Nederland op z'n Mooist 10-daagse riviercruise met mps Salvinia Nederland op z'n Mooist

 • Hoorn
 • Schoonhoven
 • Willemstad
 • Nederland op z'n mooist
 • Sneek
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night
 • Ontdek alles wat Nederland zo mooi maakt
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

De naam van deze prachtige reis zegt het al: alles wat Nederland zo mooi maakt, pakt u onderweg mee. Van de Waddeneilanden tot de Hollandse Waterlinie en van prachtige natuurgebieden rond het IJsselmeer tot aan de indrukwekkende Rotterdamse havens. Adembenemend!

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Deventer - Kampen
 2. Dag 2: Kampen - Sneek
 3. Volledig 10 daags programma

Over Nederland op z'n Mooist

Intro

De naam van deze prachtige reis zegt het al: alles wat Nederland zo mooi maakt, pakt u onderweg mee. Van de Waddeneilanden tot de Hollandse
Waterlinie en van prachtige natuurgebieden rond het IJsselmeer tot aan de indrukwekkende Rotterdamse havens. Adembenemend!

mps Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

Hutten

In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.

Bereikbaarheid

Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

Verzorging

Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Faciliteiten

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte. U kunt aan boord van de Salvinia gebruik maken van gratis Wifi in de lounge en het restaurant.

Cruise informatie


Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden. Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. Pre-night
Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.
Rolstoelen en rollators

Het is voor cruises met de Salvinia NIET toegestaan om een eigen rolstoel of rollator mee te nemen. Er is wel een beperkt aantal huurrollators en huurrolstoelen aan boord beschikbaar, deze dienen bijgeboekt te zijn. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Deventer - Kampen
  De inscheping van deze reis geschiedt in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is verlaten wij Arnhem en zetten koers naar Deventer. Deze aan de IJssel gelegen Hanzestad behoorde vroeger tot één van de bekendste handelssteden van Europa. In de binnenstad treft u nog tal van prachtige monumenten aan, die aan deze tijd doen herinneren. Tijdens het diner varen we door naar Kampen.
 2. Dag 2: Kampen - Sneek
  Via het IJsselmeer varen we bij Lemmer de Friese wateren op. Onze bestemming van vandaag is Sneek. Het compacte stadscentrum met de grachtengordel en de Waterpoort geven de binnenstad een knus en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. De stad is daarom ook populair bij de watersporters.
 3. Dag 3: Sneek -Franeker- Harlingen

  We verlaten Sneek al vroeg. Onderweg naar Harlingen passeren we prachtige natuurgebieden, dorpen en steden. Aan het begin van de middag zullen we in Franeker afmeren. Later in de middag vervolgen we onze reis naar Harlingen.

 4. Dag 4: Harlingen - Oudeschild (Texel)

  We laten Harlingen achter ons en maken
  de oversteek naar het Waddeneiland Texel.

 5. Dag 5: Oudeschild (Texel) - Medemblik

  Medemblik is de oudste stad van Westfriesland.
  Aan het begin van de
  haven staat Kasteel Radboud, stammend uit
  het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum
  worden op ambachtelijke wijze de
  meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij
  het Stoomgemaal komt u alles te weten over
  de ontwikkeling van de stoommachine. Volop
  keus om de middag hier door te brengen.

 6. Dag 6: Medemblik - Enkhuizen - Hoorn

  Het eerste plaatsje waar we vandaag
  aanleggen is Enkhuizen. In het verleden
  was Enkhuizen bekend om haar haringvisserij.
  Meer over de geschiedenis hiervan
  en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het
  Zuiderzeemuseum. Aan het begin van de
  middag varen we verder naar Hoorn.

 7. Dag 7: Hoorn - Schoonhoven

  Via het Amsterdam-Rijnkanaal bereiken we
  Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat
  de zilversmeedkunst nog steeds centraal.
  Bewijs hiervan zijn de vele monumentale
  zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en
  zilversmid.

 8. Dag 8: Schoonhoven - Willemstad

  Via de Rotterdamse havens en het Spui varen
  we richting Willemstad. Eerst passeren we de
  indrukwekkende skyline van Rotterdam gevolgd
  door vele werven, dokken en containerschepen.
  Na de lunch leggen we aan in
  Willemstad.

 9. Dag 9: Willemstad - Gorinchem - Nijmegen

  Gorinchem, ooit onderdeel van de Hollandse
  Waterlinie, is één van de laatste steden
  met originele vestingwallen. Ook het in de
  buurt gelegen Slot Loevestein speelde in
  de geschiedenis een belangrijke rol als middeleeuws tolkasteel en verdedigingsslot.
  Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar
  Nijmegen. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw
  het Captains Dinner geserveerd.

 10. Dag 10: Nijmegen - Arnhem

  Deze prachtige reis door Nederland is bijna
  ten einde. Nadat u genoten heeft van een
  heerlijke lunch arriveren wij om 14.00 uur
  weer in Arnhem, waar wij afscheid van elkaar
  nemen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • 9 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook