Faeröer Eilanden en IJsland 17-daagse bus- en bootrondreis

 • Múlafossur
 • Saksun
 • Vagar
 • Strokkur geiser
 • Höfn
 • 26 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Indrukwekkende en unieke reis door een prachtige omgeving
 • De hoogtepunten van IJsland en de Faeröer in één reis
 • Kleine groep van max. 27 personen
 • Luxury class touringcar
 • NL-sprekende reisleiding
 • Genieten in het land van de middernachtzon!

Groepsgrootte min. 20 en max 28 deelnemers

Een unieke en indrukwekkende reis waarin we alle hoogtepunten van IJsland en de Faeröer Eilanden bezoeken!

Vervoersmogelijkheden
17-daags programma
 1. Dag 1: Horsens, ca. 680 km
 2. Dag 2: Cruiseferry Hirthals - Faeröer Eilanden, ca. 230 km
 3. Volledig 17 daags programma

Over Faeröer Eilanden en IJsland

Inleiding

Een unieke en indrukwekkende reis waarin we alle hoogtepunten van IJsland en de Faeröer Eilanden bezoeken!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Deze bijzondere rondreis neemt u mee naar de Faeröer Eilanden en IJsland; een unieke combinatie van een overweldigende natuur en ontspannen vaartochten aan boord van de cruiseferry MS Norröna. Vanuit het Deense Hirtshals varen we naar de Faeröer Eilanden die midden in de Atlantische Oceaan halverwege Noorwegen en IJsland liggen. In twee dagen ontdekken we deze bijzondere eilanden om daarna koers te zetten naar IJsland, een land dat met geen enkel land te vergelijken is. We worden hier getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpoeltjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen en steil uit zee oprijzende kliffen.

 1. Dag 1: Horsens, ca. 680 km

  Via de opstapplaatsen reizen we naar de wisselplaats. Na de koffie zetten we koers richting het Deense Horsens voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Cruiseferry Hirthals - Faeröer Eilanden, ca. 230 km

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Hirtshals voor de inscheping aan boord van het MS Norröna van Smyril Line, de afvaart is gepland rond 15.30 uur. We dineren en overnachten aan boord.

 3. Dag 3: Tórshavn, ca. 10 km

  Een hele dag op zee. Maak gebruik van de vele mogelijkheden voor ontspanning aan boord, bijv. het zwembad, de sauna, de hot tub of de belastingvrije winkels. Of blijf aan dek om misschien wel walvissen te spotten. Kortom heerlijk luieren. We dineren nog aan boord en komen om ca. 22.30 uur aan in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. Aansluitend gaan we naar ons hotel in Tórshavn waar we drie nachten zullen verblijven.

 4. Dag 4: Faeröer Eilanden Tour, ca. 150 km

  Onze eerste kennismaking met de eilanden Vàgar en Streymoy, welke beroemd staan om een ongekend bijzondere natuur. Hoogtepunten zijn de watervallen; Múlafossur op Vàgar en de Fossá en de Heljardalsa op Streymoy. De Múlafossur is uniek omdat het water direct vanaf de steile kliffen in zee stort. De Fossá is met 140 meter de hoogste waterval van de Faeröer en stort in twee niveaus naar beneden, hetgeen een adembenemend schouwspel is. Als laatste gaan we naar Saksun, een nederzetting bestaande uit een reeks huizen met grasdaken en een kerkje. Boven het stadje stromen de watervallen langs steile hellingen naar beneden en de hele omgeving ademt een unieke sfeer uit. In de namiddag keren we terug naar Tórshavn.

 5. Dag 5: Faeröer Eilanden, ca. 200 km

  Vandaag gaan we verder met onze kennismaking van de Faeröer. Via de brug bij Nesvik bereiken we het eiland Eysturoy waar we de twee mooiste dorpjes van de Faeröer, Eidi en Gjógv, vinden. Eidi heeft een prachtig uitzicht op de diep gelegen fjorden. In een gerenoveerde boerderij is het erfgoedmuseum gevestigd met curiositeiten uit het verleden. Aan het uiteinde van de bergweg ligt Gjógv, in een idyllisch landschap omringd door rotsachtige steile kliffen. De afdaling naar het oude Viking dorpje Funningur langs de fjord naar Elduvík is een indrukwekkende ervaring. Het hoogtepunt van vandaag is misschien wel de gloednieuwe 11 km lange onderzeese Eysturoy tunnel, een ongekend 'buitenaardse' ervaring.

 6. Dag 6: Faeröer Eilanden en IJsland, ca. 40 km

  We gaan naar Kirkjubøur, een van de oudste dorpjes op de eilanden. Ook zien we St. Olav en de typische huizen met grasdaken. De middaguren kunt u doorbrengen in de ‘kleinste hoofdstad ter wereld’ Tórshavn, met het oudste Parlementsgebouw ter wereld. Inmiddels is het MS Norröna gearriveerd om ons naar IJsland te brengen. De afvaart is om ca. 18.00 uur en de vaarroute loopt tussen de eilanden Streymoy en Eysturoy door, waardoor u nog volop kunt genieten van alle natuurschoon. We dineren en overnachten aan boord.

   


   

   

 7. Dag 7: Seydisfjördur en Höfn, ca. 300 km

  Rond 08.30 uur volgt de ontscheping in Seydisfjördur. Daarna gaan we kennismaken met het adembenemende IJsland. Via de oostkust door het oudste en dunst bevolkte deel van IJsland rijden we richting ons eerste overnachtingsadres in de omgeving van Höfn.

   

   

 8. Dag 8: National Park Skaftafel en Skógar, ca. 325 km

  Het National Park Skaftafel wordt gedomineerd door IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull. Jökulsárlón ligt ten zuiden van de Vatnajökull en is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Via een prachtige tocht door bemoste lavavelden rijden we naar ons overnachtingshotel in Skógar.

 9. Dag 9: De Gouden Cirkel en Reykjavik, ca. 300 km

  De Gouden Cirkel ontbreekt natuurlijk niet tijdens ons bezoek aan IJsland. We zien zeer indrukwekkende watervallen zoals de Skógafoss, de Seljalandsfoss en natuurlijk de Gullfoss, waar het water meters de diepte in stort. En 'last but not least' zien we het broertje van de Geysir, de Strokkur, die nog steeds om de paar minuten warm water omhoog spuit. Vol indrukken rijden we naar Reykjavik voor het diner en de overnachting.

 10. Dag 10: Reykjavik en Bifröst, ca. 350 km

  We beginnen de dag met een korte rondrit per bus door Reykjavik. Het meest opvallende bouwwerk is de Hallgimskirkja, de grootste en hoogste kerk van het land. Aan het water liggen het Vikingmonument en het Harpa concertgebouw met de enorme glazen gevel. Daarna heeft u tijd om de stad zelf te verkennen. Rond het middaguur rijden we via onder andere Thingvellir, een van de drie nationale parken van IJsland, richting ons hotel in Bifröst.

 11. Dag 11: Glaumbaer en Laugar, ca. 265 km

  Onze eerste stop vandaag is Glaumbaer. We brengen hier een bezoek aan een pittoreske kerkje en een turfboerderij uit de 18e eeuw, welke nu in gebruik is als museum. Aansluitend rijden we een prachtige route langs Skagafjördur via Hofsstadir naar Ólafsfjördur aan het gelijknamige fjord. Hier heeft u gelegenheid om rustig rond te kijken, voordat we naar ons hotel in Laugar rijden voor een verblijf van twee nachten.

 12. Dag 12: Vrije dag of walvissafari, ca. 80 km

  Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Indien de weersomstandigheden het toelaten, kunt u deelnemen aan een walvissafari in Húsavík. Deze excursie is optioneel en kost ca. € 100 p.p. (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 13. Dag 13: Mývatn en Egilsstadir, ca. 220 km

  Het gebied rond Mývatn omvat meer dan alleen het prachtig gelegen meer. Het is het centrum van het vulkanische eiland met lavastromen, geothermale activiteiten, prachtige kraters en modderpoelen. We bezoeken de Hverfjall (of Hverfell), wat hete-bronnen-berg betekent; een kegelvulkaan van 312 meter hoog en een diameter van ongeveer 1 km. De kraterwand is te beklimmen en een wandeling over de kraterrand levert fraaie vergezichten over het Mývatn meer op. Vol indrukken rijden we richting Egilsstadir voor onze laatste overnachting op IJsland.

 14. Dag 14: Seydisfjördur en inscheping MS Norrøna, ca. 35 km

  Onze laatste uren op IJsland zijn aangebroken. We rijden terug naar Seydisfjördur, waar het MS Norröna al op ons ligt te wachten. De afvaart staat gepland rond 10.30 uur. We dineren en overnachten aan boord. 

 15. Dag 15: MS Norröna

  Vandaag heeft u een hele dag op zee om al uw mooie avonturen te overdenken of gebruik te maken van de faciliteiten aan boord. We dineren en overnachten wederom op het MS Norröna.

 16. Dag 16: Hirtshals en Middelfart, ca. 285 km

  Na het ontbijt aan boord komt Denemarken in zicht. De geplande aankomsttijd in Hirtshals is om ca. 12.30 uur. Vervolgens rijden we terug naar het Deense Middelfart voor het diner en de overnachting.

 17. Dag 17: Nederland, ca. 655 km

  Na een spannende en unieke reis nemen we na het diner op de wisselplaats afscheid van elkaar en wordt u teruggebracht naar uw uitstapplaats.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Parkeren in Didam
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur
 • Deskundige de Jong Intra reisleiding
 • 1 Overnachting in Horsens
 • Cruiseferry Hirtshals-Tórshavn, Tórshavn-Seydisfjördur én Seydisfjördur-Hirtshals per Smyril Line (totaal 4 nachten aan boord in een 2-persoonsbinnenhut)
 • 3 Overnachtingen in Tórshavn
 • 1 Overnachting in Höfn
 • 1 Overnachting in Skógar
 • 1 Overnachting in Reykjavik
 • 1 Overnachting in Bifröst
 • 2 Overnachtingen in Laugar
 • 1 Overnachting in/nabij Egilsstadir
 • 1 Overnachting in Middelfart
 • 16x Ontbijt en 16x diner
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
 • Stopcontacten
 • Wegklapbare LCD-schermen
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Audio DVD Multimedia systeem
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
 • Geluidsarm door extra ventilatie
 • Luxury Class
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar
 • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook