Noord-Spanje en indrukwekkend Baskenland 10-daagse vlieg-busrondreis

 • Toledo
 • Salamanca
 • Fontein Cibeles, Madrid
 • Bilbao
 • Potes
 • 23 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Veelzijdig programma
 • De mooiste steden van Midden- en Noord-Spanje
 • Bezoek aan o.a. Madrid, Burgos, Bilbao, Salamanca en Toledo
 • Nederlandse reisleiding

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Reis met ervaren Nederlandse reisleiding! Ontdek tijdens deze prachtige rondreis hoe prachtig de Spaanse steden en het landschap in Midden- en Noord-Spanje zijn.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Madrid
 2. Dag 2: Madrid
 3. Volledig 10 daags programma

Over Noord-Spanje en indrukwekkend Baskenland

Inleiding

Reis met ervaren Nederlandse reisleiding!

Ontdek tijdens deze prachtige rondreis hoe prachtig de Spaanse steden en het landschap in Midden- en Noord-Spanje zijn.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

In tegenstelling tot Barcelona, de Costa's en Andalusië, is Spaans Baskenland een nog onbekend stukje Spanje. We starten in de hoofdstad Madrid en trekken dan naar Burgos in het noorden, waar we tevens Bilbao bezoeken. Een schitterende tocht door het binnenland brengt ons bij Léon. Tot slot staan de universiteitsstad Salamanca, Avila met de 11e eeuwse stadsmuren en de vroegere hoofdstad Toledo op ons programma. Een prachtige reis met vele onverwachte indrukken!

 1. Dag 1: Madrid

  Na aankomst in Madrid maakt u kennis met de reisleiding en uw medereizigers. Afhankelijk van de aankomsttijd is er wellicht nog tijd voor een eerste kennismaking met de stad tijdens een rondrit langs een aantal bezienswaardigheden. Daarna rijden we naar ons hotel in het centrum van Madrid waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

 2. Dag 2: Madrid

  Na het ontbijt wandelen we door het historische centrum uit de tijd van de Habsburgers. Langs de Gran Vía liggen prachtige gebouwen, het Koninklijk Paleis, de kathedraal La Almudena, het Plaza Mayor met de vele terrasjes en het middelpunt van de stad: de Puerta del Sol. Vergeet niet een broodje serranoham te eten in een van de vele 'museo de jamón' om de echte Spaanse sfeer te proeven. In de middag heeft u tijd voor een bezoek aan bijvoorbeeld het Pradomuseum of het museum Thyssen, met de grootste privé-collectie ter wereld.

 3. Dag 3: Santo Domingo de Silos en Burgos, ca. 280 km

  Na een mooie rit door het binnenland van Spanje en via de 1440 meter hoge bergpas van Somosierra komen we bij de bakermat van het oude koninkrijk Castilië: Burgos. Onderweg bewonderen we het klooster van bedevaartsoort Santo Domingo de Silos. Middelpunt in Burgos is de prachtige kathedraal die door elke pelgrim, op weg naar Santiago de Compostela, wordt bezocht. We overnachten in een hotel vlakbij het centrum.

 4. Dag 4: Bilbao en Santillana del Mar, ca. 285 km

  De ochtend is gereserveerd voor Bilbao en het beroemde Guggenheim museum voor moderne kunst. Bilbao is tegenwoordig een hippe plek waar gastronomie, cultuur en kunst hand in hand gaan. Het oude centrum bestaat uit de zogenoemde 'siete calles', de 7 straten. Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de Vizcayabrug, werelds oudste zweefbrug. In de middag staat het middeleeuwse stadje Santillana del Mar op het programma. Het is ontstaan rondom een klooster, met prachtige oude paleizen en herenhuizen. Eind 19e eeuw is in de omgeving de grot van Altamira ontdekt, met prehistorische tekeningen. We verblijven twee nachten in (de omgeving van) Santillana del Mar.

 5. Dag 5: Potes en Fuente Dé (Picos de Europa), ca. 215 km

  Onze eerste stop vandaag is het pittoreske bergdorpje Potes aan de voet van de imposante bergketen Picos de Europa. Nauwe straatjes en steegjes kronkelen door het dorp en langs het water. Vervolgens rijden we naar de populairste attractie van Cantabrië, teleférico de Fuente Dé (excl.). Deze kabelbaan neemt u in vier minuten mee naar 1823 meter hoogte, de bergen van Picos de Europa in. Geniet van een prachtig uitzicht op de ruige bergtoppen en de natuur.

   

 6. Dag 6: Pesaguero, Riaño en Astorga, ca. 320 km

  Vandaag een mooie route richting natuurpark Montaña Palentina. Via Pesaguero rijden we naar Riaño, een toeristisch dorp aan het gelijknamige stuwmeer en omgeven door bergen. We overnachten in het historische stadje Astorga, op ca. 50 km van Léon.

 7. Dag 7: León en Salamanca, ca. 260 km

  We starten vandaag in León, met als middelpunt de kathedraal met de prachtige glas-in-lood ramen. De kans is groot om pelgrims te zien op hun weg naar Santiago. Zij noemen León 'de stad der gelukzaligheid'. Ook het Pantheon van de Koningen van León bij de Basiliek van San Isidoro is een bezoek waard. Aansluitend rijden we naar Toro, ook wel bekend van de Torowijnen. Ons einddoel is Salamanca, waar we twee nachten verblijven.

   

 8. Dag 8: Salamanca

  Salamanca is een van de oudste universiteitssteden ter wereld. We wandelen langs de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal, het huis met de schelpen en natuurlijk het Plaza Mayor. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een hamproeverij. De Guijueloham uit de provincie Salamanca is een van de bekendste in Spanje. Er is nog voldoende vrije tijd om in een tapasbarretje te genieten van een biertje, wijntje en wat pintxos en tapas.

 9. Dag 9: Avila en Toledo, ca. 250 km

  Het indrukwekkende Avila wordt ook wel 'stad van stenen en heiligen' genoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt er talrijke Romaanse kerken, kloosters en niet te vergeten de middeleeuwse stadsmuur. De stad Toledo is de zetel van de Primaat van Spanje en de kathedraal is een van de rijkste kerken van het land. Door een doolhof van straatjes komen we langs vele kerken, kloosters en paleizen. We overnachten deze laatste nacht in Toledo.

 10. Dag 10: Amsterdam

  Vandaag komt al weer een einde aan deze stijlvolle reis. We rijden naar de luchthaven van Madrid voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Madrid v.v. met KLM of Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en 1 accessoire (bijv. een handtas of laptop), totaal max. 10 kilo (Transavia) of 12 kilo (KLM) p.p.
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • 2 Overnachtingen in Madrid
 • 1 Overnachting in Burgos
 • 2 Overnachtingen in (omgeving) Santillana del Mar
 • 1 Overnachting in Astorga, in de omgeving van León
 • 2 Overnachtingen in Salamanca
 • 1 Overnachting in Toledo
 • 9x Ontbijt en 9x diner
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.
 • Ruimbagage is niet inbegrepen. U kunt dit bijboeken via de website van de luchtvaartmaatschappij door in te loggen met uw boekingscode welke u van ons bij de reispapieren ontvangt.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook