Oudjaarsavond in Rotterdam 6-daagse Oud & Nieuwcruise met MS Olympia

 • Rotterdam
 • Het Steen, kasteel in Antwerpen
 • Gorinchem
 • Nijmegen
 • Rotterdam
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 70 en max 96 deelnemers

 • Cruise per MS Olympia
 • Vertrek en terugkomst vanuit Nijmegen
 • Verzorging o.b.v. All-Inclusive
 • Geniet van een Oud & Nieuwcruise door Nederland met de MS Olympia!

Ga met ons mee op deze bijzondere reis door het winterwonderland van Nederland en België. Aan boord staat alles al klaar. Vanuit Nijmegen reizen we via Gorinchem naar België. De fantastische en feestelijk verlichte stad Antwerpen zal zeker nog lang in het geheugen gegrift staan. In de charmante steden Willemstad en Nijmegen kun je jezelf verdiepen in de geschiedenis. Het hoogtepunt van deze reis i

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Nijmegen - Gorinchem
 2. Dag 2: Gorinchem - Antwerpen
 3. Volledig 6 daags programma

Over Oudjaarsavond in Rotterdam

Intro

Ga met ons mee op deze bijzondere reis door het winterwonderland van Nederland en België. Aan boord staat alles al klaar. Vanuit Nijmegen reizen we via Gorinchem naar België. De fantastische en feestelijk verlichte

stad Antwerpen zal zeker nog lang in het geheugen gegrift staan. In de charmante steden Willemstad en Nijmegen kun je jezelf verdiepen in de geschiedenis. Het hoogtepunt van deze reis is de jaarwisseling in

Rotterdam met het meest indrukwekkende vuurwerk van Nederland op de Erasmusbrug. Er is geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen!


Verblijf

Kamers
De 'Olympia' heeft een capaciteit van 49 hutten en daarmee plaats voor 96 passagiers. Alle hutten beschikken over één of twee losse bedden, een privé badkamer, een flat-screen tv en air-conditioning. Overdag worden de bedden opgeklapt zodat er gezellige zitjes ontstaan. De hutten 226, 227 en 228 op het bovendek heben een vast tweepersoonsbed.
Faciliteiten
In 1984 is het schip gebouwd in Sliedrecht en in 2015/2016 is het geheel gerenoveerd. De renovatie heeft ervoor gezorgd dat er een lichte, warme maar ook mederne sfeer voelbaar is. Er is een ruime lounge met bar aan boord waar alle reizigers kunnen zitten en genieten van het uitzicht met een drankje. Ook tijdens het eten in het restaurant hoef je het uitzicht niet te missen door de grote ramen aan weerszijden.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Alle dekken zijn bereikbaar via een trap.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nijmegen - Gorinchem

  De inscheping vindt plaats vanaf 16.00 uur op de MS Olympia in Nijmegen. De bemanning zorgt voor de bagage en bezorgt deze voor de hut. Na het inchecken is er de tijd om je op te frissen in de hutten en uw drijvende hotel te verkennen. De kapitein en zijn bemanning heten iedereen van harte welkom. Voor het diner verlaten we Nijmegen. Terwijl we genieten van de ontspanning aan boord, vaart het drijvende hotel over de Waal naar de vestingstad Gorinchem, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland, aan de Merwede. We blijven hier liggen tot de volgende ochtend. Een welkomstcocktail, het eerste diner aan boord en een dans- of entertainmentavond ronden deze eerste dag af.

 2. Dag 2: Gorinchem - Antwerpen

  De ankers worden vroeg in de ochtend gehesen. De route voert over de Merwede, langs Dordrecht, één van de oudste steden ter wereld. Nederland, alvorens van de Oude Maas de Dordtsche Kil in te gaan. De reis vervolgt over de Hollandsch Diep. Daarna meert het schip aan in de havenstad Antwerpen aan de Schelde. Hier is de mogelijkheid een combinatie van een stadstour en wandeltocht te doen (excl.). Wat je ook wilt zien tijdens een stedentrip, Antwerpen biedt alles. Ontdek de bijzondere hoogtepunten van deze stad, die Antwerpenaren graag een ‘kosmopolitische stad’ noemen. Tegelijkertijd wordt Antwerpen ook vaak een ‘dorp’ genoemd waar iedereen elkaar kent, wat zeker zo is in een stad met ruim 510.000 inwoners en 174 inwoners. 

 3. Dag 3: Antwerpen - Willemstad

  Vandaag hebben we een vaardag aan boord. Laat je betoveren terwijl het schip op zijn gemak over het hopelijk besneeuwde water vaart. Of je nu op het zonnedek van de winterse sfeer geniet of plaatsneemt in de schitterend ingerichte salon, vandaag de dag. Er is alle tijd om te genieten van de culinaire heerlijkheden die het keukenteam voor de lunch heeft bereid. Kort daarna komen we aan in Willemstad. Het kleine stadje Willemstad aan het Hollands Diep heet iedereen welkom rond het middaguur. Willemstad is een klein vestingstadje, waarvan sommige gebouwen dateren uit de 19e eeuw, maar ook de 17e en 18e eeuw. Maak een wandeltocht en leer meer over de geschiedenis van de stad (excl.).

 4. Dag 4: Willemstad - Rotterdam

  Tijdens het ontbijt, zetten we koers richting Rotterdam. Deze ochtend varen we onder andere over de waterwegen: Hollandsch Diep, Dordtsche Kil, Oude Maas of Noord en Nieuwe Maas en tenslotte de Erasmusbrug presenteert zich aan u. Nadat het schip is afgemeerd, staat niets een rondleiding door de stad in de weg (excl.). Rotterdam is een stad met vele gezichten: een havenstad, een moderne stad, uitgaan, een mondaine winkelstad en een hippe kunststad. Bovenal staat de stad voor, als architectuurstad in Nederland. Er is veel te beleven en te ontdekken te midden van de bewegende skyline van Rotterdam. In de middag heb je nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Tegen deze achtergrond is Oudejaarsavond een unieke ervaring. Geniet van het prachtige vuurwerk vanaf de Erasmusbrug, direct vanuit het drijvende hotel.

 5. Dag 5: Rotterdam - Nijmegen

  We verlaten Rotterdam in de vroege ochtenduren en komen in de middag op onze start- of bestemmingshaven, Nijmegen. Nijmegen wordt ook beschouwd als de oudste stad van Nederland. Maak een wandeling door de stad en laat je meevoeren in de geschiedenis. 's Avonds nemen de kapitein en bemanning afscheid met een cocktail. Geniet bij het feestelijk afscheids- of kapiteinsdiner wederom van de lekkernijen die de keukenploeg heeft getoverd. Nog een laatste avond vol entertainment en dans.

 6. Dag 6: Nijmegen

  Vandaag genieten we van een ontbijt aan boord voordat we aan land gaan en het riviercruiseschip verlaten. De bemanning wenst je een goed en gezond nieuwjaar en een veilige reis naar huis. Wij kijken ernaar uit je binnenkort weer te mogen verwelkomen aan boord van één van onze schepen.


Additionele informatie

Optionele excursies:

Combinatie van een stadswandeling en stadsrondrit in Antwerpen | ca. 2 uur |

De Antwerpenaren staan bekend om hun openhartigheid en vlotte babbel. Vriendelijk en trots laten ze graag de mooiste plekjes van hun 'metropool' zien. Deze rondleiding neemt iedereen mee via charmante steegjes en charmante pleinen naar de majestueuze Grote Markt en het gezellige Groenplein. Na deze interessante kennismaking voelen we ons meteen thuis in het hart van de stad en kun je op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht. Beleef de historische schoonheid van deze interessante stad.

Stadswandeling Willemstad | ca. 4.5 uur (Incl. bus transfer) | 

Willemstad is een prachtige, historische vestingstad aan het Hollands Diep in Noord-Brabant, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De stad is sinds 1585 nauwelijks veranderd! Ga mee op ontdekkingsreis door deze schitterende stad met zijn rijke geschiedenis. De plaatselijke gids neemt ons mee op een spannende wandeling door het historische centrum en vertelt alles over de vele bezienswaardigheden van Willemstad.

Stadsrondrit Rotterdam | ca. 2 uur | 
Rotterdam is een stad met vele gezichten: havenstad, uitgaansstad, shoppingstad en kunststad. Maar Rotterdam is in de eerste plaats de architectonische stad van Nederland, waar modernisering centraal staat en waarvan de skyline voortdurend verandert. Zoals veel kosmopolitische steden heeft ook Rotterdam een markthal. Een overdekte ruimte ter grootte van een voetbalveld vol verse vis-, vlees-, groente- en delicatessenkraampjes. De ideale plek voor echte fijnproevers!

Stadswandeling Nijmegen | ca. 1.5 uur | 

De gids laat de mooiste plekken van Nijmegen zien en brengt de roemrijke geschiedenis van de stad tot leven. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen gaat ruim 2000 jaar terug, tot de tijd dat de Romeinen zich hier vestigden, waardoor Nijmegen destijds de grootste stad van Nederland werd. Tijdens de stadswandeling door de oudste winkelstraat van Nederland, langs de Stevenskerk en het oudste café van Nijmegen komen we verschillende bouwstijlen tegen en leren we veel over de rijke cultuurhistorie van Nijmegen.

In het boekingsproces is de mogelijkheid de excursies bij te boeken. 

*Inschrijvingen voor excursies zijn bindend. Voor alle excursies geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Er is ook een maximum aantal deelnemers voor alle excursies, dat varieert afhankelijk van de excursie. Als er niet voor alle gasten plaatsen beschikbaar zijn voor de excursies, dan geldt de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

**Mocht je de excursies nog niet vooraf geboekt hebben, dan is er de mogelijkheid dit op de eerste avond na de inscheping aan boord te boeken bij de reisleiding. Dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid, en een minimale deelname van 25 personen per excursie. Let op:  Aan boord geboekte excursies kunnen bij de reisleiding contant of via pin afgerekend worden, aan boord wordt er een toeslag op de vooraf-prijs van de excursies berekend, aan boord kunnen de excursies slechts apart geboekt worden.Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Riviercruise volgens het programma (excl. eventuele optionele excursies)
 • All-Inclusive: tussen 09.00 tot 01.00 zijn koffie, thee, espresso, cappuccino, warme chocolademelk, water, frisdranken, bier van de tap en uit de fles, nederlandse gedistilleerde dranken, wijn (rood, vit en rosé), port, sherry, wermut en dagelijk een fles water in de hut inclusief
 • Overnachting aan boord in de geboekte hut categorie
 • Gebruik van faciliteiten aan boord
 • Haven- en scheepskosten
 • Reserveringskosten, Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Excursies
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook