8-daagse autorondreis Elzas & Vogezen

Eigen vervoer reis

Een mooie reis door de Elzas en de Vogezen. Bezoek Colmar en Straatsburg en volg de Wijnroute met leuke dorpjes als Riquewihr. U rijdt per dag maar korte afstanden, dus er is veel te zien en te doen. Meer reisinformatie

vanaf € 701 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • De Elzas Wijnroute
  • Colmar & Straatsburg
  • Goed bewaarde steden en dorpen
  • NL routebeschrijving

8-daagse autorondreis Elzas & Vogezen

Deze 8-daagse rondreis door het noordoosten van Frankrijk laat u kennismaken met mooie natuur en historische steden. De afstanden tussen de overnachtingsplaatsen zijn kort, dus u heeft alle tijd om de steden en natuur te ontdekken. Schilderachtige stadje met gekleurde vakwerkhuizen, middeleeuwse dorpjes en de mooiste kerken en kathedralen zorgen voor afwisselende momenten tijdens uw vakantie. Hou ook voldoende tijd vrij om de Elzasser keuken te ontdekken. Hier vindt u veel Franse en Duitse invloeden in terug en indien u van wijn houdt, kunt u hier de lekkerste wijnen proeven en meenemen naar Nederland.

Hoogtepunten
- Duik in de geschiedenis van Épinal
- Gérardmer, verrassend mooi gelegen
- Ontdek de Elzas & Vogezen
- Bezoek Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges
- Vakwerkhuizen in Colmar
- De Elzas Wijnroute
- Cultureel erfgoed in Straatsburg

Dag 1: Nederland - Épinal, afstand ca. 570 km

Epinal - middeleeuwse vesting

U rijdt in zes à zeven uurtjes via België naar uw eerste bestemming, Épinal in de Franse Vogezen. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Moezel. Op de rechteroever ligt het historische centrum en op de linkeroever ligt de nieuwe stad. Épinal heeft door haar ligging altijd al een strategische positie gehad. in de oude stad vindt u de sporen van een 4000 jaar oude geschiedenis. De basiliek Saint-Maurice, de Renaissance huizen met arcadebogen aan het Place de Vosges en de ruïnes van het middeleeuwse kasteel op de heuvel zijn bezienswaardig. Wandel hier ook in de Engels aangelegde parktuin. Tijdens uw bezoek zult u regelmatig kleurige volksprenten zien; Épinal staat er om bekend.

Dag 2: Épinal - Gérardmer, afstand ca. 50 km

Gérardmer

Na het ontbijt met koffie en een croissant rijdt u in een klein uurtje naar Gérardmer, een redelijk onbekende stad, maar met een hele mooie ligging tussen de bergen en aan het water. Het is het grootste natuurlijke meer van de Vogezen, ontstaan door de gletsjer die op 600 meter hoogte ligt. In de winter zijn de bergen besneeuwd en is het meer bevroren, maar in de zomer worden er veel watersporten beoefend zoals kanovaren, zeilen, roeien, zwemmen en waterfietsen. Huur een bootje en ga het water op of maak een wandeling van ca. 7 kilometer helemaal rondom het meer. Bent u kaasliefhebber, dan weet u vast dat de Munster (Géromé) kaas hier vandaan komt. Ook de honing is ambachtelijk gemaakt.

Dag 3: Gérardmer - Mulhouse, afstand ca. 50 km

Mulhouse - detail

Dwars door het natuurgebied Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges rijdt u naar Mulhouse. U bent in de Elzas aangekomen. Mulhouse is vooral een culturele stad en heeft een groot aantal prestigieuze musea binnen de stadsgrenzen. Wandel door het historische centrum met oude straatjes en gebouwen. De kerk Saint-Etienne met glas-in-lood ramen en de kleurrijke middeleeuwse huizen zijn bezienswaardig. Wilt u een dagje in de stad combineren met natuur? Maak dan nog een mooie wandeling door de Thurvallei in de Hoge Vogezen die om de hoek liggen.

Dag 4: Mulhouse - Colmar, afstand ca. 45 km

Colmar

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drie kwartier naar Colmar waar u een volle dag in de stad kunt doorbrengen. Colmar is echt een stad voor levensgenieters. De vakwerkhuizen in het centrum zijn stuk voor stuk plaatjes om te zien. Voeg daarbij de grachten, de vele bloemen, een wirwar van steegjes en het lijkt alsof u in een schilderij of ansichtkaart rondloopt. Start uw ontdekkingstocht in het centrum, dat de bijnaam 'Klein Venetië' heeft. De vakwerkhuizen, religieuze gebouwen en herenhuizen zijn allemaal cultureel erfgoed en honderden jaren oud. Kijk niet vreemd op als u een replica van het Vrijheidsbeeld op een rotonde ziet. De maker van het beeld, de beeldhouwer Bartholdi, werd in Colmar geboren. Geniet 's avonds van een lekker diner in een van de vele restaurants, waar u onmiskenbaar invloeden uit de Duitse keuken zult proeven.

Dag 5: omgeving Colmar

Wijnroute Elzas

U heeft vandaag een vrije dag in de omgeving van Colmar. Met een ligging in de Elzas, bekend om de wijnen, raden we u aan een de Elzas wijnroute te volgen, waar maar liefst 17 dorpjes aan liggen. Wilt u niet zelf rijden, maar her en der een wijnproeverij bijwonen, boek dan een wijntour en laat u rijden. Elk dorpje langs de route heeft zijn charme maar in het bijzonder noemen we Riquewihr, waarvan sommigen zeggen dat het tot de vijf mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Het middeleeuwse dorpje binnen de oude stadsmuur is goed bewaard gebleven. Ook de 13e eeuwse stadspoort met de nog werkende ophaalbrug is nog intact. De roodbruine vakwerkhuizen zijn fotogeniek en zorgen voor de mooiste plaatjes.

Dag 6 en 7: Colmar - Straatsburg, afstand ca. 75 km

Straatsburg

Na het ontbijt rijdt u in noordelijke richting naar Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas én een beetje hoofdstad van Europa. De aanwezigheid van de universiteit en dus studenten maakt Straatsburg bruisend en dynamisch. Het eerste wat opvalt is de kathedraal Notre-Dame. De gevel van roze zandsteen, de glas-in-lood ramen in het interieur en de astronomische klok zijn echte blikvangers. In de elegante wijk La Petite France kunt u slenteren door de straatjes met vakwerkhuizen en bloemen. Straatsburg heeft ook enkele interessante musea waaronder het Musée des Beaux-Arts en het Palais Rohan. Wilt u alle geheimen van de stad weten, dan is het een goed idee om een rondleiding te reserveren. U heeft bijna twee volle dagen in deze mooie stad en we raden u aan ook enkele culinaire stops in te bouwen. Straatsburg heeft vele goede restaurants, leuke cafés en wijnbarretjes.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U rijdt op uw gemak terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Entree- en parkeerkosten
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
1 x Epinal, Hotel Kyriad
1 x Gerardmer, Hotel La Réserve
1 x Mulhouse, Hotel Brit Confort
2 x Colmar, Hotel Roi Soleil Prestige
2 x omgeving Strasbourg, Hotel D’Alsace

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.