Ontdek gemoedelijk Brabant, Etten-Leur 6-daagse busreis

 • De Biesbosch
 • Oudenbosch Agatha Barbara Basiliek
 • Middelburg
 • Antwerpen
 • Den Bosch
 • 28 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Een reis dichtbij huis
 • Ontdek mooie plekjes in Brabant, Zeeland en België
 • Proef de échte Bossche bol!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Nieuwe gevarieerde reis met uitstapjes naar o.a. Den Bosch, Middelburg, Antwerpen en de Biesbosch!

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Den Bosch en Etten-Leur, ca. 160 km
 2. Dag 2: Antwerpen en Terneuzen, ca. 220 km
 3. Volledig 6 daags programma

Over Ontdek gemoedelijk Brabant, Etten-Leur

Inleiding

Nieuwe gevarieerde reis met uitstapjes naar o.a. Den Bosch, Middelburg, Antwerpen en de Biesbosch!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

‘Het leven is goed in het Brabantse land’ is een van de vele songteksten die gewijd is aan de provincie Brabant. Het komt voort uit de gemoedelijkheid waarmee de Brabanders door het leven gaan. De indrukwekkende geschiedenis, de prachtige natuur en de belangrijkste steden van Brabant komen aan bod. Ook maken we een uitstapje naar Antwerpen en Middelburg. Ervaar zelf waarom Brabant zoveel bezongen is en geniet van de Brabantse gezelligheid!

 1. Dag 1: Den Bosch en Etten-Leur, ca. 160 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we naar de hoofdstad van Brabant: ’s Hertogenbosch, ofwel Den Bosch. De meer dan 800 jaar oude stad kent vele verborgen schatten en een rijke geschiedenis. Gezellige straatjes, het historisch centrum met de machtige Sint-Jan Kathedraal, het Museumkwartier en de Binnendieze. Natuurlijk is er ook tijd om te proeven van de echte originele Bossche bol. Na dit bezoek rijden we richting Etten-Leur om onze intrek te nemen in Hotel Het Witte Paard.

   

 2. Dag 2: Antwerpen en Terneuzen, ca. 220 km

  Onze eerste stop vandaag is in Antwerpen, een stad met een rijke geschiedenis en vele historische gebouwen. De Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal steekt met 123 meter hoogte boven het centrum uit; in de kerk is een aantal meesterwerken van de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens te vinden. Ook het centraal station en de Grote Markt met de Brabofontein en de versierde gildehuizen zijn bewonderenswaardig. Na de lunch rijden we door het Vlaamse land naar het Nederlandse Sas van Gent om aansluitend langs het 32 km lange kanaal Terneuzen aan de Westerschelde te bereiken. Hier kunt u een wandeling maken over de Grote Markt met de vele terrassen of uitwaaien op de zeeboulevard. Via de Westerscheldetunnel rijden we terug naar Etten-Leur.

 3. Dag 3: De Biesbosch, ca. 65 km

  We gaan vandaag natuur snuiven in Nationaal Park De Biesbosch. Dit natuurgebied biedt een scala aan uiteenlopende flora en fauna. De natuur heeft hier in alle rust haar werk kunnen doen en een ondoorgrondelijk landschap ontwikkeld. We rijden naar het pittoreske dorpje Drimmelen waar u een boottocht kunt maken en u alles verteld zal worden over het bestaan van het natuurgebied (boottocht excl., ca. € 15 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 4. Dag 4: Neeltje Jans of Renesse en Middelburg, ca. 220 km
  Vandaag staat een bezoek aan het Zeeuwse Schouwen-Duivenland op het programma. We beginnen met een bezoek aan Neeltje Jans, een plaats waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Films en exposities tonen de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken. Het grote zeeaquarium Aquapolis laat zien hoe dit waterwerk ervoor heeft gezorgd dat het onderwatermilieu en de mosselcultuur in Zeeland behouden bleef (optioneel, € 26 p.p., opgave en betaling bij boeking). De gasten die Neeltje Jans niet wensen te bezoeken kunnen de ochtend in Renesse doorbrengen. De middaguren brengen we door in de hoofdstad van Zeeland: Middelburg. In het historisch centrum vindt u de abdij met de vier grote en vier kleine torens en het marktplein met het prachtige 15e-eeuwse stadhuis. Al sinds de 13e eeuw vindt hier elke donderdag de weekmarkt plaats, een evenement dat u niet mag missen. Ook telt Middelburg enkele interessante musea. In het Zeeuws Museum, gevestigd in de middeleeuwse abdij in hartje Middelburg, vindt u een grote collectie aan wandtapijten, porselein, schilderijen, mode en rariteiten en komt u alles te weten over (de geschiedenis van) Zeeland. Sjakies’ Chocolade Museum is het enige chocolademuseum in Nederland waar u chocolade kunt zien, ruiken, voelen, proeven en beleven.
 5. Dag 5: Willemstad en Oudenbosch, ca. 115 km

  Na het ontbijt rijden we een stukje noordwaarts en komen uit in het oude vestingstadje Willemstad. Vroeger werden deze steden gebouwd op een strategische plek en beveiligd met wallen en muren tegen indringers van buitenaf. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid terug te gaan in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten en de Tachtigjarige Oorlog. Aansluitend rijden we via Oude Tonge en de 6 km lange Grevelingendam naar Oudenbosch voor een bezoekje aan de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara, een indrukwekkende kleinere versie van de St. Pieter in Vaticaanstad.

 6. Dag 6: Breda met stadsgids en wisselplaats, ca. 160 km

  Nadat we afscheid hebben genomen van ons hotel rijden we naar Breda voor een uitgebreide kennismaking met deze historische stad. Samen met een gids maken we een wandeling door het centrum. De Grote Kerk en het Spanjaardsgat zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van Breda. Hierna heeft u nog tijd om Breda zelf te ontdekken, te winkelen of te genieten op een van de vele terrassen aan de haven of op de Grote Markt. Aan het einde van de middag staat er op de wisselplaats een afscheidsmaaltijd voor u klaar, waarna u met onze servicelijnen naar uw uitstapplaats wordt gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 5 Overnachtingen in Hotel Het Witte Paard in Etten-Leur
 • 5x Ontbijt en 5x diner
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook