Noord-Nederland 6-daagse riviercruise met mps Salvinia

 • Hoorn
 • Texel
 • Lemmer
 • Franeker
 • Medemblik
 • 18 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night
 • Met Friese vissersdorpen Lemmer en Franeker
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

Tijdens deze 6-daagse cruise met het mps Salvinia vaart u een prachtige route vanuit Arnhem door Friesland naar Texel en op de terugweg via Hoorn en Wijk bij Duurstede terug naar Arnhem.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Lemmer
 2. Dag 2: Lemmer – Pikmeer & Kruiswaters – Franeker
 3. Volledig 6 daags programma

Over Noord-Nederland

Inleiding

Tijdens deze 6-daagse cruise met het mps Salvinia vaart u een prachtige route vanuit Arnhem door Friesland naar Texel en op de terugweg via Hoorn en Wijk bij Duurstede terug naar Arnhem.

mps Salvinia
De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.
Hutten
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.
Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.
Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte. U kunt aan boord van de Salvinia gebruik maken van gratis Wifi in de lounge en het restaurant.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden. 

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. 

Pre-night Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces. Rolstoelen en rollators

Het is voor cruises met de Salvinia NIET toegestaan om een eigen rolstoel of rollator mee te nemen. Er is wel een beperkt aantal huurrollators en huurrolstoelen aan boord beschikbaar, deze dienen bijgeboekt te zijn. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Eén van onze populairste reizen en dat is niet voor niets. In zes dagen nemen we u mee naar lieflijke Friese vissersdorpen, steken de Waddenzee over voor een bezoek aan Oudeschild op Texel en doen we prachtige plaatsen aan het IJsselmeer aan.

 1. Dag 1: Arnhem - Lemmer
  Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en al snel bevinden we ons op de kronkelige IJssel. Langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Kampen zetten we koers naar het Noorden. Via het Ketelmeer en het IJsselmeer komen we aan het begin van de avond in Lemmer aan.
 2. Dag 2: Lemmer – Pikmeer & Kruiswaters – Franeker
  Het waterrijke Friesland staat vandaag op het programma. Via het Prinses Margrietkanaal en de uitgestrekte Friese meren varen we naar Pikmeer. Hier kunt u deelnemen aan een rondvaart (excl.) door één van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. Met zijn prachtige meren en vaarten is het een werkelijk uniek gebied om doorheen te varen. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Franeker waar we in de loop van de middag aankomen. Een bezoekje aan het Planetarium van Eise Eisinga is zeker de moeite waard.
 3. Dag 3: Franeker - Oudeschild (Texel)
  Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee en met een beetje geluk zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Op Texel meren we af in de Vissershaven van Oudeschild. Wilt u het eiland ontdekken? Een echte aanrader is de rondrit (excl.) over het eiland. Bij deze excursie is ook een stop opgenomen bij Ecomare (excl.)
 4. Dag 4: Oudeschild – Medemblik - Hoorn

  Nog voor het ontbijt verlaten we Texel en zetten koers richting Medemblik. Zodra we de Stevins-sluizen zijn gepasseerd bevinden we ons op het IJsselmeer en duurt het niet lang meer voordat we de haven van Medemblik binnenvaren. Hier kunt u deelnemen aan een excursie per stoomtram (excl.). U rijdt door het West-Friese landschap van Medemblik naar Hoorn waarna we in Hoorn ook een kijkje bij het stoomtram museum nemen. De Salvinia zal ondertussen naar Hoorn varen. U heeft dan na het diner de mogelijkheid om deze stad te bezichtigen.

 5. Dag 5: Hoorn - Wijk bij Duurstede

  Via het Amsterdam-Rijnkanaal varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze kleine stad met een grote geschiedenis heeft zich door de eeuwen heen ontwikkelt van bloeiende handelsstad, Dorestad, tot bisschopsstad en van vestingstad tot forensenstad.

 6. Dag 6: Wijk bij Duurstede - Arnhem

  De laatste dag van deze reis is alweer aangebroken. We verlaten Wijk bij Duurstede en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van koffie met wat lekkers en aansluitend staat de lunch alweer voor u klaar. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Wij wensen u een goede reis naar huis.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • 5 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook