Tour de France 12-daagse busrondreis

  • carcassonne
  • Le Rideau
  • Bordeaux
  • Montpellier
  • Avignon
  • 6 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Verblijf in uitstekende hotels
  • De meest complete reis door Frankrijk!
  • Bezoek aan o.a. Montpellier, Bordeaux en Lyon
  • 12 daagse reis door bekend en onbekend Frankrijk.

Met trots bieden wij u een onvergetelijke reis door Frankrijk aan. Ontdek bekende en verborgen schatten, van de Loirevallei tot La Rochelle, Bordeaux, Carcassonne, Montpellier, de Camargue, Avignon, Orange, en als kers op de taart, Hospice de Beaune en Dijon. Een reis vol betovering, waarover u thuis nog lang zult napraten.

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1: Omgeving Orleans, ca. 710 km
  2. Dag 2: Blois en Tours, ca. 125 km
  3. Volledig 12 daags programma

Over Tour de France

Intro

Met trots bieden wij u een onvergetelijke reis door Frankrijk aan. Ontdek bekende en verborgen schatten, van de Loirevallei tot La Rochelle, Bordeaux, Carcassonne, Montpellier, de Camargue, Avignon, Orange, en als kers op de taart, Hospice de Beaune en Dijon. Een reis vol betovering, waarover u thuis nog lang zult napraten.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Omgeving Orleans, ca. 710 km

    Na een kopje koffie op de wisselplaats beginnen we aan onze reis naar Frankrijk. Via België naar Frankrijk om vervolgens langs Parijs naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Orleans te rijden.


  2. Dag 2: Blois en Tours, ca. 125 km

    Vandaag reizen we naar Blois in de Loire-vallei, met zijn indrukwekkende 13e-eeuwse kasteel. U heeft de keuze om het kasteel te bezoeken, het historische centrum Vieux Blois te verkennen of een wandeling te maken over de oude brug. Na de lunch gaan we verder naar Tours, een stad vol kunst en geschiedenis, bekend als de Tuin van Frankrijk. U kunt de stad te voet verkennen en hoogtepunten ontdekken voordat we overnachten in de omgeving van Tours.

  3. Dag 3: D'Azay, Le Rideau en Nantes, ca. 225 km

    In de ochtend bezoeken we Chateau d’Azay-le-Rideau, een uniek kasteel in de Indre rivier, ooit beschreven als een geslepen diamant door Balzac. Het combineert Franse en Italiaanse architectuur. Vervolgens reizen we naar Nantes, bekend om kunst, creativiteit en groen. Hoogtepunten zijn het Castle of the Dukes of Brittany en de betoverende Passage de Pommeraye. We overnachten in Nantes.

  4. Dag 4: La Rochelle en Bordeaux, ca. 400 km

    Onze eerste stop is het charmante La Rochelle, een kustplaats met drie middeleeuwse torens die ooit de stad beschermden. De oude haven, ooit een centrum voor wijn, zout en slavenhandel, behoort nog steeds tot de mooiste steden van Frankrijk. Hier kunt u langs het water wandelen, genieten van de prachtige boten of verse vis kopen. In de namiddag rijden we door naar Bordeaux waar we twee nachten verblijven.

  5. Dag 5: Bordeaux, ca. 50 km

    In de ochtend ontdekken we Bordeaux, de wijnstad aan de Garonne-rivier, bekend om haar historische gebouwen en UNESCO Werelderfgoed. Hoogtepunten zijn onder andere Porte Cailhau en Place de La Victoire. 's Middags is er vrije tijd om de stad te verkennen en Bordeauxwijn te proeven in de Bodega-wijk.

  6. Dag 6: Cascassonne en Montpellier, ca. 500 km

    We reizen af naar Carcassonne, een verbluffende vestingstad en een absolute parel in Frankrijk. Het oude stadsgedeelte, La Cité de Carcassonne, prijkt trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst en betovert met hoogtepunten zoals de Basiliek van Saint-Nazaire en het indrukwekkende kasteel van Carcassonne, dat diende als inspiratie voor de kastelen in Disney. Na dit fascinerende bezoek zetten we koers naar Montpellier, de bruisende hoofdstad van de Languedoc, waar we drie nachten zullen verblijven.

  7. Dag 7: Montpellier met lokale stadsgids, ca. 50 km

    In de ochtend verkennen we Montpellier met een lokale stadsgids. het is een stad met een rijk erfgoed. Hoogtepunten zijn de promenade du Peyrou en het historische centrum Ecusson. 's Middags kunt u het museum Fabre bezoeken of de moderne wijk Antigone verkennen, ontworpen door architect Ricardo Bofill, met prachtige pleinen en fonteinen.

  8. Dag 8: Camargue, ca. 100 km

    Vandaag verkennen we de prachtige Camargue, wereldberoemd om zijn wilde paarden, zwarte stieren en roze flamingo's. We bezoeken de zoutvlaktes en het roze meer bij Aigues Mortes, bewonderen de middeleeuwse charme van Aigues-Mortes en sluiten de dag af in het sfeervolle havenplaatsje Le Grau-du-Roi aan de Middellandse Zee.

  9. Dag 9: Avignon, Orange en Lyon, ca. 350 km

    Vandaag duiken we in de cultuur na de natuurpracht van gisteren. We bezoeken Avignon, het Rome van Frankrijk, met zijn rijke geschiedenis van pauselijk verblijf in het imposante Palais des Papes en de beroemde 13e-eeuwse Pont d'Avignon, voor het middaguur brengen we een bezoek aan Orange, een voormalig Romeins plaatsje in het hart van de Provence met opmerkelijke 1e-eeuwse monumenten op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarna rijden we naar ons hotel in Lyon voor de komende twee nachten.

  10. Dag 10: Lyon, ca. 50 km

    Lyon, vaak onderschat maar een verborgen parel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met prachtige oude gebouwen, gastronomie, historische bezienswaardigheden, en sfeervolle wijken, heeft Lyon veel te bieden. De stad ligt bij de samenvloeiing van de Rhône en Saône, ideaal voor boottochten. 


  11. Dag 11: Beaune en Dijon, ca. 375 km

    Op weg naar onze laatste overnachting in Dijon, bezoeken we het indrukwekkende Hospice de Beaune in Beaune, een voormalig ziekenhuis en weeshuis met een betoverende binnenplaats. Na het proeven van wijn zetten we onze reis voort naar Dijon, de 'stad met honderd klokkentorens', waar we de middeleeuwse architectuur en historische monumenten bewonderen voordat we de dag afsluiten in ons comfortabele hotel.

  12. Dag 12: Nederland, ca. 725 km
    We ontbijten vroeg want vandaag keren we terug naar de wisselplaats in Nederland. Op de wisselplaats is voor u een afscheidsdiner gereserveerd, waarna u met een van onze servicelijnen weer terug naar uw uitstapplaats kunt rijden.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxury class touringcar
  • Deskundige De Jong Intra reisleider
  • Lokale stadsgids in Bordeaux
  • Lokale gids in Montpellier
  • 1 Overnachting in omgeving Orleans
  • 1 Overnachtingen in Tours
  • 1 Overnachting in Nantes
  • 2 Overnachtingen in Bordeaux
  • 3 Overnachtingen in Montpellier
  • 2 Overnachtingen in Lyon
  • 1 Overnachting in Dijon
  • 11x Ontbijt en 11x diner
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15-09.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd is terug te vinden op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiezen om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, is parkeren (tegen betaling) mogelijk. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook