Bergen en dalen in Tirol, Telfs 8-daagse busreis Bergen en Dalen in Tirol, Telfs

 • Tirol - Oostenrijk
 • Garmisch
 • Slot Neuschwanstein
 • Vipiteno
 • Umhausen waterval
 • 18 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Cultuur en natuur gecombineerd in één reis
 • Inclusief een dagtocht naar Italië!
 • Bezoek aan het bekende Schloss Neuschwanstein
 • Ontdek Oostenrijks mooiste regio!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Deze Alpenreis neemt u mee naar het hart van Tirol! Geniet van hoge bergen, watervallen en prachtige dalen met ongerepte natuur. We steken de grens met Italië over via de beroemde Brennerpas en bezoeken tevens de kleurrijke stad Innsbruck. Uw verblijf in het prima 4-sterren Hotel Munde, gelegen in het centrum van het stadje Telfs, maakt deze heerlijke vakantie compleet.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Telfs, ca. 780 km
 2. Dag 2: Vrije ochtend en Umhausen waterval, ca. 75 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Bergen en dalen in Tirol, Telfs

Intro

Deze Alpenreis neemt u mee naar het hart van Tirol! Geniet van hoge bergen, watervallen en prachtige dalen met ongerepte natuur. We steken de grens met Italië over via de beroemde Brennerpas en bezoeken tevens de kleurrijke stad Innsbruck. Uw verblijf in het prima 4-sterren Hotel Munde, gelegen in het centrum van het stadje Telfs, maakt deze heerlijke vakantie compleet.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Telfs, ca. 780 km
  Na de koffie op de wisselplaats vertrekken we naar ons vakantieverblijf in Oostenrijk. We pauzeren regelmatig en dineren in Zuid-Duitsland. In de loop van de avond komen we aan in Telfs, waar we worden ontvangen met een welkomstdrankje.
 2. Dag 2: Vrije ochtend en Umhausen waterval, ca. 75 km

  We doen het vanochtend rustig aan. ’s Middags rijden we een prachtige route naar de Umhausen waterval, met een valhoogte van 159 meter de hoogste van Tirol. Via een weg van trappen en aangelegde paden heeft u de mogelijkheid om deze natuurpracht van boven te bewonderen, maar dit is een pittige klim. Gelukkig is het uitzicht vanaf onder ook zeer indrukwekkend en de nevel zorgt op warme dagen voor heerlijke verkoeling.

 3. Dag 3: Garmisch en treintocht Seefeld, ca. 100 km

  Er staat een mooie dag op de planning! We rijden de Duitse grens over naar Garmisch, aan de voet van de 2962 meter hoge Zugspitz, de hoogste berg van Duitsland. De geschiedenis is te voelen wanneer u door de Frühlingsstrasse wandelt. De muurschilderingen op de gevels van de huizen vertellen de Beierse historie. Na een kopje koffie kunt u een treintocht maken (excl.) van Garmisch naar Seefeld. Onderweg geniet u van mooie vergezichten. Ook Seefeld is een vriendelijke plaats waar we voldoende tijd hebben om rond te kijken. De sportievelingen kunnen bijvoorbeeld een rondje om het 600 meter lange meer lopen. Wilt u het rustiger aan doen, maak dan een korte wandeling door de voetgangerszone naar het bekende kerkje, de Seekirchl, met zijn uivormige koepel. Sluit de dag af met een drankje op het terras. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel in Telfs.

 4. Dag 4: Innsbruck met stadsgids en Swarovski Kristallwelten, ca. 100 km

  Vandaag bezoeken we de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck. Onder leiding van een lokale stadsgids maken we een wandeling langs bekende hoogtepunten van de stad. Zo bewonderen we het Gouden Dak, de keizerlijke Hofburg met zijn unieke architectuur en flaneren we over de Maria-Theresien-Stra­sse. De winkeltjes, cafés en parken zorgen voor een leuke afwisseling. Hierna vervolgen we onze route en bezoeken we de wereldberoemde Swarovski Kristallwelten. In 2015 werden de wonderkamers van de Kristallwelten opnieuw ingericht en uitgebreid, een echt hoogtepunt voor iedereen die Tirol bezoekt.

 5. Dag 5: Brennerpas, Vipiteno en Stift Wilten, ca. 160 km

  Onze eerste stop is in Vipiteno in Italië, met zijn schilderachtige straatjes, middeleeuwse pleinen en vele winkeltjes. Na dit bezoek rijden we naar Stift Wilten, een prachtige kloosterkerk afkomstig uit het jaar 1138. Tijdens de terugreis maken we een stop in Steinach bij de Tunnelwelten, een informatiecentrum over de Brenner Basistunnel, die in 2025 afgebouwd moet zijn en dan met 64 km lengte de langste tunnel ter wereld zal zijn.   

 6. Dag 6: Highline 179 en Schloss Neuschwanstein, ca. 160 km

  Een dag vol hoogtepunten! We rijden een prachtige route via de Fernpas naar Highline 179, de langste voetgangersbrug ter wereld. De brug vormt de verbinding tussen de twee kastelen Burg Ehrenberg en Fort Claudia. De brug is gebouwd in 2014 en staat in het Guinness Book of Records. U kunt de brug over wandelen of alleen het bezoekerscentrum bezoeken. Vervolgens bezoeken we Schloss Neuschwanstein, zonder twijfel een van de mooiste kastelen in Europa (excl. € 18 p.p., opgave en betaling bij boeking). Deze sprookjesachtige bezienswaardigheid werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren en trekt mede door haar unieke ligging jaarlijks ruim 1,4 miljoen bezoekers.

 7. Dag 7: Kühtai en vrije middag, ca. 100 km

  Op onze laatste volle dag in Oostenrijk maken we in de ochtend een mooie tocht die u nog lang bij zal blijven. Vanuit Telfs rijden we in oostelijke richting naar Kühtai, te midden van de Stubaier Alpen. Kühtai wordt omringd door ruim 40 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 en 3000 meter. Onderweg stoppen we af en toe op een mooi panoramisch punt en voor een kopje koffie kunnen we terecht in het dorp zelf. Via een slingerende weg rijden we in westelijke richting en vervolgens terug naar Telfs. De rest van de middag is vrij te besteden. ’s Avonds genieten we van een laatste diner in ons hotel.

 8. Dag 8: Nederland, ca. 780 km

  Er komt een einde aan deze mooie reis. Na een vroeg ontbijt laten we Oostenrijk achter ons en rijden we via Duitsland terug naar onze wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Munde in Telfs
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • 1x Koffie met gebak in het hotel
 • Lokale stadsgids in Innsbruck
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook