Voorjaarscruise Nederland 6-daagse riviercruise met mps Salvinia

 • zaandam
 • Wijk bij duurstede
 • Kampen
 • Zaandam
 • Enkhuizen
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night
 • Excursiemogelijkheid: bezoek aan het Keukenhof
 • Nieuwe reis
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem voert u in zes dagen langs tal van prachtige steden als Zaandam, Hoorn en Kampen.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Wijk bij Duurstede
 2. Dag 2: Wijk bij Duurstede – Zaandam
 3. Volledig 6 daags programma

Over Voorjaarscruise Nederland

Inleiding

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem voert u in zes dagen langs tal van prachtige steden als Zaandam, Hoorn en Kampen.

mps Salvinia
De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.
Hutten
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.
Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.
Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte. U kunt aan boord van de Salvinia gebruik maken van gratis Wifi in de lounge en het restaurant.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden. 

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. 

Pre-night Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces. Rolstoelen en rollators

Het is voor cruises met de Salvinia NIET toegestaan om een eigen rolstoel of rollator mee te nemen. Er is wel een beperkt aantal huurrollators en huurrolstoelen aan boord beschikbaar, deze dienen bijgeboekt te zijn. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

De overweldigende kleurenpracht van de ontluikende natuur en de bloeiende bollen in de Keukenhof vormen het decor voor deze schitterende 6-daagse voorjaarscruise. Interessante steden als Enkhuizen, Hoorn en Kampen staan op het programma.

 1. Dag 1: Arnhem - Wijk bij Duurstede
  De inscheping voor deze nieuwe reis vindt plaats in Arnhem. Zodra alle passagiers aan boord zijn varen wij via de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede. De historische binnenstad herbergt tal van monumenten, zoals de Grote Kerk, de molen Rijn & Lek en het oude Stadhuis op de Markt.
 2. Dag 2: Wijk bij Duurstede – Zaandam
  Tijdens het ontbijt verlaten we Wijk bij Duurstede en varen we naar Zaandam. Vanmiddag staan de bussen klaar voor een excursie naar de Keukenhof (excl.). De bloementuinen in de Keukenhof zijn een heus lentefeest; met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare wordt het hele park beheerst door fantastische geuren en kleuren. Langs en door de prachtig aangelegde tuinen en waterpartijen kunt u heerlijk wandelen en genieten van de schitterende bloemenpracht.
 3. Dag 3: Zaandam – Hoorn – Enkhuizen
  We vervolgen onze reis. Via het IJ bereiken we het IJsselmeer waarna we langs de kustlijn omhoog varen naar Hoorn. Deze levendige havenstad herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. Tijdens het diner gooit de bemanning de trossen nog één keer los voor onze laatste bestemming voor vandaag: Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven.
 4. Dag 4: Enkhuizen – Kampen
  In het verleden was Enkhuizen bekend om haar haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. U heeft de gehele ochtend de tijd om Enkhuizen te verkennen. Vanmiddag steken we het IJsselmeer over naar Kampen. Wandel eens door de vele smalle straten van deze Hanzestad. De oude gevels, mooie lantaarns en uitnodigende authentieke winkels geven de geschiedenis goed weer
 5. Dag 5: Kampen – Deventer
  Kampen en Deventer zijn allen Hanzesteden. Door het Hanzeverbond en de gunstige ligging aan de rivier werd de handel in goederen gemakkelijker en brak er een gouden tijd aan voor deze steden. Die rijke periode is nog goed terug te zien aan de prachtige panden in de binnensteden. Aan het begin van de middag komen we aan in Deventer. Deze stad wordt ook wel de Koekstad genoemd vanwege de Deventer Koek die hier al eeuwenlang volgens strikte voorschriften wordt gebakken en verhandeld. 's Avonds wordt er traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt de muzikant voor een gezellige avond.
 6. Dag 6: Deventer - Arnhem
  De laatste dag van deze reis is al weer aangebroken. We verlaten Deventer al vroeg en varen over de IJssel naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van een kopje koffie met wat lekkers en aansluitend de lunch. Om 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige voorjaarsreis. Tot ziens!

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • 5 overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook