Highlights van Kroatië 10-daagse autorondreis

 • Split
 • Zagreb overzicht
 • Kroatisch Nationaal Theater in Zagreb
 • St. Marks kerk Zagreb
 • Souvenirs
 • 21 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Ontdek de veelzijdigheid van Dalmatië en Istrië

De streken Dalmatië en Istrië lenen zich uitstekend voor een vakantie waarin zon, natuur en cultuur moeiteloos gecombineerd kunnen worden. U komt ogen tekort tijdens deze autorondreis.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1 en 2: Zagreb
 2. Dag 3: Zagreb - Opatija, ca. 175 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Highlights van Kroatië

Inleiding

De streken Dalmatië en Istrië lenen zich uitstekend voor een vakantie waarin zon, natuur en cultuur moeiteloos gecombineerd kunnen worden. U komt ogen tekort tijdens deze autorondreis.


Verblijf

Uw hotels

U verblijft in 3*/4* middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een gelijkwaardig hotel in de regio op max. 25 km gereserveerd worden.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies, U bezoekt oa

- Zagreb
- Opatija
- Kvarner Baai
- Plitvice meren
- Lovran
- Vodice en Trogir
- Split
- Tempel van Jupiter
- Zadar

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

De streken Dalmatië en Istrië lenen zich uitstekend voor een vakantie waarin zon, natuur en cultuur moeiteloos gecombineerd kunnen worden. De reis start in de Kroatische hoofdstad Zagreb en brengt u langs vele interessante steden als Opatija en Split en bijzondere bezienswaardigheden als de Plitvicemeren. U zult ogen en oren tekort komen tijdens deze schitterende, complete autorondreis!

 1. Dag 1 en 2: Zagreb

  De rondreis start in de omgeving van Zagreb en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Tijdens uw bezoek aan de hoofdstad van Kroatië kijkt u uw ogen uit bij het zien van de vele imposante gebouwen. Hier kunt u bijv. de culturele schoonheden van de stad ontdekken, als het Kroatisch Nationaal Theater, de begraafplaats Mirogoj en de St. Marks kerk.

 2. Dag 3: Zagreb - Opatija, ca. 175 km

  U vertrekt vandaag naar Opatija. Deze stad wordt niet voor niets het Cannes of Nice van de Kroatische Bloemenrivièra genoemd. De stad heeft een rijk cultureel verleden met elegante gebouwen, maar ook met modernere architectuur.

 3. Dag 4: Opatija

  Opatija is één van de meest geliefde badplaatsen aan de Kvarner Baai. U kunt de dag vandaag beginnen met een frisse duik in de zee of met een wandeling langs de kilometerslange promenade richting Lovran. Wilt u er vandaag op uit trekken? Breng dan een bezoek aan het eiland Krk dat met een brug met het vasteland verbonden is. Vanaf Krk kunt u ook de boot nemen naar het kleinere eiland Košljun.

 4. Dag 5: Opatija - Plitvice, ca. 180 km

  Het Nationaal Park Plitvice met de gelijknamige meren staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een bezoek begrijpt u waarom! De in totaal 16 meren liggen etagegewijs boven elkaar en zijn door ca. 90 watervallen met elkaar verbonden en omgeven door een schitterende natuur.

 5. Dag 6: Plitvice - Split ca. 230 km

  Vandaag staat een wat langere route op het programma, maar zeer de moeite waard! U kunt onderweg steden als Vodice, Šibenik of het prachtige Trogir aan doen.

 6. Dag 7: Split

  De 1700 jaar oude havenstad Split is zeer indrukwekkend. De Romeinse keizer Diocletianus heeft een prachtig paleis laten bouwen dat nu op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. U kunt in de stad ook de oudste kathedraal ter wereld bewonderen.

 7. Dag 8: Split - Zadar ca. 170 km

  De voormalige hoofdstad van Dalmatië ligt op een schiereiland en tijdens een bezoek ziet u een groot aantal historische bezienswaardigheden. Belangrijke monumenten zijn o.a. de oude stadsmuren, de tempel van Jupiter en de vele kerken uit vroegere tijden.

 8. Dag 9: Zadar - Zagreb, ca. 295 km

  U heeft de hele dag de tijd om weer terug te keren naar Zagreb, waar u de rest van de dag kunt doorbrengen.

 9. Dag 10: Einde autorondreis

  De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids Ontdek Kroatische kust (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
 • De ANWB reisgids is momenteel niet meer leverbaar. De nieuwe herziene editie wordt eind augustus weer verwacht. Voor reserveringen met vertrek voor half september kunnen wij helaas geen reisgids leveren.
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar Kroatië v.v.
 • Huurauto
 • Parkeer-, tol- en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook