Duitsland, Nederland en België 11-daagse autorondreis

  • Ahrtal
  • Gent
  • Luik
  • Vaals
  • Keulen
  • 18 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Unieke reis
  • Wellness
  • Culturele diversiteit
  • Historische pracht
  • Culinair genot
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Tip van onze expert
  • Unieke reis

Dompel jezelf onder in een Europese ontdekkingsreis. Begin in het pittoreske Altenahr met wijngaarden en kasteelromantiek, vervolg de reis naar het charmante Saarlouis, ervaar de drielandenmix in het schilderachtige Vaals, en sluit af met de historische pracht van Gent. Geniet van diversiteit, cultuur en afwisselende landschappen, van de Ahr-vallei tot de grachten van Gent. Proef de diverse keuken

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Altenahr, ca. 275 km
  2. Dag 2: Altenahr en omgeving
  3. Volledig 11 daags programma

Over Duitsland, Nederland en België

Intro

Dompel jezelf onder in een Europese ontdekkingsreis. Begin in het pittoreske Altenahr met wijngaarden en kasteelromantiek, vervolg de reis naar het charmante Saarlouis, ervaar de drielandenmix in het schilderachtige Vaals, en sluit af met de historische pracht van Gent. Geniet van diversiteit, cultuur en afwisselende landschappen, van de Ahr-vallei tot de grachten van Gent. Proef de diverse keukens, van Duitse braadworst en Nederlandse kaas tot Belgische chocolade.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Het pittoreske Altenahr met wijngaarden en kasteelromantiek
- Het charmante Saarlouis aan de oevers van de rivier de Saar
- Het schilerachtige Vaals waar de grenzen samenkomen
- Historische pracht van Gent

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Altenahr, ca. 275 km

    Je vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Altenahr, het startpunt van de rondreis waar je de komende 2 nachten zult verblijven. Altenahr is een pittoresk stadje gelegen in de Ahrvallei. Het staat bekend om zijn schilderachtige omgeving, met kronkelende rivieren, groene heuvels en wijngaarden die zich uitstrekken langs de hellingen. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van wandelen en wijn, met tal van wandelpaden en wijnhuizen in de omgeving. Het middeleeuwse kasteel Ahreifel torent hoog boven de stad uit en voegt een vleugje geschiedenis toe aan de charme van Altenahr. De oude vakwerkhuizen langs de straten dragen bij aan de idyllische sfeer.

  2. Dag 2: Altenahr en omgeving

    Na het ontbijt is er tijd om Altenahr en omgeving te gaan verkennen. Slenter door de straten van Altenahr en bewonder de goed bewaard gebleven vakwerkhuizen. Of breng een bezoek aan Kasteel Ahreifel. Het middeleeuwse kasteel bovenop de heuvel biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de omgeving, maar ook een glimp in het verleden. Of trek je wandelschoenen aan. De Ahrvallei staat bekend om zijn schilderachtige wandelpaden. Er zijn routes die geschikt zijn voor alle niveaus, of je nu een ontspannen wandeling wilt maken langs de rivier of een uitdagendere tocht door de heuvels. Ook staat de regio bekend om zijn wijnbouw. Breng een bezoek aan lokale wijngaarden, proef de heerlijke Ahr-wijnen en leer meer over het wijnproductieproces. Maak een korte rit naar Ahrweiler, een naburige stad met een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. Hier kun je door smalle straatjes slenteren en genieten van de historische sfeer. Op ongeveer 32 km ligt Bonn, een levendige stad aan de Rijn. Bezoek het Beethoven-huis, ontdek de musea of maak een wandeling langs de schilderachtige rivieroevers. Ruim een uur rijden brengt je naar Keulen, beroemd om zijn indrukwekkende kathedraal, bruisende winkelstraten en levendige cultuur. Verken het schilderachtige Rijndal met zijn kastelen, wijngaarden en charmante dorpjes. Een boottocht op de Rijn kan een ontspannende manier zijn om de omgeving te leren kennen.

  3. Dag 3: Altenahr - Saarlouis, ca. 190 km

    Na het ontbijt verlaat je Altenahr en rijd je zuidwaarts richting Saarlouis in het Saarland, waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Saarlouis is een charmante stad gelegen aan de oevers van de rivier de Saar in het westen van Duitsland. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen het werd gesticht als een vestingstad.

  4. Dag 4: Saarlouis

    Na het ontbijt ga je Saarlouis verkennen. Begin de dag op de Grote Markt, het bruisende hart van Saarlouis. Bewonder de barokke architectuur, trakteer jezelf op een kopje koffie in een van de lokale cafés en geniet van het schilderachtige uitzicht. Maak daarna een wandeling langs de goed bewaarde vestingwerken van Saarlouis. De wallen, bastions en poorten vertellen het verhaal van de geschiedenis van de stad. Neem de tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht over de stad. Ga daarna naar de Ludwigskirche, een indrukwekkende barokke kerk. Verken het interieur en bewonder de prachtige architectuur. Misschien kun je ook een moment van rust vinden in deze historische setting. Trek gekregen? Dan kun je kiezen uit een van de gezellige restaurants rond de Grote Markt voor een smakelijke lunch. Proef lokale specialiteiten en geniet van de ontspannen sfeer. Na de lunch kun je de Saar Altstadtrundgang volgen, een wandelroute die je meeneemt door de kronkelende straatjes van de oude binnenstad. Ontdek pittoreske hoekjes, historische gebouwen en misschien wat lokale ambachtelijke winkels. Als je zin hebt in winkelen, is een bezoek aan het Saarpark-Center zeker de moeite waard. Hier vind je een scala aan winkels en wie weet kun je ook iets voor de thuisfront scoren. Sluit de dag af met een ontspannen diner aan de oevers van de Saar. Kies een restaurant met uitzicht op het water en geniet van een lekkere maaltijd vergezeld met een goed glas wijn of bier. Na het diner adviseren we nog een avondwandeling langs de verlichte straten van Saarlouis. Geniet van de rustige sfeer en reflecteer op de hoogtepunten van de dag.

  5. Dag 5: Excursiemogelijkheden vanuit Saarlouis

    Vanuit Saarlouis zijn er verschillende interessante uitstapjes mogelijk. Breng bv. een bezoek aan de hoofdstad van het Saarland, Saarbrücken. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Ludwigsplatz, het Saarland Museum, en maak een wandeling langs de oever van de Saar. Maak een uitstapje naar Merzig om de prachtige tuinen van het Saarlandse Staatskasteel te verkennen. De tuinen zijn perfect voor een ontspannen wandeling, en het kasteel zelf biedt een intrigerend kijkje in het verleden. Bezoek Mettlach, de thuisbasis van de beroemde Villeroy & Boch-fabriek. Ontdek de fascinerende wereld van aardewerk en porselein en wandel door de schilderachtige straten van dit historische stadje. Voor wat ontspanning aan het water rijd je naar Losheim am See. Het Losheimer Stausee-meer biedt mogelijkheden voor boottochten, wandelingen en ontspanning aan het strand. Ook een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, Trier behoort tot de mogelijkheden. Verken de Romeinse overblijfselen (UNESCO-werelderfgoed), waaronder de Porta Nigra, de Basiliek van Constantijn en de Romeinse brug, slenter door het oude centrum, ga winkelen of neerstrijken op een van de vele terrassen. Een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie is de IJzersmelterij van Völklingen, een indrukwekkend industrieel complex dat inzicht biedt in de industriële geschiedenis en cultuur van de regio. Ook het buurland Luxemburg biedt mogelijkheden. Op ongeveer een uur rijden ligt de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg-Stad. Ontdek de historische vestingwerken, het Groothertogelijk Paleis en geniet van de kosmopolitische sfeer van de stad.

  6. Dag 6: Saarlouis - Vaals, ca. 260 km

    Verlaat na het ontbijt Saarlouis en Duitsland en rijd noordwaarts richting Vaals waar je de komende 3 nachten zult verblijven. Vaals is een pittoresk stadje in het zuiden van Nederland, gelegen in de provincie Limburg. Wat het echt uniek maakt, is het feit dat het het hoogste punt van het land herbergt, de Vaalserberg. Hier ontmoeten de grenzen van Nederland, Duitsland en België elkaar op één punt, bekend als het Drielandenpunt. Naast deze geografische bijzonderheid, kun je in Vaals genieten van sfeervolle straatjes, historische architectuur en een ontspannen sfeer. Het is een plek waar culturele invloeden samenkomen en waar je kunt genieten van het beste van de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur.

  7. Dag 7: Vaals

    Na het ontbijt heb je alle tijd om Vaals te ontdekken. Begin met een bezoek aan het Drielandenpunt, waar je letterlijk op het kruispunt van Nederland, Duitsland en België staat. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Vaalserberg en maak leuke foto's bij de grensstenen die de landsgrenzen markeren. Vervolg de ontdekkingstocht naar het schilderachtige stadscentrum van Vaals. Wandel door de charmante straatjes, bewonder de historische architectuur en stop bij lokale winkels en cafés. Proef een stukje lokale lekkernij, zoals Limburgse vlaai, in een van de gezellige bakkerijen. Breng een bezoek aan de Sint-Pauluskerk, een prachtige kerk met een rijke geschiedenis. Ontdek de kunstwerken en architectonische details die deze plek uniek maken. Voor de liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan Kasteel Bloemendal een aanrader. Dit elegante kasteel dateert uit de 18e eeuw en is omgeven door een prachtig aangelegd park. Verken de tuinen en leer meer over de geschiedenis van het kasteel. Sluit de dag af met een ontspannende wandeling in de natuur. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving van Vaals die je meenemen door groene landschappen en schilderachtige paden.

  8. Dag 8: Excursiemogelijkheden vanuit Vaals

    Vanuit Vaals zijn diverse uitstapjes mogelijk. Op nog geen 10 km afstand ligt de historische Duitse stad Aken, bekend om de prachtige kathedraal en het indrukwekkende stadhuis. Wandel door de geplaveide straatjes, bezoek musea en geniet van de Duitse keuken. Op nog geen 30 km afstand vind je Maastricht. Deze sfeervolle stad aan de Maas is rijk aan cultuur en geschiedenis. Verken de oude binnenstad, bezoek de Sint-Servaasbasiliek en maak een boottocht over de Maas. Ook een bezoek aan Luik in België (op ca. 50 km) behoort tot de mogelijkheden. Luik is een bruisende stad met een levendige markt, prachtige parken en interessante musea, waaronder het Grand Curtius en het Museum voor Schone Kunsten. Ook kun je hier heerlijk winkelen. De Montagne de Bueren, een lange trap met meer dan 300 treden, leidt je naar de Citadel van Luik en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De Luikse keuken is heerlijk divers, met specialiteiten zoals Luikse wafels, boulet à la Liégeoise (gehaktballen) en siroop, die bekend staat als "sirop de Liège".

  9. Dag 9: Vaals - Gent, ca. 200 km

    Na het ontbijt verlaat je Vaals en vervolgt de route naar Gent in België waar je de komende 2 nachten zult verblijven. Gent is een stad met een rijk historisch erfgoed en een bruisende sfeer. Gent heeft een goed bewaard gebleven middeleeuws stadscentrum dat wordt gedomineerd door imposante gebouwen en historische monumenten. Het Gravensteen, een middeleeuws kasteel, torent trots uit boven de stad, terwijl de Belforttoren op de Sint-Baafskathedraal een indrukwekkend uitzicht biedt over Gent. Gent staat bekend om zijn heerlijke culinaire scene. Proef lokale specialiteiten zoals Gentse waterzooi (een stoofpot met kip of vis) en geniet van Belgisch bier in een van de gezellige cafés.

  10. Dag 10: Gent

    Na het ontbijt heb je de tijd om Gent te ontdekken. Een dag sightseeing in Gent biedt een perfecte mix van historische pracht, culturele ontdekkingen en culinaire hoogtepunten. Begin de dag op de Korenmarkt, het levendige hart van Gent. Bewonder de indrukwekkende Sint-Niklaaskerk en het imposante Belforttoren. Wandel langs de pittoreske Graslei en Korenlei, waar de historische gebouwen weerspiegelen in het kalme water van de grachten. Maak vervolgens een korte wandeling naar het Gravensteen, het middeleeuwse kasteel van Gent. Verken de torens, gangen en hoor de verhalen van het verleden terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Kies daarna een van de gezellige restaurants op de Korenmarkt of in de omliggende straten voor een smaakvolle lunch. Proef lokale lekkernijen zoals Gentse waterzooi, mosselen of Vlaamse stoofpot. Na de lunch ga je naar de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal, waar je "Het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck kunt bewonderen. Laat je betoveren door de prachtige kunstwerken en de majestueuze architectuur van deze kathedraal. Vervolg de ontdekkingstocht naar het Belfort van Gent. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende gebieden. Breng de middag door in een van de vele musea van Gent. Het STAM (Stadsmuseum Gent) en het Museum voor Schone Kunsten zijn beide aanraders. Sluit de dag af op de iconische Sint-Michielsbrug, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Graslei en Korenlei, vooral bij zonsondergang. Neem de tijd om te genieten van de serene sfeer en de historische pracht van de stad. Wandel 's avonds door de kronkelende straatjes van de wijk Patershol, bekend om zijn gezellige sfeer en diverse eetgelegenheden. Kies een restaurant naar keuze en geniet van een heerlijk diner met Vlaamse specialiteiten.

  11. Dag 11: Einde rondreis

    De rondreis eindigt na het ontbijt. Je gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 10 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
  • Saarland Card (deze kaart ontvang je in Victor's Residenz-Hotel Saarlouis)
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
  • Milieusticker

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook