Kerstmarktcruise Keulen en Koblenz 4-daagse kerstmarktcruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Dusseldorf
 • Keulen
 • kerstmarkt
 • Kerstmarktcruise Keulen en Koblenz
 • Kerstmarkt
 • 10 foto's
 • Kerstmarkten
 • Kerstreizen
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn in 2024!
 • Inclusief één avond met live muziek
 • Ontdek de mooiste kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten van Keulen en Koblenz behoren tot de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Wandelend over de kerstmarkten passeren we de ene na de andere kraam met de heerlijkste lekkernijen en leukste hebbedingetjes. Bezoek met het prachtige, in kerstsfeer gehulde, schip Rembrandt van Rijn in vier dagen deze prachtige kerstmarkten. Leuk om alvast wat cadeautjes te kopen voor onder de kerst

Vervoersmogelijkheden
4-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Andernach
 3. Volledig 4 daags programma

Over Kerstmarktcruise Keulen en Koblenz

Intro

De kerstmarkten van Keulen en Koblenz behoren tot de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Wandelend over de kerstmarkten passeren we de ene na de andere kraam met de heerlijkste lekkernijen en leukste hebbedingetjes. Bezoek met het prachtige, in kerstsfeer gehulde, schip Rembrandt van Rijn in vier dagen deze prachtige kerstmarkten. Leuk om alvast wat cadeautjes te kopen voor onder de kerstboom.


Verblijf

Kamers
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die deels open geschoven kunnen worden. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat is te regelen met de airconditioning en verder zijn er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mis je niets van de omgeving.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren is de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Het sfeervolle restaurant heeft door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. Aan boord van de Rembrandt van Rijn is het gebruik maken van Wifi in Duitsland en Nederland gratis.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Het hoofddek is te bereiken per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek bevinden zich diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Lig verder naar achteren heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
Geniet ’s morgens van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, is er keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Keulen

  Vanaf 17.00 uur is iedereen van harte welkom aan boord. Omstreeks 19.00 uur starten we de motoren en zetten koers naar Keulen. Na het diner is er de mogelijkheid in de lounge onder het genot van een drankje alvast kennis maken met alle medepassagiers.

 2. Dag 2: Keulen - Andernach

  Rond het middaguur meren we aan in Keulen. De populairste kerstmarkt van Duitsland is die op Roncalliplatz bij de Keulse Dom. In het midden van het plein troont een 25 meter hoge rode spar. Dit is de grootste natuurlijke kerstboom van Noordrijn -Westfalen. Struin rond langs de vele kramen met culinaire heerlijkheden, hoogwaardig handwerk en bijzondere cadeau-ideeën. Van Keuls speculaas tot Domlikeur, souvenirjagers vinden hier zeker iets van hun gading. Tip! Wil je een authentiek stukje Keulen mee naar huis nemen? Ga dan op zoek naar een ‘Wimmeltasse’. Deze populaire beker met mooie kerstmotieven is alleen op de Keulse Kerstmarkt te verkrijgen en bijzonder geschikt voor Glühwein en andere warme (kerst)dranken. In de loop van de avond laten we Keulen achter ons en zetten koers naar Andernach waar we morgenvroeg zullen aankomen.

 3. Dag 3: Andernach - Koblenz

  We verblijven de hele morgen in Andernach, daarna gooien we de trossen los en richten we de steven op Koblenz. De populaire oude stadspleinen in de oude binnenstad van Koblenz worden tijdens de adventstijd omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Geniet van een ontspannende wandeling door de gezellige steegjes van het pittoreske oude centrum en laat je betoveren door de zee van lichtjes van kerststerren en lichtslingers. De sfeer van de feestelijk versierde straten en pleinen met tal van versierde dennenbomen zorgen er meteen voor dat iedereen in de kerststemming wordt gebracht. Na een overheerlijk Farewell Dinner laten we Koblenz achter ons beginnen aan de terugreis naar Arnhem.

 4. Dag 4: Koblenz - Arnhem

  Vanochtend is er de gelegenheid bij te komen van deze leuke kerstmarktcruise. Na de lunch komen we in Arnhem aan, waar we om 14.00 uur afscheid nemen. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi en gezond 2025.


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. Het dieet dient bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven te worden. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt uitgebreid informatie gegeven over de excursie mogelijkheden. De aanmelding voor de excursies is aan boord, hier dient het ook betaald te worden. 

In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping zijn terug te vinden in de reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

Er is de mogelijkheid de auto betaald te parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping zijn terug te vinden in de reisbescheiden.
Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats zijn terug te vinden in de reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Rotterdam
Er is de mogelijkheid de auto betaald te parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat de reiziger in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarmee gereist mag worden in de betreffende landen die bezocht worden is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan de vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. Na het betrekken van de hut (waarin je de gehele cruise verblijft) is het mogelijk nog een drankje te nuttigen in de bar. 's Ochtends genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden is deze stap terug te vinden in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer je de rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. Alle reizigers moeten zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal is er natuurlijk wel de mogelijkheid een rollator/rolstoel te gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). Tijdens de gehele reis, aan wal, kan er gebruik van worden gemaakt. Dit dient bij boeking doorgegeven te worden.Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 3 Overnachtingen o.b.v. volpension
 • Eén avond metlive muziek
 • Farewell diner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook