UNESCO-werelderfgoed in Duitsland 14-daagse autorondreis

  • Aken
  • Würzburg
  • Naumburg
  • Hildesheim
  • Berlijn
  • 17 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Unieke reis
  • Wellness
  • Maar liefst 52 UNESCO-Werelderfgoedlocaties in Duitsland
  • Stap in de voetsporen van historische figuren
  • Bewonder eeuwenoude locaties en ontspan in de ongerepte natuur
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Tip van onze expert
  • Unieke reis

Verken Duitsland's UNESCO-werelderfgoederen: van Trier's Romeinse overblijfselen, Würzburg's Residentie, Weimar's klassieke erfgoed tot aan Berlijn's Museumsinsel en Hildesheim's gotische juweeltjes. Een autorondreis vol culturele schatten en historische pracht die je meeneemt langs de meest bijzondere plekken. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, natuurlijke schoonheid, culinaire versnap

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Trier, ca. 355 km
  2. Dag 2: Trier
  3. Volledig 14 daags programma

Over UNESCO-werelderfgoed in Duitsland

Intro

Verken Duitsland's UNESCO-werelderfgoederen: van Trier's Romeinse overblijfselen, Würzburg's Residentie, Weimar's klassieke erfgoed tot aan Berlijn's Museumsinsel en Hildesheim's gotische juweeltjes. Een autorondreis vol culturele schatten en historische pracht die je meeneemt langs de meest bijzondere plekken. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, natuurlijke schoonheid, culinaire versnaperingen of historische gebeurtenissen, deze rondreis heeft voor elk wat wils. Stap in de voetsporen van historische figuren, bewonder eeuwenoude locaties en kom erachter waardoor al die `Dichter und Denker` zich door de eeuwen heen hebben laten inspireren.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Trier's Romeinse overblijfselen
- De kathedraal van Aken
- Het sprookjesachtige landschap en de historische kastelen in het Midden-Rijndal
- Würzburg's Residentie
- Middeleeuwse charme in Bamberg
- Weimar's klassieke erfgoed
- Het imposante kasteel, de Wartburg in Eisenach
- De Dom van Naumburg
- Bauhauslocaties in Dessau
- Parklandschap Dessau-Wörlitz
- Luther Monumenten in Wittenberg
- Berlijn's Museuminsel
- Kasteel Sanssouci en aangrenzende tuinen in Potsdam
- De middeleeuwse Marienkirche in Bernau bei Berlin
- Landschapspark Muskauer Park op de grens tussen Duitsland en Polen
- Het betoverende Quedlinburg met meer dan 1200 vakwerkhuizen en kasteel
- Goslar's historische Altstadt
- Hildesheim's gotische juweeltjes

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Trier, ca. 355 km

    Je vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Trier, het startpunt van de rondreis waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Trier, gelegen aan de oevers van de rivier de Moezel, is een prachtige stad. Wat Trier echt speciaal maakt, is het feit dat het een schatkamer is van UNESCO-werelderfgoed. Het oude centrum van Trier herbergt een indrukwekkende verzameling van goed bewaarde Romeinse bouwwerken, waaronder de imposante Porta Nigra, de Romeinse basiliek, en de Dom van Trier, de oudste kathedraal van Duitsland. De erfenis van de Romeinse heerschappij is hier levendig en tastbaar. De Romeinse poort, Porta Nigra, is een echt architectonisch meesterwerk en dient als een majestueuze entree tot het historische centrum. De Romeinse basiliek, oorspronkelijk gebruikt als een gerechtsgebouw, straalt grandeur uit met zijn indrukwekkende zuilen en ruïnes. De Dom van Trier voegt een spirituele dimensie toe aan de mix, met zijn gotische architectuur en historische betekenis. De rijke geschiedenis van Trier komt ook tot uiting in de Romeinse amfitheaters en thermale baden, die getuigen van het dagelijkse leven in het oude Rome. Kortom, Trier is als een tijdmachine die je meeneemt naar de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, en het is terecht erkend als een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

  2. Dag 2: Trier

    Na het ontbijt heb je voldoende tijd om Trier te ontdekken. Een dag sightseeing in Trier biedt een fascinerende reis door de tijd, met een overvloed aan historische en culturele schatten. Begin de dag met een bezoek aan de imposante Romeinse stadspoort, de Porta Nigra. Het is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook het perfecte startpunt om de Romeinse erfenis van Trier te verkennen. Ga vervolgens naar de oudste kathedraal van Duitsland, de Dom van Trier. Bewonder de gotische architectuur en ontdek de rijke geschiedenis van deze indrukwekkende kerk. Verken daarna de Romeinse basiliek, een voormalig gerechtsgebouw, met zijn opvallende zuilen en ruïnes. Het biedt een uniek inzicht in het juridische en bestuurlijke leven tijdens het Romeinse Rijk. Breng ook een bezoek aan het Romeinse amfitheater, waar ooit gladiatorengevechten en andere spektakels plaatsvonden. Het is een geweldige plek om je voor te stellen hoe het er in de oudheid aan toeging. Duik dieper in het dagelijkse leven van de Romeinen door een bezoek te brengen aan de keizerlijke thermen. Deze indrukwekkende badhuizen getuigen van het belang dat de Romeinen hechtten aan ontspanning en hygiëne. Sluit de  dag af met een bezoek aan de Constantijnbasiliek, een ander meesterwerk uit de Romeinse tijd. Bewonder de grandeur van dit gebouw, dat oorspronkelijk diende als de troonzaal van keizer Constantijn. Trier biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, en een dag is zeker niet genoeg om alles volledig te waarderen. Maar deze hoogtepunten geven je een geweldige kennismaking met de rijke erfenis van de stad.

  3. Dag 3: Excursiemogelijkheden vanuit Trier

    Vanuit Trier zijn er verschillende boeiende uitstapjes mogelijk naar andere UNESCO-werelderfgoedlocaties in de omgeving. Hier zijn enkele suggesties: Kathedraal van Aken: op ongeveer 2 uur rijden van Trier ligt de stad Aken, waar je de beroemde kathedraal van Aken kunt bewonderen. Deze kathedraal is een meesterwerk van gotische architectuur en staat op de UNESCO-lijst vanwege de historische betekenis en artistieke waarde. Romeinse Limes: erken delen van de Romeinse Limes, de grens van het Romeinse Rijk, die door Duitsland loopt. Verschillende delen van de Limes zijn erkend als UNESCO-werelderfgoed, en je kunt delen ervan vinden op redelijke afstand van Trier. Midden-Rijndal: rijd langs de schilderachtige Midden-Rijn, die op de UNESCO-lijst staat vanwege het sprookjesachtige landschap en de historische kastelen. Dit gebied ligt op ongeveer 2 tot 3 uur rijden van Trier en biedt prachtige uitzichten langs de rivier. Deze uitstapjes bieden een geweldige gelegenheid om de diversiteit van het UNESCO-werelderfgoed in de regio te ontdekken, van historische stadscentra tot indrukwekkende architectuur en natuurlijke landschappen.

  4. Dag 4: Trier - Würzburg, ca. 305 km

    Na het ontbijt verlaat je Trier en rijd je naar Würzburg waar je de komende 2 nachten zult verblijven. Würzburg, gelegen aan de oevers van de Main in het noorden van Beieren, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultureel erfgoed. Het meest opvallende UNESCO-werelderfgoed in Würzburg is de Würzburg Residentie, een meesterwerk van barokke architectuur.

  5. Dag 5: Würzburg

    Ga na het ontbijt op ontdekkingstocht door Würzburg. Begin de dag met een bezoek aan de indrukwekkende Würzburg Residentie. Verlies jezelf in de weelderige kamers, bewonder de sublieme fresco's van Tiepolo, en wandel door de prachtige tuinen. Neem de tijd om de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed te absorberen. Loop vervolgens naar de St. Kilian's Cathedral, een majestueus gotisch meesterwerk. Verken het interieur, bewonder de glas-in-loodramen en beklim de toren voor een panoramisch uitzicht op de stad. Ook een ontspannen wandeling over de Alte Mainbrücke, de historische brug die de stad met de vesting Marienberg verbindt, behoort tot de mogelijkheden. Geniet van het uitzicht op de rivier en bewonder de barokke beelden langs de brug. Trek gekregen? Duik dan in de charme van de Altstadt (oude stad) en geniet van een lunch in een van de lokale eetgelegenheden. Probeer regionale specialiteiten en neem de tijd om de sfeer van de stad op te snuiven. Maak daarna de oversteek naar de heuvel en verken de Festung Marienberg. Dit historische fort biedt niet alleen een fascinerende kijk op de militaire geschiedenis, maar ook een prachtig uitzicht over Würzburg. Voor een heerlijk diner in een van de lokale restaurants ga je terug naar de Altstadt. Kies uit een verscheidenheid aan culinaire opties en geniet van de gezelligheid van Würzburg in de avond. Wist je dat Würzburg ook bekend staat om zijn wijnen? Een bezoek aan een wijnbar of wijngaard is dan ook een uitstekende manier om de dag af te sluiten en na te genieten van een dag vol ontdekkingen.

  6. Dag 6: Würzburg - Bamberg - Weimar, ca. 290 km

    Na het ontbijt verlaat je Würzburg. De eindbestemming van vandaag is Weimar. Plan wat extra tijd in en neem een omweg via Bamberg. Bamberg, een parel in Beieren, staat bekend om zijn middeleeuwse charme, goed bewaard gebleven architectuur en unieke stedelijke structuur. Het historische centrum van Bamberg is erkend als UNESCO-werelderfgoed, en een dag sightseeing hier belooft een reis terug in de tijd. Bamberg is gebouwd op zeven heuvels en wordt daarom vaak vergeleken met Rome. De stad wordt doorkruist door de Regnitz-rivier, die zorgt voor pittoreske uitzichten en schilderachtige bruggen. Begin de dag met een bezoek aan de Dom van Bamberg, een meesterwerk van romaanse architectuur met gotische elementen. Het interieur herbergt indrukwekkende kunstwerken en graven van keizers. Wandel vervolgens naar het Alte Rathaus, een pittoresk oud stadhuis dat op een eiland in de Regnitz staat. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen in Duitsland. Ook kun je de wijk Klein Venetië (Little Venice) met zijn charmante vakwerkhuizen langs de rivier verkennen. Het is een idyllisch gebied dat uitnodigt tot rustige wandelingen en het maken van foto's. Bamberg staat tevens bekend om zijn biercultuur. Proef een lokaal brouwsel in een van de historische brouwerijen, waarbij je kunt genieten van de unieke smaken van de Bambergse rookbieren. Of wat dacht je van een bezoek aan de Michaëlsberg Abbey, een barok kloostercomplex met prachtige tuinen? Het biedt een rustige ontsnapping en een panoramisch uitzicht op de stad. Sluit de dag in Bamberg af met een wandeling door de Rosengarten, een prachtige rozentuin met uitzicht op de stad. Het is een ideale plek om te ontspannen voordat de reis voortzet naar Weimar waar je de komende 3 nachten zult verblijven.

  7. Dag 7: Weimar

    Neem vandaag de tijd om Weimar te ontdekken. Weimar, gelegen in de deelstaat Thüringen, is doordrenkt met culturele geschiedenis en staat bekend als een centrum van literatuur, muziek en filosofie. Met verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties biedt een dag sightseeing in Weimar een fascinerende blik op Duitsland's intellectuele en artistieke erfgoed. Begin de  dag met een bezoek aan het Bauhaus Museum, gewijd aan de invloedrijke Bauhaus-beweging. Bewonder de avant-gardistische ontwerpen en leer over de invloed van Bauhaus op kunst en architectuur. Verken daarna het Stadspaleis, een keizerlijk paleis dat teruggaat tot de Renaissance. Het herbergt nu de Thüringer Universiteits- en Staatsbibliotheek, waardoor het een belangrijk intellectueel centrum is. Of wat dacht je van een bezoek aan de Herzogin Anna Amalia Bibliothek, een juweel van een bibliotheek met een uitgebreide collectie literaire schatten? Bewonder de rococo-zaal en ontdek de waardevolle boeken en manuscripten. Daarna is het tijd voor ontspanning. Maak een rustige wandeling door Ilm Park, een pittoresk park dat door het hart van Weimar slingert. Bewonder het landschap, de fonteinen en de romantische bruggen. Ook een bezoek aan Goethe's Huis, het huis van de beroemde Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe, behoort tot de mogelijkheden. Het Goethehaus geeft een kijkje in het leven van deze literaire grootheid. Ga verder naar het huis van Friedrich Schiller, een andere grote Duitse schrijver en filosoof. Ontdek de geschiedenis en de connectie tussen Goethe en Schiller. Sluit de dag af op het Marktplein, omringd door historische gebouwen en gezellige cafés. Geniet van een ontspannen diner terwijl je de sfeer van dit culturele centrum in je opneemt.

  8. Dag 8: Wartburg in Eisenach en/of Dom van Naumburg

    Op ongeveer een uur rijden van Weimar ligt de Wartburg, een imposant kasteel boven de stad Eisenach. Dit middeleeuwse kasteel staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn historische betekenis, met name als toevluchtsoord van hervormer Maarten Luther. De Wartburg is ook een symbool van Duitse nationale trots.

    Ook Naumburg, gelegen in het zuiden van Saksen-Anhalt, bevindt zich op ongeveer een uur rijden van Weimar. Naumburg herbergt een opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocatie: de Dom van Naumburg, de St. Peter en St. Paulus-kathedraal. Deze gotische kathedraal is een architectonisch meesterwerk en staat bekend om zijn indrukwekkende beeldhouwwerken en kunstwerken.

  9. Dag 9: Weimar - Berlijn, ca. 325 km

    Na het ontbijt verlaat je Weimar. De eindbestemming van vandaag is Berlijn. Op de route van Weimar naar Berlijn zijn er verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties die je zou kunnen bezoeken. Maak bv. een tussenstop in Dessau, een kleine twee uur ten noorden van Weimar. Hier kun je de Bauhauslocaties verkennen, waaronder het Bauhausgebouw zelf en de Meisterhäuser (Meesterhuizen). Dessau is een belangrijk centrum voor de Bauhaus-beweging en staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn bijdrage aan modern design en architectuur. Vervolg de reis naar het Parklandschap Dessau-Wörlitz, ongeveer een half uur ten noordoosten van Dessau. Dit park is het eerste en grootste Engelse landschapspark op het Europese vasteland en staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn historische en landschappelijke waarde. Ook een tussenstop in Wittenberg behoort tot de mogelijkheden. Deze stad staat bekend als de plaats waar Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde, wat leidde tot de Reformatie. De Luther Monumenten in Wittenberg, waaronder de Slotkerk en het Melanchthonhuis, zijn UNESCO-werelderfgoedlocaties. Je vervolgt de reis noordwaarts naar Berlijn waar je de komende 3 nachten zult verblijven.

  10. Dag 10: Berlijn

    Vandaag ga je Berlijn ontdekken. Een dag sightseeing in Berlijn, met zijn rijke geschiedenis en diverse culturele erfgoed, belooft een boeiende reis door tijdperken en stijlen. Begin de dag bij de iconische Brandenburger Tor. Bewonder dit historische monument, symbool van zowel het verdeelde als het verenigde Berlijn. Neem de tijd om de Quadriga, het indrukwekkende beeld op de top, te bewonderen. Loop verder naar de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw. Bewonder de mix van historische en moderne architectuur. Reserveer vantevoren als je de koepel wilt bezoeken voor een panoramisch uitzicht over de stad. Neem daarna de tijd om de Museumsinsel (Museumeiland) te verkennen, de thuisbasis van verschillende UNESCO-werelderfgoedmusea. Bezoek het Pergamonmuseum voor antieke kunst, het Neues Museum voor Egyptische kunst, of kies uit de andere musea op het eiland. Loop vervolgens naar de nabijgelegen Berliner Dom, een majestueuze kathedraal aan de oevers van de rivier de Spree. Verken het interieur met zijn prachtige koepel en grafmonumenten van Pruisische heersers. Duik in de geschiedenis bij Checkpoint Charlie, een voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Het bijbehorende museum geeft een diepgaand inzicht in de tijd van de Berlijnse Muur. Bezoek de East Side Gallery, een lang stuk van de Berlijnse Muur dat is omgetoverd tot een openluchtkunstgalerij. Bewonder de kleurrijke muurschilderingen die diverse politieke en sociale thema's weerspiegelen. Dan is er nog de Alexanderplatz, een bruisend stadsplein. Bezoek de iconische Fernsehturm (televisietoren) en geniet van het uitzicht over de stad, vooral bij zonsondergang. Sluit de dag af met een smakelijk diner in een van de lokale restaurants. Proef de diverse Berlijnse keuken, van currywurst tot schnitzel.

  11. Dag 11: Excursiemogelijkheden vanuit Berlijn

    Vanuit Berlijn zijn er verschillende boeiende uitstapjes mogelijk naar nabijgelegen UNESCO-werelderfgoedlocaties. Potsdam: op slechts ca. 40 kilometer ten westen van Berlijn ligt Potsdam, een stad die bekend staat om zijn prachtige paleizen en tuinen. Bezoek het Sanssouci-paleis en de aangrenzende tuinen, die op de UNESCO-lijst staan. Verken ook het Hollandse Kwartier en het Cecilienhof-paleis, waar de Potsdam-conferentie werd gehouden. Bernau bei Berlin: ongeveer 30 kilometer ten noorden van Berlijn ligt Bernau bei Berlin, waar je de Marienkirche kunt bezoeken. Deze middeleeuwse kerk staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn indrukwekkende baksteengotiek en historische betekenis. Muskauer Park / Park Mużakowski (Duitsland/Polen): rijd ongeveer 150 kilometer naar het oosten en bereik het grensgebied tussen Duitsland en Polen. Muskauer Park staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn creatieve samensmelting van natuur en kunst, met een indrukwekkend kasteel en tuinen.

  12. Dag 12: Berlijn - Hildesheim, ca. 350 km

    Na het ontbijt verlaat je Berlijn om richting Hildesheim te gaan. We adviseren de iets langere route via Quedlinburg, Wernigerode en Goslar. Quedlinburg is een betoverende UNESCO-werelderfgoedlocatie. De stad staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, met meer dan 1.200 vakwerkhuizen die dateren uit verschillende eeuwen. De geplaveide straten van de oude binnenstad vormen een schilderachtig decor voor een wandeling door de geschiedenis. Het hart van Quedlinburg is de St. Servatius-kerk, een indrukwekkend voorbeeld van romaanse architectuur. De kerk herbergt de graven van Duitse koningen en keizers, waardoor het een belangrijk historisch en religieus centrum is. Boven de stad torent de Burgberg (Burchtheuvel) uit, bekroond door het kasteel van Quedlinburg. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de stad en het omliggende landschap. Het kasteelcomplex omvat ook de Domschatzkammer, waar waardevolle religieuze kunst te bewonderen is. Het Marktplein van Quedlinburg is omgeven door vakwerkhuizen en is het levendige centrum van de stad. Hier vind je het imposante stadhuis en de Roland, een middeleeuwse ridder die symbool staat voor stadsrechten en vrijheden. De smalle straatjes van Quedlinburg herbergen ambachtelijke winkels, boetieks en gezellige cafés. Het is de ideale plek om rond te dwalen, lokale producten te ontdekken en te genieten van een ontspannen sfeer. Ook Goslar, gelegen in de Harz-regio, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hart van Goslar is de historische Altstadt (oude stad), een doolhof van smalle straatjes, geplaveide pleinen en vakwerkhuizen die getuigen van het rijke verleden van de stad. Wandel door de kronkelende steegjes en bewonder de goed bewaard gebleven architectuur. Het Keizerlijke Paleis, ook bekend als de Kaiserpfalz, is een indrukwekkend middeleeuws paleis dat ooit diende als een residentie voor Duitse keizers. Het paleiscomplex omvat de keizerlijke hal, de keizerlijke kapel en andere historische gebouwen. Het Marktplein van Goslar is omgeven door imposante gebouwen, waaronder het prachtige gotische raadhuis. Het plein is levendig en wordt omringd door gezellige winkels, restaurants en cafés. Het Kaiserhaus, of het Keizerlijke Huis, is een van de oudste houten gebouwen in Duitsland. Het dateert uit de 15e eeuw en is een ander opmerkelijk architectonisch juweel in Goslar. De Rammelsberg Mijn, gelegen nabij Goslar, is een voormalige mijn die meer dan 1.000 jaar in bedrijf was. Het mijnbouwlandschap, inclusief de mijnschacht en mijnbouwgebouwen, staat op de UNESCO-lijst vanwege de historische betekenis en de geavanceerde technologie van die tijd. De eindbestemming van vandaag is Hildesheim waar je de komende 2 nachten zult verblijven.

  13. Dag 13: Hildesheim

    Neem na het ontbijt de tijd om Hildesheim te ontdekken. De historische binnenstad van Hildesheim is bezaaid met vakwerkhuizen, pleinen en charmante straatjes. Het is een uitnodigende omgeving om te wandelen en de middeleeuwse sfeer op te snuiven. Het centrale marktplein van Hildesheim is omgeven door prachtige gebouwen, waaronder de Knochenhaueramtshaus en het Raadhuis. Het is een levendig gebied met winkels, cafés en regelmatige marktactiviteiten. De UNESCO-werelderfgoedlocatie in Hildesheim omvat twee opmerkelijke kerken: de St. Michael's Church en de St. Mary's Cathedral. De Sint-Michaëlskerk, gebouwd in de romaanse stijl, staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en kunstwerken. Het hoogtepunt is het beroemde Bernward-doopvont, een meesterwerk van de middeleeuwse edelsmeedkunst. De kerk heeft ook opmerkelijke fresco's en beeldhouwwerken. De kathedraal van Hildesheim, ook bekend als de Mariendom, is een gotisch meesterwerk. Het herbergt een van de oudste roosvensters van Duitsland en staat bekend om zijn indrukwekkende collectie kunstwerken en religieuze schatten. Als je van natuur houdt, adviseren wij een wandeling in het Hildesheimer Wald. Geniet van de frisse lucht en ontdek de groene omgeving.

  14. Dag 14: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis kun je na boeking een gratis reisgids bestellen. Er is keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de reis en bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus moch je al in het bezit zijn van de reisgids voor jouw bestemming, kies dan gerust een andere gids.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe de reisgids besteld kan worden. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 13 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • Milieusticker

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook