Nederland en België met de mps Johann Strauss 8-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

  • Roermond
  • Roermond
  • Antwerpen
  • Nederland & België
  • Antwerpen
  • 10 foto's
  • Riviercruises
  • Rondreizen
  • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

  • Cruise per mps Johann Strauss
  • Inclusief High-Tea
  • Met bezoek aan de Belgische steden Hasselt en Antwerpen
  • Volpension

Wilt u het mooiste van Nederland en België combineren in één prachtige reis? Dan is deze cruise zeker iets voor u. Van het knusse Roermond tot het statige en bourgondische Antwerpen, u zult zich geen moment vervelen.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
  1. Dag 1: Arnhem - Roermond
  2. Dag 2: Roermond
  3. Volledig 8 daags programma

Over Nederland en België met de mps Johann Strauss

Intro

Wilt u het mooiste van Nederland en België combineren in één prachtige reis? Dan is deze cruise zeker iets voor u. Van het knusse Roermond tot het statige en bourgondische Antwerpen, u zult zich geen moment vervelen.


Verblijf

Kamers
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Arnhem - Roermond

    Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Aan het begin van de avond wordt, onder het genot van een welkomstcocktail, de bemanning aan u voorgesteld. Daarna zal in het restaurant een heerlijk diner geserveerd worden. Na afloop van het diner zal de muzikant in de lounge voor een gezellige avond zorgen.

  2. Dag 2: Roermond

    Terwijl u van het ontbijt geniet, begeven we ons op de Limburgse Maas en komen we aan op onze plaats van bestemming, Roermond.
    Deze sfeervolle stad, ook wel ‘Bruisend hart van Limburg’ genoemd, is rijk aan culturele bezienswaardigheden. Roermond heeft een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De binnenstad met haar mooie pleinen herbergt een schat aan historische bouwwerken, zoals kerken en oude handelshuizen. Ook kunt u naar het nabijgelegen outletcentrum.

  3. Dag 3: Roermond - Maastricht

    Al vroeg in de ochtend laten wij Roermond achter ons en varen we naar Maastricht. In Maastricht is van alles te beleven. Zo zijn er
    onder andere diverse musea, schatkamers, kunstgalerijen en theaters. Het centrum barst van de monumenten, zoals statige oude huizen, kloosters, eeuwenoude stadsmuren met torens en ingenieuze ondergrondse verdedigingswerken. Uiteraard mogen de Sint Servaeskerk, de winkelstraten en de gezellige terrassen op het Vrijthof aan uw bezoek niet ontbreken. Aan boord zullen wij een heerlijke punt Limburgse vlaai serveren!

  4. Dag 4: Maastricht - Hasselt

    Via het Albertkanaal varen we naar het Belgische Hasselt. Hier zullen we aan het begin van de middag aanmeren. Deze stad heeft tevens de bijnaam ‘Hoofdstad van de Smaak’ en dankt dit aan zijn vele horeca- en modezaken. Wist u dat jenever en Hasselt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Middenin de stad vindt u het Jenevermuseum, dat een bezoek zeker waard is.

  5. Dag 5: Hasselt - Antwerpen

    We vervolgen onze reis over het Albertkanaal naar Antwerpen waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. Antwerpen is een levendige stad. Het centrum is overzichtelijk en grotendeels autovrij, dus ideaal om te voet te verkennen. Het stralende middelpunt van Antwerpen is de Grote Markt met om de hoek de torenhoge Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

  6. Dag 6: Antwerpen - Gorinchem

    Tijdens een korte rondrit (excl.) in de ochtend krijgt u de mooiste plekjes van Antwerpen te zien, waarna u op eigen gelegenheid het prachtige centrum kunt ontdekken. Aan het begin van de middag vertrekken we uit Antwerpen en zetten koers naar Gorinchem waar we zullen overnachten.

  7. Dag 7: Gorinchem - Wijk bij Duurstede

    Vandaag hebben we een mooie vaardag door het Hollandse landschap voor de boeg. In de loop van de middag bereiken we Wijk bij Duurstede, een gezellige plaats aan de Lek waar u vanuit de haven meteen de stad in loopt. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Farewell Dinner.

  8. Dag 8: Wijk bij Duurstede - Arnhem
    De reis is bijna ten einde, nog enkele uren varen. Na de ontbijt nemen we om 11.00 uur afscheid van u. Wij zijn er zeker van dat u heeft genoten van deze bijzondere reis en wensen u een goede reis naar huis!

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Welkomstcocktail
  • 7 overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
  • Twee avonden met live muziek
  • High Tea
  • Farewell Dinner
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Reis naar en van Arnhem
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook