Ontspannen kerstdagen aan het IJsselmeer

 1. Nederland
 2. Kerst- en Winterreizen
 3. Nederland
 • Hoorn
 • kampen
 • Lelystad
 • Nijmegen
 • Wijk bij Duurstede
 • 21 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 70 en max 96 deelnemers

 • Cruise per MS Olympia
 • Vertrek en terugkomst vanuit Nijmegen
 • Verzorging o.b.v. All-Inclusive optioneel
 • Geniet van een kerstcruise door Nederland met de MS Olympia!

Beleef Kerstmis in een ontspannen sfeer op het water. Terwijl het riviercruiseschip ons op het gemak naar het IJsselmeer brengt, kunnen we genieten van de goede stemming en gezelligheid aan boord van de MS Olympia. Laat je dit jaar verwennen en verrassen door het feestelijke kerstmenu dat het keukenteam heeft voorbereid. Samen met de andere gasten ontdekken we enkele pittoreske Hanzesteden met fee

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Nijmegen - Wijk bij Duurstede
 2. Dag 2: Wijk bij Duurstede - Hoorn
 3. Volledig 7 daags programma

Over Ontspannen kerstdagen aan het IJsselmeer

Intro

Beleef Kerstmis in een ontspannen sfeer op het water. Terwijl het riviercruiseschip ons op het gemak naar het IJsselmeer brengt, kunnen we genieten van de goede stemming en gezelligheid aan boord van de MS Olympia. Laat je dit jaar verwennen en verrassen door het feestelijke kerstmenu dat het keukenteam heeft voorbereid. Samen met de andere gasten ontdekken we enkele pittoreske Hanzesteden met feestelijke verlichting langs de route en vervulen we ons in een kerstdroom die zeker nog lang in het geheugen gegrift zal blijven.


Verblijf

Kamers
De 'Olympia' heeft een capaciteit van 49 hutten en daarmee plaats voor 96 passagiers. Alle hutten beschikken over één of twee losse bedden, een privé badkamer, een flat-screen tv en air-conditioning. Overdag worden de bedden opgeklapt zodat er gezellige zitjes ontstaan. De hutten 226, 227 en 228 op het bovendek heben een vast tweepersoonsbed.
Faciliteiten
In 1984 is het schip gebouwd in Sliedrecht en in 2015/2016 is het geheel gerenoveerd. De renovatie heeft ervoor gezorgd dat er een lichte, warme maar ook mederne sfeer voelbaar is. Er is een ruime lounge met bar aan boord waar alle reizigers kunnen zitten en genieten van het uitzicht met een drankje. Ook tijdens het eten in het restaurant hoef je het uitzicht niet te missen door de grote ramen aan weerszijden.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Alle dekken zijn bereikbaar via een trap.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nijmegen - Wijk bij Duurstede

  Vanaf 16.00 uur worden alle reizigers aan boord verwacht in Nijmegen. De bemanning zorgt voor de bagage en brengt deze naar de hut. Na het inchecken is er de tijd om op te frissen in de hut en het drijvende hotel te verkennen. De kapitein en zijn bemanning heet iedereen van harte welkom. 

  Voor het diner verlaat het schip Nijmegen en vertrekt richting Wijk bij Duurstede. Terwijl alle reizigers genieten van de ontspanning aan boord, vaart dit drijvende hotel eerst langs de Waal totdat we bij Tiel het Amsterdam Rijnkanaal indraaien. Nog een paar kilometer rivier en je hebt de betoverende Wijk bij Duurstede bereikt. Het schip blijft hier liggen tot de ochtend. Een welkomstcocktail, het eerste diner aan boord en een dans- of entertainmentavond ronden deze eerste dag af.

 2. Dag 2: Wijk bij Duurstede - Hoorn

  Vroeg in de ochtend gaan we via het Amsterdam-Rijnkanaal en het Markermeer naar Hoorn, stad met maar liefst 300 monumenten. De monumentale gevels vertellen over de geschiedenis van de voormalige VOC stad. Geniet in de middag van een wandeling door het betoverende Hoorn met zijn cultuurschatten en overblijfselen uit de Gouden Eeuw niet ontbreken (excl.).

 3. Dag 3: Hoorn - Lemmer

  Net op tijd voor het ontbijt is het tijd om weer los te gooien. “. Het IJsselmeer met ruim 1.000 vierkante kilometer open water en het Markermeer bieden de beste omstandigheden voor onvergetelijke uitzichten. Kom tot rust en geniet van de tijd in de salon of misschien wel op het zonnedek en geniet van de winterse sfeer die boven het IJsselmeer is neergedaald.

  In de middag is er de gelegenheid Lemmer te bezoeken. Lemmer wordt vaak een vissersdorp genoemd. Maar dat is niet waar, want handel en scheepvaart vormen de basis voor het ontstaan ​​van Lemmer. De rivieren Rien en Zijlrode kwamen hier samen en de Zuiderzee lag er vlak naast. Vooral de Oostzeevaart in de 17e en 18e eeuw en vrachtschepen met lijndiensten tussen Lemmer en Amsterdam waren van groot belang. Later speelde ook de visserij een belangrijke rol in het centrum van Lemmer. Dit zie je terug in straatnamen, namen van huizen en gebouwen. De Lemsters hebben altijd van en met water geleefd.

 4. Dag 4: Lemmer - Kampen - Zwolle

  Het is nog vroeg in de ochtend en uw kapitein is al op weg naar het volgende deel van uw reis. We passeren Urk, het Ketelmeer en later de IJssel. We brengen een bezoek aan de Hanzestad Kampen. De binnenstad van Kampen is een van de best bewaarde stadscentra van Nederland. Daar zijn bijvoorbeeld nog in goede staat restanten van de stadsmuur en drie stadspoorten te vinden. Deze heten Koornmarktspoort, Cellebroederpoort en Broederpoort en maken deel uit van een kleine stadsrondleiding. Terwijl u geniet van de lunch, vervolgen we de reis naar Zwolle, de hoofdstad van Overrijssel. Zwolle staat bekend als historische Hanzestad, maar het ontbreekt de stad niet aan moderne dynamiek en drukte. Tot de historische bezienswaardigheden hier behoren onder meer De Peperbus (de peperstrooier, bijnaam voor de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk), de Grote Kerk of Sint-Michielskerk, de Sassenpoort, het Dominicanenklooster en een stuk bewaarde stadsmuur uit de 15e eeuw .

 5. Dag 5: Zwolle - Lelystad

  Via het Zwarte Meer en het Ketelmeer bereiken we het IJsselmeer. Nog een paar kilometer en we zijn in Lelystad, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Flevoland. In de middag is er de gelegenheid kennis te maken met Amsterdam, de wereldberoemde hoofdstad van Nederland uit de 17e eeuw, met een optionele rondvaart door de grachten (excl.). Tijdens deze excursie zul je veel interessante dingen zien en leren over deze betoverende stad.

 6. Dag 6: Lelystad - Nijmegen

  We verlaten Lelystad in de vroege ochtenduren zodat we in de middag uw start- of bestemmingshaven in Nijmegen kunnen bereiken. 's Avonds nemen de kapitein en bemanning afscheid van alle reizigers met een cocktail. Geniet tijdens een feestelijk afscheids- of kapiteinsdiner van de lekkernijen die de keukenploeg heeft getoverd. Een laatste avond vol entertainment en dans.

 7. Dag 7: Nijmegen

  Vandaag genieten we van een ontbijt aan boord voordat iedereen van boord gaat en het riviercruiseschip verlaat. De bemanning wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar en een ontspannende reis naar huis. 


Additionele informatie

Excursies
Stadsrondleiding door Hoorn, ca. 1,5-2 uur

Of je nu in Hoorn woont of er te gast bent, de historische binnenstad is en blijft aantrekkelijk. Tijdens je rondleiding door Hoorn loop je niet alleen door een historische stad, maar ruik en voel je ook de geschiedenis van de VOC, de WIC en de walvisvaarders. Met een beetje geluk hangen de vissers hun netten te drogen op de brug, wordt er een oud schip opgeknapt in de haven en vertelt je gids je prachtige verhalen. Bijvoorbeeld over de avonturen van de Jongens van Bontekoe. Of de Slag bij Bossu, die ooit vlak voor de kust van Hoorn werd uitgevochten. Hoorn heeft een rijke geschiedenis. Kom langs en ontdek het!

Stadsrondleiding door Lemmer, ca. 1,5-2 uur

Je begint je stadswandeling direct bij de pier van de MS Olympia, de Vuurtorenweg in Lemmer. Vanaf daar wandel je in 90 minuten langs plekken waar je de geschiedenis van Lemmer kunt ontdekken. Langs het binnenwater ‘Het Dok’ zie je monumentale panden waar de hoogtijdagen van handel en scheepvaart duidelijk herkenbaar zijn. Je loopt door de straten waar de visserij zijn sporen heeft nagelaten. Beroepsvissers zijn er niet meer, maar gelukkig zijn er veel platbodem zeilschepen bewaard gebleven. De zogenaamde ‘Lemsteraken’ werden in Lemmer gebouwd en er liggen er nog veel in de haven. En natuurlijk niet te vergeten de bouwwerken en sluizen die bescherming boden tegen het water en dat nog steeds doen.

Stadswandeling door Kampen, ca. 1,5 - 2 uur

Kampen is een oude Hanzestad met een bijzonder levendig karakter en het kan voelen alsof je in een openluchtmuseum bent. De unieke skyline langs de IJssel, de stadsbrug met de gouden wielen, de imposante stadspoorten en de historische binnenstad met talloze monumenten geven de stad haar unieke flair. Laat je verrassen door de 'highlights' tijdens deze stadswandeling met gids en ontdek de veelzijdigheid van Kampen.

Rondvaart Amsterdam, ca. 1,-1,5 uur

Je zal de wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad van Nederland ontdekken tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Geniet van de historische gebouwen en de gezellige sfeer van deze bruisende stad. Een rondvaart door de historische wateren van Amsterdam is een van de beste manieren om de stad te verkennen. Deze tour biedt unieke uitzichten op eeuwenoude architectuur, betoverende grachtenpanden en monumenten. De transfer Lelystad - Amsterdam - Lelystad is inbegrepen.

In het boekingsproces is de mogelijkheid de excursies bij te boeken.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Riviercruise volgens het programma (excl. eventuele optionele excursies)
 • Volpension
 • Overnachting aan boord in de geboekte hut categorie
 • Gebruik van faciliteiten aan boord
 • Haven- en scheepskosten
 • Reserveringskosten, Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Excursies
 • Verzekeringen
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook