Idyllisch Salzburgerland, Annaberg im Lammertal

 1. Oostenrijk
 2. Groepsreizen Oostenrijk
 3. Tirol en de Oostenrijkse Alpen
 • Hallstatt
 • Salzburg
 • Gmunden
 • Attersee
 • Berchtesgaden
 • 24 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Een ansichtkaart van vele meren en bergen!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Glooiende almen, idyllisch gelegen meertjes en de betoverende stad Salzburg met zijn culturele erfgoed zijn slechts enkele highlights in het Salzburgerland. We verblijven in het pittoreske Annaberg im Lammertal, omgeven door de majesteuse bergen van het Salzkammergut en de Gosaukamm met de bekende Bischofsmütze als hoogste punt. Tijdens deze reis krijgt u het veelzijdige Salzburgerland op verschil

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 640 km
 2. Dag 2: Annaberg im Lammertal, ca. 270 km
 3. Volledig 12 daags programma

Over Idyllisch Salzburgerland, Annaberg im Lammertal

Intro

Glooiende almen, idyllisch gelegen meertjes en de betoverende stad Salzburg met zijn culturele erfgoed zijn slechts enkele highlights in het Salzburgerland. We verblijven in het pittoreske Annaberg im Lammertal, omgeven door de majesteuse bergen van het Salzkammergut en de Gosaukamm met de bekende Bischofsmütze als hoogste punt. Tijdens deze reis krijgt u het veelzijdige Salzburgerland op verschillende manieren te zien!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 640 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland. Onderweg maken we een aantal stops voordat we in de loop van de middag aankomen in ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Annaberg im Lammertal, ca. 270 km

  Na het ontbijt rijden we het laatste deel van onze reis naar Oostenrijk naar het prachtige Salzkammergut. De rest van de middag kunt u op uw gemak acclimatiseren in of rond het hotel.

 3. Dag 3: Attersee, ca. 180 km

  We doen het in de ochtend rustig aan en maken in de middag een rit rondom het meer en door de mooie omgeving bij de Attersee. Het is tevens mogelijk om een boottocht over de Attersee te maken (excl.)

 4. Dag 4: Salzburg met stadsgids, ca. 170 km

  In de stad van Mozart beginnen we met een wandeling door het centrum waar een Nederlandssprekende stadsgids ons alle hoogtepunten van deze prachtige stad zal laten zien. In de middag heeft u de mogelijkheid om de vesting Hohensalzburg te bezoeken, die hoog boven de stad gelegen is. Waagt u zich aan de klim of kiest u voor het smalspoortreintje dat u in slechts enkele minuten naar boven brengt? Tot slot gaan we naar Schlosspark Hellbrunn voor een bezoek aan de beroemde Wasserspiele Hellbrunn (excl.) met diverse mechanische waterornamenten.

 5. Dag 5: Wolfgangsee, ca. 160 km

  Vandaag staat in het teken van de Wolfgangsee. We maken een mooie rondrit door de indrukwekkende omgeving en brengen een bezoek aan St. Wolfgang en St. Gilgen. U kunt het traject per touringcar afleggen, maar u kunt er ook voor kiezen om een boottocht (excl.) te maken van St. Wolfgang naar St. Gilgen, waar de touringcar u vervolgens weer zal opwachten.

 6. Dag 6: Königssee en Berchtesgaden, ca. 150 km

  Vandaag staat het Berchtesgadener Land op het programma. Dit landschap behoort door haar schoonheid tot de allermooiste vakantieregio’s van Duitsland. In deze streek liggen o.a. de plaatsen Königssee en Berchtesgaden. We beginnen met een bezoek aan Königssee, waarbij het gelijknamige 8 kilometer lange meer bijna geheel is omsloten door de steile hellingen van de omliggende bergen. In Berchtesgaden kunt u een augustijner klooster bezoeken. Daarnaast beschikt het stadje over een historisch centrum met fraaie middeleeuwse gebouwen.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Op deze vrije dag kunt u zelf de omgeving verkennen. Natuurlijk kan de chauffeur u adviseren om iets leuks te ondernemen.

 8. Dag 8: Hallstatt en Bad Ischl, ca. 120 km

  We brengen een bezoek aan het prachtige stadje Hallstatt, dat aan de Hallstättersee ligt en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U kunt een wandeling maken door het pittoreske centrum of een bezoek brengen aan het Museum Hallstatt. Als u het hogerop wilt zoeken kunt u op eigen gelegenheid een tochtje met de gondel maken naar het uitzichtplatform ‘Welterbeblick’ en boven op de berg een wandeling maken of een bezoek brengen aan de 3000 jaar oude zoutmijnen. Vervolgens bezoeken we het mondaine kuuroord Bad Ischl met zijn prachtige gebouwen. Met name de Kaiservilla, ooit de zomerresidentie van keizer Jozef I en keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, is prachtig. Vergeet ook niet de Sophiens Esplanade, de populaire wandelboulevard en Konditorei Zauner, waar de meest heerlijke taartjes worden gemaakt.

 9. Dag 9: Traunsee en Gmunden en vrije middag, ca. 160 km

  We vertrekken na het ontbijt naar Gmunden waar u Schloss Ort kunt bezichtigen of kunt wandelen door het centrum. Het is ook mogelijk om een boottocht over de Traunsee te maken (excl.). We keren op tijd terug naar het hotel waar u een kopje koffie met gebak aangeboden krijgt.

 10. Dag 10: St. Wolfgang, ca. 130 km

  Na een vrije ochtend vertrekken we in de loop van de middag naar het gezellige plaatsje St. Wolfgang aan de Wolfgangsee. Na een wandeling door het stadje gaan we naar het romantische Hotel im Weissen Rössl dat op een schilderachtige locatie aan de Wolfgangsee ligt. We zullen hier vanavond met uitzicht op de Wolfgangsee dineren en keren daarna terug naar ons hotel.

 11. Dag 11: Zuid-Duitsland, ca. 270 km

  De vakantie is bijna ten einde en na het ontbijt beginnen we aan het eerste deel van de terugreis. In de loop van de middag arriveren we bij ons overnachtingsadres in Zuid-Duitsland.

 12. Dag 12: Nederland, ca. 620 km

  Vandaag rijden we vanuit het overnachtingshotel verder naar de wisselplaats in Nederland. Hier zal een afscheidsmaaltijd voor u gereed staan. Na de maaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 9 Overnachtingen in Hotel Dachstein West in Annaberg im Lammertal
 • 11x Ontbijt en 11x diner
 • 1x Koffie met gebak in het hotel
 • 1x Diner in Hotel im Weissen Rössl aan de Wolfgangsee
 • 1x Muziekavond in het hotel
 • Nederlandssprekende stadsgids in Salzburg
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook