Veelzijdig Duitsland op het gemak 10-daagse autorondreis

  • Berlijn
  • Gotha
  • Rheinsberg
  • Erfurt
  • Thüringer Woud
  • 15 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Op het gemak
  • Ontspan in de ongerepte natuur
  • Verken Erfurt, Weimar, Dresden, Praag en Berlijn
  • Laat je betoveren door de merenpracht van Brandenburg
  • Halfpension
  • Nieuwe reis

Maak tijdens deze afwisselende autorondreis kennis met vele hoogtepunten van Duitsland. Verken de natuurlijke pracht tijdens een wandeling in het Thüringer Woud en het Ertsgebergte, laat je betoveren door de glinsterende meren in Brandenburg gecombineerd met culturele uitstapjes o.a. naar Erfurt, Weimar, Dresden, Praag en Berlijn.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Friedrichroda, ca. 485 km
  2. Dag 2: Erfurt en Weimar
  3. Volledig 10 daags programma

Over Veelzijdig Duitsland op het gemak

Intro

Maak tijdens deze afwisselende autorondreis kennis met vele hoogtepunten van Duitsland. Verken de natuurlijke pracht tijdens een wandeling in het Thüringer Woud en het Ertsgebergte, laat je betoveren door de glinsterende meren in Brandenburg gecombineerd met culturele uitstapjes o.a. naar Erfurt, Weimar, Dresden, Praag en Berlijn.


Verblijf

De hotels

Gedurende deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Friedrichroda, een idyllisch stadje omringd door weelderige bossen
- Erfurt: historische pracht, levendige marktpleinen en schilderachtige straatjes
- Weimar, cultureel juweel in Thüringen
- Wandelen op de Rennsteig
- Eisenach en de imposante Wartburg
- Gotha en het Friedenstein-kasteel
- Altenberg-Schellerhau
- Barokstad Dresden, het 'Florence aan de Elbe'
- De 'Gouden Stad' Praag
- Templin, gelegen tussen bossen en meren
- Bruisend Berlijn
- Merenpracht in Brandenburg
- Waren, een charmante stad aan de oevers van het Müritzmeer
- Rheinsberg en het kasteel

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Friedrichroda, ca. 485 km

    Je vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Friedrichroda in het Thüringer Woud waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Strek na aankomst in het hotel even de benen met een mooie wandeling. Friedrichroda is een idyllisch stadje omringd door weelderige bossen en schilderachtige landschappen. Met zijn frisse berglucht, rustige sfeer en charmante architectuur trekt Friedrichroda natuurliefhebbers en rustzoekers aan.

  2. Dag 2: Erfurt en Weimar

    Vandaag staan Erfurt en Weimar op het programma. Erfurt, de hoofdstad van de deelstaat Thüringen, betovert met zijn rijke geschiedenis en middeleeuwse charme. Erfurt heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum dat wordt gedomineerd door de imposante kathedraal St. Marien en de Severikirche. De kronkelende geplaveide straten nodigen uit tot wandelen en ontdekken. De Krämerbrücke is een van de meest iconische bezienswaardigheden. Deze middeleeuwse brug, omzoomd met vakwerkhuizen, herbergt ambachtelijke winkels en ateliers, waardoor het een levendig en pittoresk deel van de stad is. Het Domplatz-plein is het kloppende hart van Erfurt. Hier vind je niet alleen de indrukwekkende kathedraal, maar ook het oude raadhuis en andere historische gebouwen die het plein een majestueuze uitstraling geven. De kathedraal van Erfurt, ook bekend als de Erfurter Dom, is een gotisch meesterwerk met een rijke geschiedenis. Het beklimmen van de kathedraal biedt een prachtig uitzicht over de stad. Na dit bezoek rijd je door naar Weimar. Weimar is de stad van de dichter Goethe. Hij woonde en werkte hier lange tijd en heeft een grote invloed gehad in de ontwikkeling van de stad. Maar Weimar is ook de stad van Schiller, Herder, Bach, Liszt en Strauss. Vele bezienswaardigheden herinneren ook aan deze bekendheden, zoals de Slotkerk waar Johann Sebastian Bach werkte, Goethes Gartenhaus, het Goethe en Schiller Monument en Goethes woonhuis, thans museum. Naast alle bezienswaardigheden heeft dit gezellige stadje ook vele bars, restaurants en terrasjes waar je, na al het moois van dit stadje gezien te hebben, kunt genieten van een goede maaltijd of een Duits biertje.

  3. Dag 3: Excursiemogelijkheden vanuit Friedrichroda

    Vanuit Friedrichroda zijn er diverse boeiende uitstapjes mogelijk. Hier zijn enkele suggesties:

    Wandeltochten

    Verken de natuurlijke pracht van het Thüringer Woud via de vele wandelpaden. De Rennsteig, een beroemd langafstandspad, biedt spectaculaire uitzichten en is perfect voor wandelliefhebbers.

    Marienglashöhle

    Bezoek de Marienglashöhle, een fascinerende grot waar het mineraal Marienglas werd gewonnen. De grot biedt ondergrondse tours die je meenemen naar de glinsterende wereld van deze zeldzame kristallen.

    Wartburg in Eisenach

    Maak een korte rit naar Eisenach om de indrukwekkende Wartburg te verkennen. Dit kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft een rijke geschiedenis en biedt prachtige uitzichten op de omliggende regio.

    Gotha

    Ontdek de charmante stad Gotha, bekend om zijn barokke architectuur en het Friedenstein-kasteel. Het aangrenzende barokke park nodigt uit tot ontspannen wandelingen.

    Biosphärenreservat Vessertal

    Verken het Biosphärenreservat Vessertal, een beschermd natuurgebied met schilderachtige valleien, bossen en beekjes. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en biedt tal van wandel- en fietsmogelijkheden.

    Of je nu kiest voor natuur, cultuur of ontspanning, Friedrichroda is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de diversiteit van het Thüringer Woud.

  4. Dag 4: Friedrichroda - Altenberg/Schellerhau, ca. 285 km

    Na het ontbijt verlaat je Friedrichroda en het Thüringer Woud en rijd je naar Altenberg-Schellerhau in het Ertsgebergte. Hier verblijf je de komende 3 nachten. Omringd door dichte bossen en glooiende heuvels, biedt Altenberg-Schellerhau een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Wandel door het adembenemende landschap en geniet van indrukwekkende uitzichten op de omgeving. Bij mooi weer kun je ontspannen en verfrissen in het natuurlijke zwembad van Altenberg.

  5. Dag 5: Dresden

    Breng na het ontbijt een bezoek aan de barokstad Dresden, ook wel het 'Florence aan de Elbe' genoemd. Dresden staat bekend om zijn prachtige historische architectuur. De Frauenkirche, het Zwinger-paleis en het Koninklijk Paleis getuigen van de rijke geschiedenis en barokke grandeur. De rivier de Elbe slingert majestueus door Dresden, en de rivieroevers bieden een pittoresk uitzicht op de stad. Neem de tijd voor een ontspannen wandeling langs de Elbe promenade of breng een bezoek aan het stadspark 'Grosser Garten', een groene oase in het hart van de stad. Hier kun je genieten van weelderige tuinen, diverse waterpartijen en charmante wandelpaden. De Semperoper is een van de meest iconische operahuizen ter wereld. Het biedt niet alleen adembenemende voorstellingen, maar het gebouw zelf is een meesterwerk van architectuur. Het levendige district Neustadt bruist van energie met zijn trendy bars, kunstgalerijen en boetiekjes. Het is een geweldige plek voor een avondje uit en het ervaren van het moderne culturele leven van Dresden.

  6. Dag 6: Praag
    Breng na het ontbijt een bezoek aan Praag in Tsjechië, een stad waar de magie van het verleden samensmelt met de levendigheid van het heden. Met zijn romantische sfeer, architectonische pracht en culturele rijkdom is het een bestemming die elke reiziger zal betoveren. De imposante Praagse Burcht torent majestueus uit boven de stad en is een complex van paleizen, kerken en tuinen. Het biedt niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook panoramische uitzichten op Praag. De Karelsbrug, een meesterwerk van gotische architectuur, overspant de rivier de Moldau en verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana. Het is een geliefde plek voor wandelaars, kunstenaars en straatartiesten. Het Oude Stadsplein is het hart van Praag, omringd door kleurrijke barokke gebouwen en de gotische Týnkerk. Het astronomische uurwerk op het stadhuis trekt dagelijks veel nieuwsgierige bezoekers. Voor een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Moldau, beklim de Petrin Uitkijktoren, die doet denken aan de Eiffeltoren.
  7. Dag 7: Altenberg/Schellerhau - Templin, ca. 340 km

    Na het ontbijt verlaat je het Ertsgebergte en vervolg de weg noordwaarts richting Templin, waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Templin is een schilderachtige stad gelegen in de deelstaat Brandenburg, ten noorden van Berlijn. Het staat bekend om zijn historische architectuur, waaronder middeleeuwse kerken en vakwerkhuizen. De stad ligt te midden van meren en bossen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor natuurliefhebbers. Templin biedt ook verschillende recreatieve activiteiten, zoals wandelen, fietsen en watersporten. Het diner is al geregeld, je hoeft alleen maar aan te schuiven bij het buffet.

  8. Dag 8: Berlijn

    Na het ontbijt zet je koers op de Duitse hoofdstad Berlijn. Berlijn is een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en creativiteit. Verdeeld door de rivier de Spree, is Berlijn bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de Rijksdag en de Berlijnse Muur. De stad heeft een unieke mix van historische charme en moderne vooruitgang, met trendy wijken zoals Kreuzberg en Prenzlauer Berg. Berlijn staat ook bekend om zijn levendige kunstscene, met talloze galeries en straatkunst die de stad sieren. Het heeft een rijke muzikale erfenis, met beroemde concertzalen en clubs. De groene parken, zoals het Tiergarten-park, bieden een toevluchtsoord van stedelijke drukte. De stad ademt tolerantie en diversiteit, en de bewoners staan bekend om hun openheid en creatieve geest. Berlijn is niet alleen een historisch monument, maar ook een kosmopolitische metropool die constant evolueert. Ervaar het zelf.

  9. Dag 9: Excursiemogelijkheden vanuit Templin

    Vanuit Templin zijn er verschillende interessante uitstapjes mogelijk, vooral gezien de natuurlijke schoonheid van de regio. Hier zijn enkele suggesties:

    Omliggende meren

    Verken de omliggende meren, zoals de Lübbesee en de Kalksee. Neem een verkoelende duik, ga vissen of gewoon ontspannen aan het water.

    Naturpark Uckermärkische Seen

    Dit natuurpark biedt prachtige wandel- en fietspaden te midden van ongerepte natuur. Het is een geweldige manier om de omgeving te verkennen.

    Kloster Chorin

    Bezoek het Kloster Chorin, een indrukwekkend middeleeuws cisterciënzerklooster. Het is een cultureel en historisch juweeltje met prachtige architectuur.

    Schiffshebewerk Niederfinow

    Ga naar het Schiffshebewerk Niederfinow, een scheepslift die deel uitmaakt van het Oder-Havel-kanaal. Het is een technisch hoogstandje en biedt interessante inzichten in de scheepvaartgeschiedenis.

    Tierpark Kunsterspring

    Als je van dieren houdt, breng dan een bezoek aan de dierentuin Tierpark Kunsterspring, waar je lokale en exotische diersoorten kunt zien.

    Bootsafari op de Havel

    Maak een ontspannen bootsafari op de Havel-rivier en geniet van de schilderachtige omgeving vanaf het water.

    Waren

    Waren is een charmante stad gelegen aan de oevers van het prachtige Müritzmeer, het grootste meer van Duitsland dat deel uitmaakt van het Mecklenburgische Merenplateau. Verken de oude stad met zijn geplaveide straten en historische gebouwen. Het is een sfeervolle omgeving met leuke winkels, restaurants en cafés. De haven is een levendige plek waar je kunt genieten van de bedrijvigheid van boten en jachten. Het is ook een startpunt voor boottochten op het meer. Ook een bezoek aan het Müritzeum behoort tot de mogelijkheden. Het Müritzeum is een natuurhistorisch museum dat gewijd is aan de flora en fauna van het Müritzmeer en zijn omgeving. Het heeft interactieve tentoonstellingen en aquaria.

    Rheinsberg

    Rheinsberg is een schilderachtig stadje gelegen aan de oevers van het meer Grienericksee. De historische binnenstad van Rheinsberg is gevuld met geplaveide straten, vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Het ademt een rustieke sfeer uit en nodigt uit tot verkennen. Het absolute hoogtepunt van Rheinsberg is Schloss Rheinsberg, een prachtig barok paleis dat diende als residentie voor de Pruisische koning Frederik de Grote. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en wordt beschouwd als een meesterwerk van rococo-architectuur. Voor cultuurliefhebbers is de Kammeroper in het kasteel een must-visit. Deze operazaal organiseert regelmatig uitvoeringen en draagt bij aan de artistieke sfeer van Rheinsberg.

  10. Dag 10: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis kun je na boeking een gratis reisgids bestellen. Er is keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt je je optimaal voorbereiden op de reis en bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht je al in het bezit zijn van de reisgids voor jouw bestemming, dan ben je vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe de reisgids naar keuze besteld kan worden. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij je geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 9 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. halfpension
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • Milieusticker

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook