Brussels Airport - AdobeStock 456152432

Vliegen vanaf Brussel Airport

Brussel Airport is de nationale luchthaven van België en faciliteert jaarlijks ontelbaar veel vluchten. Ervaar de voordelen van een vertrek vanaf deze luchthaven. Het zal u verrassen hoeveel bestemmingen er vanaf Brussel Airport bereikbaar zijn. Of u nu kiest voor een zonvakantie, wintersport, stedentrip of fly drive met vertrek vanaf Brussel Airport, de mogelijkheden zijn legio.

Ontdek de vele voordelen van een vertrek vanaf Brussel Airport naar uw vakantiebestemming.

De populairste vakanties vanaf Brussel Airport

Vliegen vanaf Brussel Airport met de Jong Intra Vakanties

Vliegen vanaf Brussel Airport biedt veel mogelijkheden. Zo zijn er ontelbaar veel bestemmingen bereikbaar vanaf deze luchthaven. Brussel Airport is een grootschalige luchthaven met alle benodigde faciliteiten om het reizen voor u zo aangenaam mogelijk te maken.

Winkels en restaurants

Brussel Airport heeft een compleet winkelaanbod; fashion, lifestyle, literatuur, sieraden, souvenirs en de nodige boodschappen zijn te verkrijgen. De winkels liggen in de terminal van Brussel Airport, voor de security en zijn voor iedereen toegankelijk. Na de security check bevinden zich de meeste winkels. Deze zijn alleen te bezoeken voor de passagiers na het passeren van de security check. Brussel Airport is 7 dagen per week geopend. Naast het winkelaanbod op Brussel Airport, kunt u er uiteraard ook terecht voor een ontbijt, lunch of diner!

Faciliteiten

Op de luchthaven bevinden zich o.a. de volgende faciliteiten:

 • Apotheek

 • Autohuur

 • Bagagewagens

 • Douches

 • Gebed- en meditatieruimte

 • Geldautomaten

 • Informatiebalie

 • Kid's corner bij Gates A

 • Pasfotoautomaten

 • Travel doctor, medisch servicepunt

 • Vergaderfaciliteiten

 • Wisselkantoor

Bereikbaarheid

Brussel Airport is zowel met eigen auto als openbaar vervoer goed bereikbaar.

Openbaar vervoer

Brussel Airport is gemakkelijk en snel bereikbaar met het openbaar vervoer. U vindt het treinstation direct onder de Vertrek- en Aankomsthallen van de luchthaven, net als bij Schiphol Airport. Met de roltrap of lift staat u direct in de luchthaven of op het perron.

Wilt u vanaf het treinstation van Brussels Airporttoegang tot de luchthaven? Hou dan uw treinticket bij de hand. Deze moet u scannen aan de toegangspoortjes om de luchthaven binnen te komen.

Parkeren

Op Brussel Airport zijn er voldoende mogelijkheden om uw auto veilig, voordelig en op loopafstand van de luchthaven te parkeren. Wilt u zeker zijn van een plekje kunt u het beste vooraf online reserveren. P1, P2 en P3 liggen tegenover de vertrekhal, maar Brussel Airport heeft ook een verder gelegen Discount Parkings. Deze parkeerplaatsen zijn voordeliger en de shuttle bus brengt u gratis naar de terminal. Reserveren is noodzakelijk voor de Discount Parking.

Overnachten

Woont u wat verder weg van Brussel Airport of moet u heel vroeg vliegen dan is het ideaal om de nacht ervoor (of na een late aankomst) te overnachten bij de luchthaven. Die mogelijkheid is er gelukkig in diverse hotels. Op de luchthaven zelf kunt u verblijven in een van de 294 geluidsdichte kamers van het Sheraton Brussels Airport Hotel.

Rond de luchthaven zijn meerdere opties te vinden in verschillende prijsklassen. Voor het merendeel van de hotels in de omgeving geldt dat u gebruik kunt maken van een gratis shuttledienst naar de luchthaven.