Portugees Hoogstandje 12-daagse vlieg-busrondreis

 • Wijk Ribeira in Porto
 • Sintra, Portugal
 • Met het antieke trammetje 1 reis je langs de bekendste hoogtepunten van Porto
 • Ëvora
 • Porto
 • 22 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Een prachtige en complete route door Portugal!
 • Inclusief wijnproeverij in Azeitao
 • Bezoek aan o.a. Lissabon, Evora, Porto en Braga
 • Nederlandse reisleiding

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Tijdens deze mooie rondreis bezoeken we samen met u de talrijke hoogtepunten die Portugal te bieden heeft.

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Lissabon, ca. 10 km
 2. Dag 2: Lissabon, ca. 20 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Portugees Hoogstandje

Inleiding

Tijdens deze mooie rondreis bezoeken we samen met u de talrijke hoogtepunten die Portugal te bieden heeft.

Annuleringstermijn


Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Een prachtige reis, waarbij onze deskundige reisleider u kennis laat maken met de grote verscheidenheid van Portugal. Naast de steden Lissabon en Porto ziet u veel van het binnenland met haar verrassende landschap en mooie kleine steden en dorpen. Uiteraard heeft u ook een aantal vrije dagen waarop u zelf de omgeving kunt verkennen, een boottochtje kunt maken of kunt genieten van het mooie weer.

 1. Dag 1: Lissabon, ca. 10 km

  We vliegen vandaag van Amsterdam naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven in Lissabon gaan we met de Portugese touringcar naar ons hotel in het centrum van Lissabon waar we de komende drie nachten verblijven.

 2. Dag 2: Lissabon, ca. 20 km

  Vandaag beleven we Lissabon samen met onze reisleider. We wandelen door de beroemde stadswijken Chiado, Bairro Alto en de kashba-achtige wijk Alfama. Ook het Praça Rossio en de Terreiro do Paço staan op het programma. Daarna stappen we in de bus op weg naar Belém waar we het grandioze Mosteiro dos Jerónimos en de toren van Belém bezichtigen.

 3. Dag 3: Kust van Lissabon, ca. 90 km

  Een bijzondere tocht langs de kust van Lissabon! We beginnen met een bezoek aan het paradijs, zoals Lord Byron Sintra omschreef. Hoog in de groene heuvels vonden de adel en de vorsten koelte om de hitte van Lissabon te ontlopen. Werkelijk schitterende paleizen werden gebouwd, zoals het Palacio Nacional de Sintra, het zomerverblijf van de Portugese koninklijke familie. Vervolgens bezoeken we Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa. Ook het traditionele vissersplaatsje Cascais en de kosmopolitische plaats Estoril staan vandaag op ons programma.

 4. Dag 4: Vrije ochtend, Azeitao en Evora, ca. 150 km

  De ochtend heeft u vrij te besteden om Lissabon op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Een aanrader is de volkswijk Alfama met zijn intieme restaurantjes en de vele kleine trams, een heerlijke wijk om doorheen te struinen. Na de lunch vertrekken we naar Azeitao, waar u in een traditionele tegelfabriek het productieproces kunt bekijken. Hierna gaan we naar de bekende wijnkelder van Jose Maria da Fonseca voor een wijnproeverij (incl.). Aansluitend rijden we naar ons hotel in Évora, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

 5. Dag 5: Évora

  Het historische centrum van Évora is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot een van de charmantste steden van het land. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Romeinse aquaduct, de Romeinse Diana tempel en de imposante kathedraal.

 6. Dag 6: Vila Vicosa, Estremoz, Marvão en Castelo Branco, ca. 260 km

  Vandaag staat in het teken van een aantal kleine plaatsen, die eigenlijk niet overgeslagen mogen worden. We beginnen met Vila Vicosa in de vruchtbaarste regio van Zuid-Portugal. Daarna rijden we naar Estremoz met een imposant middeleeuws kasteel en typische witte huisjes. Onze volgende stop is Marvão met zijn prachtige kasteel en stadswallen. De belangrijkste reden om Marvão te bezoeken is het uitzicht op het omliggende landschap. We eindigen vandaag in het middeleeuws aandoende Castelo Branco waar we overnachten.

 7. Dag 7: Castelo Branco, Guarda en Viseu, ca. 170 km

  Opnieuw een tocht door het Portugese landschap. We rijden via Castelo Branco, waar u de paleistuinen kunt bezoeken, naar Guarda, bekend om zijn gotische kathedraal en tevens de hoogst gelegen stad van Portugal. Vervolgens rijden we door naar Viseu, een levendige stad die is uitgeroepen tot Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit.

 8. Dag 8: Porto, ca. 135 km

  Porto is de tweede stad van Portugal en de stad die het land zijn naam gaf. De Douro doorsnijdt de stad en de oevers van de rivier worden verbonden door onder meer een dubbele stalen brug gemaakt door ingenieur Eiffel. De stad is over een afstand van enkele kilometers trapsgewijs opgetrokken tegen deze oever. Daarachter bevinden zich de oude wijken met hun eigen karakter. Porto heeft meer dan voldoende bezienswaardigheden die in allerlei bouwstijlen ruim vertegenwoordigd zijn, maar de Romaanse Sé kathedraal is wel de bekendste. Hierna rijden we naar ons hotel in Porto, waar we de komende drie nachten verblijven.

 9. Dag 9: Guimarães en Braga, ca. 140 km

  We maken vandaag een dagtocht naar Guimarães en Braga. Het UNESCO-stadje Guimarães staat als eerste op ons programma. Vervolgens rijden we door naar Braga. Dit is de ‘heilige stad’, oftewel het Rome van Portugal. In Portugal zegt men: 'In Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt, in Braga gebeden'. De brede hoofdstraat leidt u naar Praça da Republica. De trappen van Bom Jesus zijn eveneens een bezoek waard.

 10. Dag 10: Vrije dag

  U heeft vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de stad of ga naar de oever van de Douro waar zich de portwijnkelders bevinden. Tijdens een bezoek aan een van de kelders moet u natuurlijk ook een glas heerlijke portwijn proeven. 

 11. Dag 11: Coimbra en Lissabon, ca. 350 km

  Na het ontbijt rijden we naar de universiteitsstad Coimbra. De universiteit ligt op een heuvel en is een van de oudste van Europa. Met name de oude gedeelten van de universiteit zijn imposant: de Via Latina, een mooie galerij, de bibliotheek met haar tienduizenden boeken en intieme sfeer, de kapel en de tuin. Maar Coimbra heeft meer, kijkt u maar naar de kathedraal. Na afloop van ons bezoek rijden we via Batalha en Nazaré naar Lissabon voor de laatste overnachting van deze reis.

 12. Dag 12: Nederland, ca. 10 km

  Vandaag is alweer de laatste dag van uw vakantie. U wordt naar de luchthaven van Lissabon gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vlucht van Amsterdam naar Lissabon v.v. met TAP Air Portugal
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • 1 Stuk handbagage max. 10 kilo p.p. (max. 55 x 40 x 20 cm)
 • 1 Stuk ruimbagage max. 23 kilo p.p.
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • 3 Overnachtingen in Lissabon
 • 2 Overnachtingen in Évora
 • 1 Overnachting in Castelo Branco
 • 1 Overnachting in Viseu
 • 3 Overnachtingen in Porto
 • 1 Overnachting in Lissabon
 • 11x Ontbijt en 11x diner
 • Wijnproeverij in Azeitao
 • Bezoek aan een tegelfabriek in Azeitao
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook