Pitztal in Tirol, St. Leonhard 10-daagse busreis

 • Pitztal
 • St. Leonhard
 • Rifflsee
 • Wildspitze
 • Highline 179
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Naar o.a. Stift Stams, Innsbruck en Bludenz
 • Prachtige bergwereld, diepe dalen, rotspartijen en watervallen!
 • Thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3768 m)

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Reis mee naar het Pitztal in Tirol met hoge bergen, diepe dalen, indrukwekkende rotspartijen en schitterende watervallen!

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km
 2. Dag 2: St. Leonhard, ca. 300 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Pitztal in Tirol, St. Leonhard

Inleiding

Reis mee naar het Pitztal in Tirol met hoge bergen, diepe dalen, indrukwekkende rotspartijen en schitterende watervallen!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Dankzij de beschermde positie aan de noordelijke kant van een belangrijke bergkloof, is het Pitztal een van de droogste gebieden in Tirol. Onze verblijfplaats St. Leonhard ligt aan het einde van het Pitztal met fantastische uitzichten op de Ötztaler Alpen waarvan de Wildspitze de mooiste is. U kunt hier genieten van de gezonde berglucht, mooie wandelingen en interessante excursies maken zoals Stift Stams, Innsbruck en een treintocht van Ötz naar Bludenz over de Arlbergpas.

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 500 km

  Na de koffie op de wisselplaats rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting. Onderweg wordt er regelmatig gestopt.

 2. Dag 2: St. Leonhard, ca. 300 km

  We zetten onze reis voort richting het Pitztal, maar voordat we St. Leonhard bereiken laten we u kennismaken met een bijzondere attractie. Alleen heksen en tovenaars konden vroeger hoog door de lucht van kasteel naar kasteel zweven. Sinds de opening van ‘Highline 179’ kan iedereen dit gevoel ervaren. Een reusachtige loopbrug met een spanwijdte van maar liefst 405 meter, verbindt kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia aan de overzijde van het dal. Na dit avontuur reizen we door naar St. Leonhard im Pitztal voor een verblijf van zeven nachten.

 3. Dag 3: Vrije ochtend en de Rifflsee, ca. 40 km

  In de ochtenduren kunt u in alle rust de omgeving verkennen. ’s Middags brengen we een bezoek aan het grootste en hoogstgelegen meer in de Ötztaler Alpen, de Rifflsee. Met een prachtig uitzicht op de groene omgeving gaan we met de gondellift Rifflseebahn omhoog, naar een hoogte van 2289 meter. Het meer wordt omringd door imposante bergtoppen van de Kaunergrat waardoor een mooie wandeling langs het meer niet mag ontbreken. Of laat het schilderachtige natuurdecor op u in werken onder het genot van een kopje koffie. 

 4. Dag 4: Kaunertal, ca. 160 km

  Vandaag staat het Kaunertal op het programma. De Kaunertaler Gletscherstrasse is een van de mooiste ‘hooggebergte-wegen’ van de Alpen. De weg loopt van Feichten via de rand van het ‘eeuwige ijs’, op een hoogte van 2750 meter, rechtstreeks naar de Weisseeferner. De schilderachtige weg heeft in totaal 29 bochten en een hoogteverschil van bijna 1500 meter. Langs de weg naar de gletsjer komt u tal van prachtige bezienswaardigheden tegen, zoals de Gepatsch-Stausee, de Weissee en de Fernergarten. Hoogtepunt van het uitstapje is de rit met de Karlesjochbahn: het uitkijkplatform op 3108 meter biedt een adembenemend drielandenuitzicht op de bergen van Italië, Zwitserland en Tirol (excl.). Vol indrukken keren we terug naar het Pitztal.

 5. Dag 5: Bludenz, ca. 195 km

  Direct na het ontbijten rijden we in ca. 2,5 uur naar Bludenz, de hoofdstad van Vorarlberg. Tijdens de rit kunt u genieten van de Lechtaleralpen en trekken bekende plaatsen als St. Anton en Klostere voorbij. In Bludenz heeft u gelegenheid om rond te wandelen in het klein historische centrum met de schilderachtige gevels uit de 17e eeuw. De Pulverturm, het Unteres en Oberes Tor gaven ooit toegang tot de stad. Als u van chocolade houdt, bezoek dan de Milka Lädele waar u alle soorten Milka chocolade kunt proeven en kopen. ’s Middags rijden we terug naar het Pitztal en kunnen we opnieuw genieten van de mooie bergwereld.

 6. Dag 6: Bergisel en Innsbruck, ca. 170 km

  Een bezoek aan de hoofdstad van Tirol mag niet ontbreken. Allereerst gaan we naar de Olympische springschans bij Bergisel, één van de vier locaties van het Vierschansentoernooi. Hier vindt u een restaurant met een panoramaterras dat een prachtig 360-graden uitzicht biedt over Innsbruck en de omliggende bergen. Aansluitend rijden we naar het centrum van Innsbruck. Vanaf de busparkeerplaats wandelen we gezamenlijk door de Hofburg naar het 'Goldene Dachl', oftewel het Gouden Dak. Dit is het bekendste monument van Innsbruck. Het pronkwerk met 2657 koper vergulde dakpannen werd gebouwd in opdracht van keizer Maximilian I. Daarna heeft u gelegenheid zelf rond te kijken.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag staat er geen excursie op het programma en heeft u de mogelijkheid om de Pitztaler Gletsjer te bezoeken. Dit is de hoogste gletsjer van Tirol met de hoogste berglift en het hoogst gelegen café van Oostenrijk op 3440 meter. In ca. 30 minuten bereikt u per bus het dalstation van de Gletscher Express, de ondergrondse bergtrein die u in ca. 10 minuten naar restaurant Kristal brengt op 2840 meter hoogte. Hier openbaart zich een adembenemende bergwereld. U heeft alle tijd om optimaal van dit alles te genieten.

 8. Dag 8: Stift Stams en Seefeld, ca. 140 km

  Wederom een dag met een gouden randje. We bezoeken de cisterciënzer abdij van Stams die al van verre herkenbaar is aan de twee markante torens en in één adem wordt genoemd met de abdijen van Melk en Gottweg. Tijdens de rondleiding ziet u o.a. de kerk, het klooster met de Bernardizaal en de kunstvolle plafondschilderingen. Hierna rijden we via de Zirlpass naar het bekende Seefeld. Hier kunt u lunchen, winkelen, een ritje met de paardenkoets of een wandeling om het meer maken. In de namiddag rijden we voor de laatste keer terug naar St. Leonhard.

 9. Dag 9: Konstanz en midden-Duitsland, ca. 400 km

  We nemen afscheid van het Pitztal en rijden naar Konstanz aan de Bodensee. In de goed bewaard gebleven historische binnenstad zijn talrijke winkels en vele terrasjes waar u mooi over de Bodensee kunt uitkijken. Voor het diner en de overnachting reizen we door naar Midden-Duitsland.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 400 km

  Vandaag rijden we terug naar de wisselplaats in Nederland. Hier kunt u tijdens de afscheidsmaaltijd met uw reisgenoten napraten over deze mooie reis. Met onze servicelijnen reist u terug naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 1 Overnachting in Zuid-Duitsland
 • 7 Overnachtingen in Hotel Wiese in St. Leonhard
 • 1 Overnachting in Midden-Duitsland
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • Muziekavond
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook