IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel' 6-daagse riviercruise met mps Salvinia

 • stavoren
 • Lelystad
 • Hoorn
 • IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel'
 • Kampen
 • 14 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night mogelijk
 • Een cruise die u mee terugneemt in de geschiedenis
 • Volpension

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Kampen
 2. Dag 2: Kampen - Lelystad - Lemmer - Enkhuizen
 3. Volledig 6 daags programma

Over IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel'

Intro

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.


Verblijf

Kamers
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen. Het is niet toegestaan een rollator mee te nemen, er zijn op aanvraag wel enkele huurrollators beschikbaar.

Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Het diner wordt aan tafel geserveerd. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Kampen
  Na de kennismaking aan boord vertrekken we om 09.30 uur. Onderweg naar Kampen passeren we al diverse Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen. Aan het einde van de middag leggen we aan in Kampen. Een wandeling door deze stad is zeker een aanrader. In de binnenstad zijn de sporen uit de Gouden Eeuw nog duidelijk herkenbaar.
 2. Dag 2: Kampen - Lelystad - Lemmer - Enkhuizen

  Het is maar een stukje varen naar Lelystad. Hier heeft u de keuze of u deze ochtend op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan de Bataviawerf of het outletcentrum Batavia Stad. Tijdens de lunch maken wij de oversteek naar Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. We vervolgen onze reis naar Enkhuizen waar wij in de loop van de avond zullen afmeren.

 3. Dag 3: Enkhuizen - Stavoren - Medemblik

  Het sfeervolle Enkhuizen is in de middeleeuwen ontstaan als haven- en vissersdorp. Tijdens een wandeling door de binnenstad kunt u veel bouwwerken bewonderen zoals de Westerkerk, de Zuiderkerk en het stadhuis. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over voor een bezoek aan Stavoren. Tegen de avond vervolgen we de reis naar Medemblik waar het schip zal overnachten.

 4. Dag 4: Medemblik - Hoorn
  Deze ochtend heeft u de mogelijkheid om Medemblik door middel van een zonnetreintje (excl.) te verkennen. Na de lunch vertrekken we richting Hoorn waar we onderweg het imposante naviduct bij Enkhuizen passeren. Het traject Medemblik-Hoorn kunt u ook per stoomtram afleggen (excl.), u ontmoet de Salvinia dan weer in Hoorn. In de namiddag heeft u nog de mogelijkheid om deze prachtige stad te bezichtigen. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn. De Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.

 5. Dag 5: Hoorn - Wijk bij Duurstede

  Nog voor het ontbijt gooien wij de trossen los en zetten koers naar Wijk bij Duurstede. In de loop van de middag bereiken we deze stad. In deze gezellige plaats aan de Lek loopt u vanuit de haven meteen de stad in. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Captains Dinner

 6. Dag 6: Wijk bij Duurstede - Arnhem

  De laatste dag van deze reis is al weer aangebroken. We verlaten Wijk bij Duurstede en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van koffie met wat lekkers en aansluitend staat de lunch alweer voor u klaar. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!


Additionele informatie

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord en betrekt de hut waar u de hele reis in verblijft. Uiteraard is het ontbijt de volgende ochtend inbegrepen in de prijs.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 5 overnachtingen o.b.v volpension en havengelden
 • Twee avonden met live muziek
 • Captains Dinner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden
 • Optioneel (per persoon):
 • Pre-night: €45 o.b.v. logies/ontbijt

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook