IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel' 6-daagse riviercruise met mps Salvinia

 • stavoren
 • Lelystad
 • Hoorn
 • IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel'
 • Kampen
 • 25 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night
 • Een cruise die u mee terugneemt in de geschiedenis
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Kampen
 2. Dag 2: Kampen - Lelystad - Lemmer - Enkhuizen
 3. Volledig 6 daags programma

Over IJsselmeerspecial 'De Gouden Cirkel'

Intro

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.

mps Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

Hutten

In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.

Bereikbaarheid

Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

Verzorging

Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Faciliteiten

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte. U kunt aan boord van de Salvinia gebruik maken van gratis Wifi in de lounge en het restaurant.

Cruise informatie


Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden. Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. Pre-night
Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.
Rolstoelen en rollators

Het is voor cruises met de Salvinia NIET toegestaan om een eigen rolstoel of rollator mee te nemen. Er is wel een beperkt aantal huurrollators en huurrolstoelen aan boord beschikbaar, deze dienen bijgeboekt te zijn. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Kampen
  Na de kennismaking aan boord vertrekken we om 09.30 uur. Onderweg naar Kampen passeren we al diverse Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen. Aan het einde van de middag leggen we aan in Kampen. Een wandeling door deze stad is zeker een aanrader. In de binnenstad zijn de sporen uit de Gouden Eeuw nog duidelijk herkenbaar.
 2. Dag 2: Kampen - Lelystad - Lemmer - Enkhuizen
  Het is maar een stukje varen naar Lelystad. Hier heeft u de keuze of u deze ochtend op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan de Bataviawerf of het outletcentrum Batavia Stad. Tijdens de lunch maken wij de oversteek naar Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. We vervolgen onze reis naar Enkhuizen waar wij in de loop van de avond zullen afmeren.
 3. Dag 3: Enkhuizen - Stavoren - Medemblik

  Het sfeervolle Enkhuizen is in de middeleeuwen
  ontstaan als haven- en vissersdorp.
  Tijdens een wandeling door de binnenstad
  kunt u veel bouwwerken bewonderen zoals
  de Westerkerk, de Zuiderkerk en het stadhuis. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer
  over voor een bezoek aan Stavoren.
  Tegen de avond vervolgen we de reis naar
  Medemblik waar het schip zal overnachten.

 4. Dag 4: Medemblik - Hoorn
  Het traject Medemblik-Hoorn kunt u ook per stoomtram afleggen (excl.). De Salvinia zal ondertussen naar Hoorn varen. Hier komen we in de loop van de middag aan. U heeft dan de mogelijkheid om deze stad te bezichtigen. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn. De Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels vormen een prachtig panorama en geven het gezellige en intieme karakter van de stad weer.
 5. Dag 5: Hoorn - Wijk bij Duurstede

  Nog voor het ontbijt gooien wij de trossen
  los en zetten koers naar Wijk bij Duurstede.
  In de loop van de middag bereiken we deze
  stad. In deze gezellige plaats aan de Lek
  loopt u vanuit de haven meteen de stad in. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Captains Dinner.

 6. Dag 6: Wijk bij Duurstede - Arnhem

  De laatste dag van deze reis is al weer aangebroken.
  We verlaten Wijk bij Duurstede
  en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In
  de ochtend geniet u nog van koffie met wat
  lekkers en aansluitend staat de lunch alweer voor u klaar. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem,
  waarmee een einde is gekomen aan
  deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen.
  Tot ziens!


Additionele informatie

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord en betrekt de hut waar u de hele reis in verblijft. Uiteraard is het ontbijt de volgende ochtend inbegrepen in de prijs.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • 5 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook