het oude Olympia te rijden. Lang voordat in 1896 de moderne Olympische spelen begonnen, vonden hier de antieke Olympische spelen plaats. Op het terrein zijn vele overblijfselen te vinden, zoals de tempels van de oppergod Zeus en Hera, de worstelschool Palaestra en het antieke stadion.

Dag 4: Lousioskloof

Lousioskloof

U kunt vandaag op uw gemak de omgeving van Dimitsana verkennen. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Lousioskloof. De Lousios is een kleine maar spectaculaire zijrivier van de Alfios en heeft in zijn bovenloop een indrukwekkende kloof uitgesleten. De indrukwekkende Lousioskloof is 5 km lang en bijna 300 meter diep in het smalste gedeelte. Op de steile kliffen staan veel middeleeuwse kloosters en kerken. Het Prodromos klooster is ingebouwd aan de zijkant van een rots en heeft een schitterend uitzicht.

Dag 5: Dimitsana - Pylos, ca. 130 km

Pylos

Vandaag zakt u verder af richting het zuiden van de Peloponnesos. Wij raden u aan om ten hoogte van Kalivia de wat langere (ca. 150 km) kustroute te nemen. Vlak voordat u de kustplaats Pylos bereikt, kunt u een bezoek brengen aan het bestbewaarde en karakteristiekste paleis uit de Myceense oudheid, het Paleis van Nestor. Dit paleis staat in de werken van Homerus zeer hoog aangeschreven en vooral de gouden bokalen zijn door heel Griekenland befaamd. De dag eindigt vandaar in het pittoreske havenplaatsje Pylos. Het stadje is amfitheathersgewijs gebouwd tegen de hellingen van de bergen in een komvormige baai. Aan het einde van de dag strijkt u neer op een van de vele gezellige terrasjes op de boulevard en geniet u van het uitzicht onder het genot van een verfrissend drankje.

Dag 6: Methoni en Voidokilia beach

Voidokilia beach

U kunt vandaag het historische stadje Methoni bezoeken. Op het schiereiland staat een van de meest indrukwekkende Venetiaanse kastelen uit de middeleeuwen. Het kleinere kasteel van Bourtzi, gebouwd op een rotseilandje voor het kasteel is te bereiken via de stenen brug door de zee. Bent u toe aan wat ontspanning? Even ten noorden van Pylos ligt Voidokilia beach dat wordt beschouwd als één van de mooiste zandstanden van de Peloponnesos. Het strand ligt te midden van een prachtig natuurgebied en in de baai is het zeewater lang ondiep en kraakhelder.

Dag 7: Pylos - Gerolimenas, ca. 160 km

Ruïnes Oud-Messini

Na het ontbijt is het tijd om verder te reizen. De eerste stop van vandaag is Kalamáta, de op één na grootste stad van de Peloponnesos. Het historische en culturele gedeelte van de stad ligt grotendeels onderaan de heuvel met daarop de oude vesting Kastro. Langs de zee en de haven is een lange boulevard met restaurants, beach bars en vele terrasjes. De zwarte Kalamata olijven zijn wereldberoemd, maar ook de honingvijgen en de met sesamlaag bedekte zoetigheid met de naam Pastelli zijn bekende lekkernijen uit deze regio. Na Kalamáta kunt u kiezen welke weg u neemt; de proviciale weg langs de kust of omrijden via de snelweg wat u de mogelijkheid geeft om een stop te maken bij onder andere de archeologische bezienswaardigheid van Oud-Messini en Sparta.

Dag 8: Kaap Matapan en de Diros grotten

Kaap Matapan

Vandaag heeft u de dag aan uzelf. U kunt bijvoorbeeld naar Kaap Matapan (ook wel Kaap Tainaron genoemd), het meest zuidelijke punt van de Peloponnesos. In de tweede wereldoorlog vond hier de Slag om Matapan plaats. Volgens de mythologie ging Herakles via een grot naar de onderwereld en overmeesterde de driekoppige hond met blote handen. Ook zijn de Diros grotten, ook wel Vlychada cave genoemd een aanrader. De grotten zijn Grieks cultureel erfgoed en  behoren tot de mooiste druipsteengrotten van Griekeland. Het unieke aan deze grotten is dat u deze deels per boot bezoekt.

Dag 9: Gerolimenas - Monemvasia, ca. 115 km

Gythio - Dimitrios scheepswrak

De reis vervolgt zich naar de derde en laatste zuidelijke arm van de Peloponnesos. Onderweg naar Monemvasia passeert u de havenstad Gythio, een fotogeniek plaatsje. In het noorden van de stad zijn de ruines van de oude Akropolis en het theater met sporen van Romeise gebouwen te bekijken. Het schiereiland Marathonisi is zowel te voet als met de auto te bereiken en wordt gedomineerd door de Tzannetakis vuurtoren. Op ca. 5km van Gythio, bij het pittoreske Valtaki beach, ligt het Dimitrios scheepswrak. Garantie voor een mooi kiekje!

Dag 10: Monemvasia

Monemvasia

Monemvasia, ook wel Gibraltar van Griekenland genoemd, is een historische Griekse vestingstad gelegd op een rotsachtig (schier)eiland. Op de kale rots bevindt zich een complete stad, opgedeeld in een beneden- en bovenstad. De benedenstad is een doolhof van smalle straatjes en steegjes met prachtige traditionele huizen die Venetiaanse invloed verraden. Er bevinden zich hier verschillende interessante kerken. De bovenstad, waar vroeger de welgestelde familie woonden en er letterlijk neerkeken op de armen in de benedenstad, is nu één grote ruïne. De 13-eeuwise kerk op de rand van de rots is zeer zeker de moeite waard van de fikse klim. Er zijn vele kleine souvenirwinkeltjes en leuke terrasjes. Meer dan genoeg te zien en te doen om uzelf hier een dag te vermaken!

Dag 11: Monemvasia - Nafplion, ca. 195 km

Nafplion - Fort Bourtzi

U verlaat Monemvasia en zet koers richting uw laatste overnachtingsadres in Nafplion. Als u iets omrijd, kunt u een bezoek brengen aan de archeologische plaats Mycene, waarnaar de oudste Griekse cultuur is genoemd. U kunt een bezoek brengen aan het schathuis van Atreus, de leeuwenpoort en de overblijfselen op de ommuurde burchtheuvel, bekend door de legendarische vorst Agamemnon. Even verder ligt Epidaurus met het wereldberoemde theater, geroemd om de bijna perfecte akoestiek. Het is het best bewaard gebleven Grieks theater uit de oudheid. De dag eindigt vandaag in de elegante stad Nafplion, eens de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. De stad ligt in de schaduw van een grote rots waarop het Palamidi kasteel staat. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De sfeervolle stad biedt een mengeling van Italiaanse elegantie, Griekse gastvrijheid en toeristische vrolijkheid.

Dag 12: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Athene en stapt u op het vliegtuig richting huis.

  • 12-daagse autorondreis
  • 12-daagse fly-drive

Inbegrepen
- 11 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting (verplicht, ter plaatse te voldoen)
- Vervoer naar Griekenland v.v.
- Huurauto (optioneel bij te boeken tijdens het maken van uw reservering)
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Inbegrepen
- Vlucht naar Athene v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Sunny Cars huurauto o.b.v. All Inclusive (zie huurvoorwaarden) en inclusief Flexservice: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen en annuleren
- 11 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting (verplicht, ter plaatse te voldoen)
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw accommodaties

U verblijft in traditionele guesthouses en kleine boutique hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

Overnachtingen
2x Nafpaktos, Flisvos Hotel
2x Dimitsana, Enastron Guesthouse
2x Pylos, Philip hotel
2x Gerolimenas, Pyrgoi Theodorakakis: O Gerolimenas
2x Monemvasia, Byzantino Boutique Hotel
1x Nafplion, Nafsimedon Hotel

Gratis reisgids
Bij boeking van deze autorondreis kunt u direct na boeking een handige reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.