Indrukwekkend Toscane met ANBO, Montecatini Terme 10-daagse busreis

 • Toscane landschap zonsondergang
 • Toscane
 • Landschap Chianti
 • Sfeer Toscane
 • Montecatini Terme
 • 21 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Sfeervol hotel gelegen in het centrum
 • Mooi programma met bezoek aan alle hoogtepunten van Toscane
 • Glooiende heuvels met eindeloze wijngaarden!
 • Luxury class touringcar

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Speciale ledenreis van ANBO! Deze reis is enkel te boeken voor leden van ANBO. Er zal vanuit ANBO ook een gastheer en/of -vrouw op deze reis meegaan. Als er één regio tot de verbeelding spreekt, dan is het wel Toscane. Ga mee door het glooiende landschap van heuvels, pijnbomen en eindeloze wijngaarden. Ontdek de Italiaanse dorpjes waar men al jarenlang in een lagere versnelling leeft en geniet van

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km
 2. Dag 2: Montecatini Terme, ca. 650 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Indrukwekkend Toscane met ANBO, Montecatini Terme

Intro

Speciale ledenreis van ANBO! Deze reis is enkel te boeken voor leden van ANBO. Er zal vanuit ANBO ook een gastheer en/of -vrouw op deze reis meegaan.

Als er één regio tot de verbeelding spreekt, dan is het wel Toscane. Ga mee door het glooiende landschap van heuvels, pijnbomen en eindeloze wijngaarden. Ontdek de Italiaanse dorpjes waar men al jarenlang in een lagere versnelling leeft en geniet van 'La Dolce Vita', het goede leven. We bezoeken Pisa, Lucca, Siena en Florence, stuk voor stuk pareltjes van steden met een eigen karakter. Ons hotel ligt in Montecatini Terme, één van de belangrijkste kuuroorden van Europa.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Omgeving Basel, ca. 630 km

  We reizen vandaag naar het zuiden. Onderbroken door diverse stops komen we in de loop van de middag aan in de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Montecatini Terme, ca. 650 km

  De route van vandaag brengt veel moois want de landschappelijke variatie is groot. Wanneer we aan het einde van de middag bij ons hotel in Montecatini aankomen, hebben we de Zwitserse bergen en het Noord-Italiaanse merengebied achter ons gelaten en genieten we van het zonovergoten Toscaanse heuvellandschap.

 3. Dag 3: Pisa en Lucca, ca. 100 km

  Na het ontbijt rijden we naar Pisa waar we de scheve toren op het Campo dei Miracoli bekijken. Op het Plein der Wonderen zijn ook de beroemde doopkapel en kathedraal bezienswaardig. Hierna rijden we door naar een van de oudste en mooist ommuurde stadjes van Toscane, Lucca. We wandelen over de stadswallen, waar we ook fietsers tegenkomen, en door de stad met Romaanse gebouwen en natuurlijk de Dom San Martino. Lucca is uniek met zijn charmante straatjes, pleintjes en terrassen. Een absoluut hoogtepunt is het ovaal gevormde en schilderachtige plein Piazza del Mercato.

 4. Dag 4: Siena en San Gimignano, ca. 270 km

  Een vakantie in Toscane is niet compleet zonder een bezoek aan Siena en San Gimignano. Siena is trots gelegen in het hart van de provincie. We zien hier de Dom en het schelpvormige plein Piazza del Campo waar tweemaal per jaar de beroemde paardenraces, 'de Palio', gehouden worden. Tien paarden vertegenwoordigen verschillende wijken en met hun ruiter ‘fantino’ rennen ze drie rondes rondom het plein om het vaandel te winnen, maar nog veel belangrijker, de eer. Via een mooie route rijden we naar het oude San Gimignano waar nog 13 torens resteren van de 72 torens die ooit het stadsbeeld domineerden.

 5. Dag 5: Elba of vrije dag, ca. 340 km

  Vandaag kunt u naar Elba, een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s en vooral druiven en olijven. De overtocht vanuit Piombino duurt ca. 1 uur. Na aankomst in Portoferraio bezoeken we de villa waar de hierheen verbannen Napoleon korte tijd woonde. Daarna rijden we naar Marina di Campo waar u kunt lunchen en bezoeken we Porto Azzuro. Terug in Portoferraio rest nog wat vrije tijd alvorens we de boot terug nemen naar het vaste land. Deze dagtocht is optioneel en kost € 45 p.p. (opgave en betaling bij boeking).

 6. Dag 6: Pistoia, ca. 35 km

  We doen het vandaag rustig aan en maken een halve dagtocht naar het nabijgelegen stadje Pistoia, waar op zaterdag de weekmarkt plaats vindt. Al bij het binnenrijden van de stad zien we de Romeinse oorsprong. Het oude centrum bestaat uit smalle middeleeuwse straatjes, onregelmatig gevormde pleinen, prestigieuze paleizen en kleine torenhuizen. Een minder bekende maar zeer verrassende stad in het prachtige Toscaanse landschap.

 7. Dag 7: Montecatini Alto en Terme

  Montecatini Terme is een druk bezocht kuuroord en was in de 14e eeuw al bekend vanwege jodium-, zwavel- en alkalizout. In de 18e eeuw zijn de eerste baden gebouwd. De baden liggen in een schitterend park en alleen een bezoek aan het park is al zeer de moeite waard. Er zijn diverse entreeprijzen, afhankelijk van uw wensen. Boven de stad ligt Montecatini Alto (hoog). Een oude vesting met leuke steegjes, terrassen en vergezichten. U kunt er heen met de kabelbaan vanuit Montecatini (excl.).

 8. Dag 8: Florence

  Op naar het grootste openluchtmuseum van de wereld: Florence, of zoals de Italianen zeggen: Firenze. Tijdens een wandeling met een Nederlandssprekende stadsgids zult u ogen te kort komen om al het moois in u op te nemen. Op het programma staan onder andere de Ponte Vecchio met zijn vele zilverwinkeltjes, het Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, de Santa Croce en de wereldberoemde Dom met het bijbehorend plein. U heeft nog volop de gelegenheid om zelf de stad te bekijken. We nemen vandaag de trein die ons vanuit Montecatini direct in het centrum afzet. Deze dagtocht is optioneel en kost € 29 p.p., waarbij de Nederlandssprekende stadsgids is inbegrepen (opgave en betaling bij boeking). Tijdens de rondleiding kunt u gebruik maken van audio-oortjes (incl.).

 9. Dag 9: Omgeving Basel, ca. 650 km

  Na het ontbijt verlaten we Montecatini en rijden we richting de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 630 km

  Nu toch echt de laatste dag en terug naar Nederland. Aangekomen op onze wisselplaats staat nog een afscheidsdiner voor u klaar. Hierna brengen de servicelijnen u naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in omgeving Basel
 • 7 Overnachtingen in Hotel Montebello in Montecatini Terme
 • Welkomstdrankje
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • 1x Toscaans diner
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook