Authentiek Italië in agriturismo 14-daagse autorondreis

  • Comomeer
  • Villa Carlotta
  • Pisa
  • Gradara
  • Urbino
  • 11 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Authentiek
  • Verblijf in agriturismo
  • Inclusief reisgids
  • Nieuwe reis
  • Unieke reis

Deze reis voert u van Como naar het hart van Italië: Toscane, Umbrië en Le Marche wachten op u. U verblijft in zeer karakteristieke en typisch Italiaanse agriturismi. Dé perfecte reisvorm om op een andere manier kennis te maken met het land, u zult genieten van de gastvrijheid en de heerlijkste streekgerechten die u zult proeven. Op het programma staan hoogtepunten als Florence en Assisi, maar ook

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
  1. Dag 1: Utrecht - Schignano, ca. 989 km
  2. Dag 2: Villa Carlotta in Tremezzo en Bellagio, ca. 20 km
  3. Volledig 14 daags programma

Over Authentiek Italië in agriturismo

Intro

Deze reis voert u van Como naar het hart van Italië: Toscane, Umbrië en Le Marche wachten op u. U verblijft in zeer karakteristieke en typisch Italiaanse agriturismi. Dé perfecte reisvorm om op een andere manier kennis te maken met het land, u zult genieten van de gastvrijheid en de heerlijkste streekgerechten die u zult proeven. Op het programma staan hoogtepunten als Florence en Assisi, maar ook minder bekende plaatsen zoals Spello en Urbino. Italianen zijn trots op hun afkomst en in iedere agriturismo zal de eigenaar u graag bijstaan met excursietips.


Het is ook mogelijk een unieke treinreis naar de Cinque Terre en Toscane te maken. Neem een kijkje bij de 11-daagse Train & Electric Drive Cinque Terre en Toscane en reis vanuit Nederland per trein naar Florence.



Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Villa Carlotta in Tremezzo
- Bellagio
- Lugano
- Como en kabelbaan naar Brunate
- Parma
- Florence
- Pisa en Lucca
- Siena
- Assisi
- Spello en Spoleto
- Gubbio
- Urbino
- Castello di Gradara en Pesaro

Dagprogramma

  1. Dag 1: Utrecht - Schignano, ca. 989 km

    De reis start aan het Comomeer, waar u de eerste 4 nachten zult verblijven.

  2. Dag 2: Villa Carlotta in Tremezzo en Bellagio, ca. 20 km

    ’s Ochtends kunt u een kijkje nemen bij Villa Carlotta in Tremezzo. De botanische tuinen van Villa Carlotta behoren tot de mooiste in het Italiaanse merengebied.

    Een korte boottocht vanuit Griante brengt u vervolgens naar Bellagio, gelegen op het mooiste punt van het Comomeer. Het uitzicht is spectaculair; op de groene heuvels, het glinsterende water en smalle, kronkelende straatjes.

  3. Dag 3: Lugano, Zwitserland, ca. 40 km

    Het is slechts een uur rijden naar Lugano in Zwitserland, gelegen aan het gelijknamige meer. De stad is beroemd om de mediterrane flair, het prachtige landschap en de spectaculaire uitzichten. Lugano wordt ook wel het ‘Monte Carlo’ van Zwitserland genoemd, waar u kunt flaneren op promenades en winkelen in chique winkelstraten.

  4. Dag 4: Como en kabelbaan naar Brunate, ca. 30 km

    Het centro storico van Como ligt direct aan het meer en is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum van de stad kenmerkt zich door een gezellig plein met uitzicht op de Duomo.

    Een leuke tip is de kabelbaan naar Brunate, deze vertrekt vanaf het kabelbaan station aan de Piazza de Gasperi in Como. Een spectaculaire rit brengt u in enkele minuten naar het centrum van Brunate.

  5. Dag 5: Schignano – Parma - Cerreto Guidi, ca. 410 km

    Langs Milaan gaat de reis verder naar Toscane. Een leuke tussenstop is Parma, bekend van de Prosciutto di Parma en Parmezaanse kaas. Bezoek de campanile, de klokkentoren van de Duomo, en de schitterende doopkapel, Parma’s grote trots. Tegen de avond wordt u verwacht in Cerreto Guidi, halverwege Pisa en Florence, waar u 3 nachten verblijft.

  6. Dag 6: Florence, ca. 55 km

    Florence, de hoofdstad van Toscane, is één van de belangrijkste kunststeden ter wereld. Het herbergt prachtige kunstwerken en gebouwen, u zult ogen en oren te kort komen! Bewonder de plafondschilderingen in de bekende Duomo. De bouw van deze enorme Kathedraal begon in 1296, maar het duurde 150 jaar totdat het helemaal af was. Inmiddels is deze Duomo het symbool van Florence. Wandel langs de juweliers van de oudste brug van Florence: de Ponte Vecchio.

  7. Dag 7: Pisa en Lucca, ca. 76 km

    Wie Pisa zegt, denkt meteen aan de scheve toren die ook zonder twijfel hét symbool van de stad is. Pisa is een stad waar u nog de échte, authentieke Toscaanse sfeer kunt opsnuiven. ‘s Middags kunt u doorrijden naar Lucca. De gezellige pleintjes vol terrasjes en restaurants, leuke marktjes, de gemetselde muur rondom de stad en kleine winkels maken dit stadje tot een ware Toscaanse parel.

  8. Dag 8: Cerreto Guidi – Siena – Assisi, ca. 210 km

    Het vizier wordt op Umbrië gericht, de volgende 3 nachten verblijft u in Assisi. Onderweg komt u langs Siena, één van de mooiste en meest authentieke steden van Toscane. De stad staat onder andere bekend om haar prachtige Duomo en typische ronde plein Il Campo.

  9. Dag 9: Assisi, ca. 5 km

    Assisi wordt ook wel de stad van de vrede genoemd, door de invloed van de heilige S. Franciscus. Bezoek de imposante basiliek die hoog boven het stadje uittorent. Deze kerk bestaat uit 2 boven elkaar gebouwde kerken, opgetrokken uit witte en roze steen wat een prachtig lichteffect oplevert. Loop langs de Via San Francesco met kleine toeristenwinkeltjes naar het Piazza del Comune. Dit is een levendig plein in het historisch stadscentrum.

  10. Dag 10: Spello en Spoleto, ca. 45 km

    Spello is één van de meest charmante stadjes van Umbrië. De smalle straatjes zijn prachtig versierd met bloemen en planten, wat een kleurrijk tafereel oplevert. Spoleto beschikt over verschillende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de 12e eeuwse Duomo met een typisch Romaanse gevel. Er zijn ook nog sporen van een oud Romeins amfitheater.

  11. Dag 11: Assisi – Gubbio - Borgo Massano, ca. 134 km

    De reis gaat verder naar de regio Le Marche. Maak onderweg een tussenstop in het middeleeuwse stadje Gubbio, gelegen op de steile hellingen van de Monte Ingino. De komende 3 nachten verblijft u in Borgo Massano.

  12. Dag 12: Urbino, ca. 17 km

    Urbino een parel, in het noorden van le Marche. Deze parel staat al twintig jaar op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Urbino is de geboortestad van belangrijke kunstenaars als Rafaël en Donato Bramante.

  13. Dag 13: Castello di Gradara en Pesaro, ca. 35 km

    Gradara is één van de bekendste en meest bezochte middeleeuwse ommuurde stadjes van Le Marche. Het Kasteel van Gradara heeft uitzicht op de vesting en het historische dorp. Het kasteel en het fort hebben een imposante structuur met twee buitenmuren met een lengte van ruim 700 meter en 14 torens.

    In de middag rijdt u door naar havenstad Pesaro waar in 1792 de beroemde componist Rossini is geboren. In het centrum is een straat naar hem vernoemd en jaarlijks vindt in Pesaro het Rossini Opera Festival plaatst dat helemaal in het teken van zijn muziek staat.

  14. Dag 14: Borgo Massano - Utrecht, ca. 1415 km

    De reis zit erop. Afhankelijk van uw plannen is veel mogelijk, eventueel zou u kunnen overnachten in Luzern in Zwitserland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 13 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  • Reisbeschrijving
  • Reisgids naar keuze (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Vervoer naar Italië v.v.
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Toeristenbelasting

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook