Bergen en dalen in Tirol, Telfs 8-daagse busreis

  • Tirol
  • Garmisch
  • Slot Neuschwanstein
  • Umhausen waterval
  • Garmisch
  • 18 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Cultuur en natuur gecombineerd in één reis
  • Inclusief een dagtocht naar Italië!
  • Bezoek aan het bekende Schloss Neuschwanstein
  • Ontdek Oostenrijks mooiste regio!

Deze Alpenreis neemt u mee naar het hart van Tirol! Geniet van hoge bergen, watervallen en prachtige dalen met ongerepte natuur. We steken de grens met Italië over via de beroemde Brennerpas en bezoeken tevens de kleurrijke stad Innsbruck. Uw verblijf in het prima 4-sterren Hotel Munde, gelegen in het centrum van het stadje Telfs, maakt deze heerlijke vakantie compleet.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
  1. Dag 1: Telfs, ca. 780 km
  2. Dag 2: Vrije ochtend en Umhausen waterval, ca. 75 km
  3. Volledig 8 daags programma

Over Bergen en dalen in Tirol, Telfs

Intro

Deze Alpenreis neemt u mee naar het hart van Tirol! Geniet van hoge bergen, watervallen en prachtige dalen met ongerepte natuur. We steken de grens met Italië over via de beroemde Brennerpas en bezoeken tevens de kleurrijke stad Innsbruck. Uw verblijf in het prima 4-sterren Hotel Munde, gelegen in het centrum van het stadje Telfs, maakt deze heerlijke vakantie compleet.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit 4-sterren hotel is gelegen in het centrum van Telfs.
Kamers
De mooie kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, lounge, bar, restaurant en terras. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Telfs, ca. 780 km
    Na de koffie op de wisselplaats vertrekken we naar ons vakantieverblijf in Oostenrijk. We pauzeren regelmatig en dineren in Zuid-Duitsland. In de loop van de avond komen we aan in Telfs, waar we worden ontvangen met een welkomstdrankje.
  2. Dag 2: Vrije ochtend en Umhausen waterval, ca. 75 km

    We doen het vanochtend rustig aan. ’s Middags rijden we een prachtige route naar de Umhausen waterval, met een valhoogte van 159 meter de hoogste van Tirol. Via een weg van trappen en aangelegde paden heeft u de mogelijkheid om deze natuurpracht van boven te bewonderen, maar dit is een pittige klim. Gelukkig is het uitzicht vanaf onder ook zeer indrukwekkend en de nevel zorgt op warme dagen voor heerlijke verkoeling.

  3. Dag 3: Garmisch en treintocht Seefeld, ca. 100 km

    Er staat een mooie dag op de planning! We rijden de Duitse grens over naar Garmisch, aan de voet van de 2962 meter hoge Zugspitz, de hoogste berg van Duitsland.De geschiedenis is te voelen wanneer u door de Frühlingsstrasse wandelt. De muurschilderingen op de gevels van de huizen vertellen de Beierse historie. Na een kopje koffie kunt u een treintocht maken (excl.) van Garmisch naar Seefeld. Onderweg geniet u van mooie vergezichten. Ook Seefeld is een vriendelijke plaats waar we voldoende tijd hebben om rond te kijken. De sportievelingen kunnen bijvoorbeeld een rondje om het 600 meter lange meer lopen. Wilt u het rustiger aan doen, maak dan een korte wandeling door de voetgangerszone naar het bekende kerkje, de Seekirchl, met zijn uivormige koepel. Sluit de dag af met een drankje op het terras. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel in Telfs.

  4. Dag 4: Innsbruck met stadsgids en Swarovski Kristallwelten, ca. 100 km

    Vandaag bezoeken we de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck. Onder leiding van een lokale stadsgids maken we een wandeling langs bekende hoogtepunten van de stad. Zo bewonderen we het Gouden Dak, de keizerlijke Hofburg met zijn unieke architectuur en flaneren we over de Maria-Theresien-Stra­sse. De winkeltjes, cafés en parken zorgen voor een leuke afwisseling. Hierna vervolgen we onze route en bezoeken we de wereldberoemde Swarovski Kristallwelten (entree excl.). In 2015 werden de wonderkamers van de Kristallwelten opnieuw ingericht en uitgebreid, een echt hoogtepunt voor iedereen die Tirol bezoekt.

  5. Dag 5: Brennerpas, Vipiteno en Stift Wilten, ca. 160 km

    Onze eerste stop is in Vipiteno in Italië, met zijn schilderachtige straatjes, middeleeuwse pleinen en vele winkeltjes. Na dit bezoek rijden we naar Stift Wilten, een prachtige kloosterkerk afkomstig uit het jaar 1138. Tijdens de terugreis maken we een stop in Steinach bij de Tunnelwelten, een informatiecentrum over de Brenner Basistunnel, die in 2025 afgebouwd moet zijn en dan met 64 km lengte de langste tunnel ter wereld zal zijn.   

  6. Dag 6: Highline 179 en Schloss Neuschwanstein, ca. 160 km

    Een dag vol hoogtepunten! We rijden een prachtige route via de Fernpas naar Highline 179, de langste voetgangersbrug ter wereld. De brug vormt de verbinding tussen de twee kastelen Burg Ehrenberg en Fort Claudia. De brug is gebouwd in 2014 en staat in het Guinness Book of Records. U kunt de brug over wandelen of alleen het bezoekerscentrum bezoeken. Vervolgens bezoeken we Schloss Neuschwanstein, zonder twijfel een van de mooiste kastelen in Europa (excl. € 18 p.p., opgave en betaling bij boeking). Deze sprookjesachtige bezienswaardigheid werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren en trekt mede door haar unieke ligging jaarlijks ruim 1,4 miljoen bezoekers.

  7. Dag 7: Ulm en Midden-Duitsland, ca. 450 km

    Helaas is het vandaag tijd om Oostenrijk te verlaten en terug te rijden naar ons overnachtingshotel. Voordat we daar aankomen maken we nog een stop in Ulm, schilderachtig geleden aan de Donau. De historische binnenstad heeft veel te bieden, zoals de 161 meter hoge Ulmer Münster en is daarmee de hoogste kerktoren ter wereld. Na dit bezoek rijden we verder naar ons laatste hotel voor het diner en de overnachting.

  8. Dag 8: Nederland, ca. 385 km

    Er komt een einde aan deze mooie reis. Na het ontbijt rijden we terug naar onze wisselplaats, waar een gezamenlijk afscheidsdiner voor u klaar zal staan. Hierna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxe comfort class touringcar
  • Deskundige chauffeur tevens reisleider
  • 6 Overnachtingen in Hotel Munde in Telfs
  • 1 Overnachting in Midden-Duitsland
  • 7x Ontbijt en 7x diner
  • Welkomstdrankje
  • 1x Koffie met gebak in het hotel
  • Lokale stadsgids in Innsbruck
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15-09.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd is terug te vinden op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiezen om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, is parkeren (tegen betaling) mogelijk. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

  • Dubbele beglazing
  • Stereo geluidsinstallatie
  • Luchtvering
  • Airconditioning
  • Toilet
  • Koelkast
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • 2 Toegangsdeuren
  • Comfortabel verstelbare stoelen
  • touringcar-grid
  • Bus
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Wisselplaats
  • Touringcar, Levico
  • Touringcar, Levico
  • Bus
  • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook