De keizerlijke Donau en bourgondisch Beieren 15-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • Wurzburg
 • Bamberg
 • Hofburg
 • De keizerlijke Donau en bourgondisch Beieren
 • Wurzburg
 • 29 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief High Tea & High Wine
 • Geniet van de Donau en Beieren in één cruise
 • Volpension

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden.

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)
 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - bustransfer Passau (Lindau) – Wenen
 3. Volledig 15 daags programma

Over De keizerlijke Donau en bourgondisch Beieren

Intro

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. 


Verblijf

Kamers
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

  We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

 2. Dag 2: Zuid-Duitsland - bustransfer Passau (Lindau) – Wenen

  Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Johann Strauss. Na de inscheping maken we de trossen los en varen we via een prachtige route onder andere door de Wachau naar de wereldberoemde cultuur en muziekstad Wenen. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van het prachtige landschap met pittoreske dorpjes.

 3. Dag 3: Wenen - Melk

  Tijdens het ontbijt arriveren we in Wenen. We blijven vandaag tot in de avond in Wenen liggen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn (excl.) of een stadsrondrit (excl.). In de loop van de avond verlaten we Wenen en varen we naar Melk.

 4. Dag 4: Melk - Passau

  In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster (excl.) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch vervolgen wij onze reis naar Passau, waar wij morgenochtend zullen arriveren.

 5. Dag 5: Passau - Regensburg

  Passau was eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. Tijdens de lunch varen we door het schitterende Donauvallei naar Regensburg. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama.

 6. Dag 6: Regensburg - Riedenburg

  Al vroeg arriveren wij in Regensburg. Eén van de oudste steden van Duitsland. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, torens, en kerken uit de tijd van de Middeleeuwen. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bouwwerken die u zeker niet mag missen. Daarnaast herbergt het centrum diverse winkelstraatjes en gezellige terrassen. Tijdens de lunch zetten we koers naar Riedenburg waar we in de loop van de avond aankomen.

 7. Dag 7: Riedenburg - Nürnberg

  De ochtend verblijven we in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Zodra we Riedenburg achter ons laten bevinden we ons op het Main-Donau- Kanaal en passeren het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Net na middernacht arriveren we in Nürnberg.

 8. Dag 8: Nürnberg - Bamberg

  In Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer(Incl.) naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche. In de middag vervolgen we onze reis naar Bamberg.

 9. Dag 9: Bamberg - Schweinfurt

  Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer(Incl.) die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd. Na het diner arriveren we in Schweinfurt.

 10. Dag 10: Schweinfurt - Würzburg

  We blijven nog tot het middag uur in Schweinfurt liggen. U kunt een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken. Onderweg naar Würzburg passeren we diverse sluizen. De sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent.

 11. Dag 11: Würzburg - Wertheim

  Aan boord kunt u zich opgeven om deel te nemen aan een stadwandeling(Excl.) door de gezellige stad Würzburg, gelegen te midden van wijngaarden op glooiende terrassen. Vele monumenten en gebouwen herinneren aan de rijke geschiedenis, waaronder de aan de rivier de Main gelegen vesting Marienberg. Onderweg naar Wertheim passeren we vandaag weer een tal van sluizen.

 12. Dag 12: Wertheim - Frankfurt

  Aan de monding van de Tauber ligt de voormalige residentie Wertheim. Dit is deze ochtend onze bestemming. Rond het middaguur varen we door naar Frankfurt.

 13. Dag 13: Frankfurt - Rüdesheim

  Frankfurt is het financiële hart van Duitsland. Vanaf de oever van de Main heeft u een prachtig zicht op het belangrijke bankencentrum met zijn unieke skyline. Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In het begin van de avond leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. Hier kunt u op eigen gelegenheid het centrum ontdekken.

 14. Dag 14: Rüdesheim - Bonn

  Het mooiste gedeelte van de Rijn, de Romantische Rijn, staat vandaag op het programma. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling (excl.) is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

 15. Dag 15: Bonn - Arnhem

  Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Keulen en Düsseldorf om rond 11:00 uur in Arnhem te arriveren. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens!


Additionele informatie

Tijdens deze reis zullen we af en toe s'nachts varen. De eerste dag van de reis is een volledige reisdag per touringcar.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 14 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Twee avonden live muziek
 • High Tea & High Wine
 • Farewell Dinner
 • Bustransfer in Bamberg en Nürnberg
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook