Alpirsbach in het Zwarte Woud 8-daagse busreis

 • Alpirsbach
 • Freudenstadt
 • Omgeving Zwarte Woud
 • Münster Unserer Lieben Frau, Villingen
 • Mummelsee in het Zwarte Woud
 • 23 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Prima middenklasse hotel in het Zwarte Woud
 • Mooie reis met mooie tochten en vele bezienswaardigheden
 • Bezoek o.a. steden als Freudenstadt en Triberg
 • Groen, groener, groenst in het Zwarte Woud!

Het gemoedelijke plaatsje Alpirsbach ligt in het Zwarte Woud, in een prachtig natuurlandschap met glooiende heuvels, groene dalen, uitgestrekte bossen, weideveldjes en riviertjes. Langs de weg ziet u oude stadjes en mooie houten boerderijen, afgewisseld door boomgaarden, akkerlanden en wijngaarden. We maken een aantal mooie tochten door het Zwarte Woud, maar gaan ook naar schitterende steden als F

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Alpirsbach, ca. 540 km
 2. Dag 2: Vrije ochtend, Mummelsee en Freudenstadt, ca. 100 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Alpirsbach in het Zwarte Woud

Intro

Het gemoedelijke plaatsje Alpirsbach ligt in het Zwarte Woud, in een prachtig natuurlandschap met glooiende heuvels, groene dalen, uitgestrekte bossen, weideveldjes en riviertjes. Langs de weg ziet u oude stadjes en mooie houten boerderijen, afgewisseld door boomgaarden, akkerlanden en wijngaarden. We maken een aantal mooie tochten door het Zwarte Woud, maar gaan ook naar schitterende steden als Freudenstadt en Triberg.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit gastvrije familiehotel ligt op slechts 300 meter van het centrum van Alpirsbach, in het Kinzigdal.
Kamers
De kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, lift, (zonne)terras en restaurant. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Alpirsbach, ca. 540 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting het Zwarte Woud, naar ons hotel in Alpirsbach. Onderweg maken we kennis met het Zevengebergte en de Taunus. Vóór het diner komen we aan in ons hotel.

 2. Dag 2: Vrije ochtend, Mummelsee en Freudenstadt, ca. 100 km

  In de ochtend heeft u vrije tijd en kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan het klooster van Alpirsbach brengen (excl.). Vanmiddag maken we een mooie natuurtocht over schilderachtige trajecten dwars door het Zwarte Woud. We rijden richting Seebach, waar de mooie Mummelsee zich bevindt. We vervolgen onze weg naar Freudenstadt. Strijk neer op een van de gezellige terrasjes of maak een wandeling door deze leuke stad.

 3. Dag 3: Mainau, ca. 275 km

  We rijden vandaag een mooie route naar de Bodensee op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. In dit grote meer ligt het eilandje Mainau. Het eiland is een klein subtropisch bloemen- en plantenparadijs. Palmen, citroen- en bananenbomen bewijzen dat hier een mild klimaat heerst. Mainau is bereikbaar via een lange voetgangersbrug (entree excl.).

 4. Dag 4: Burg Hohenzollern en Glasblazerij Alpirsbach, ca. 115 km

  Vandaag brengen we een bezoek aan Burg Hohenzollern bei Hechingen, een van de mooiste kastelen van Duitsland (excl. € 24 p.p., opgave en betaling bij boeking). Dit op een middeleeuwse ridderburcht lijkend bouwwerk bood in het verleden onderdak aan de Pruisische koningen en de Duitse keizer. Tijdens een rondleiding wordt u uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis en kunt u genieten van het prachtige interieur. Voor dit bezoek dient u goed ter been te zijn. Op de binnenplaats vindt u een biergarten met terras. Vervolgens rijden we naar de glasblazerij in Alpirsbach. Glasblazen is een eeuwenoude traditie in het Schwarzwald en tijdens dit bezoek wordt u alles verteld over deze kunst. 

 5. Dag 5: Hexenloch Molen, Titisee en Triberg, ca. 180 km

  We rijden vandaag via een mooie route door vallei Hexenloch, met een stop bij de eeuwenoude, door water aangedreven, houtzaagmolen, naar Titisee. Vervolgens rijden we naar Triberg. Dit plaatsje is met de beroemde Triberger Wasserfälle een van de bekendste en drukst bezochte plaatsen van het Schwarzwald. Het Rathaus op de markt bezit een mooie ridderzaal met prachtig houtsnijwerk. Ook het Amtshaus en het Schwarzwaldmuseum zijn een bezichtiging waard. Onderweg zien we de grootste koekoeksklok ter wereld.

 6. Dag 6: Villingen en Sauschwänzlebahn, ca. 150 km

  In de ochtend rijden we naar het plaatsje Villingen, dat nog steeds omgeven wordt door zijn oorspronkelijke verdedigingsmuren en torens. De Altstadt is gebouwd rond de 12e-eeuwse Münster Unserer Lieben Frau (Onze-Lieve-Vrouwkathedraal). Aan de Münsterplatz staat het oude stadhuis en in het westen van het centrum staat een voormalig Fransiscaner klooster dat tegenwoordig een museum huisvest. In de middag rijden we naar het plaatsje Blumberg. Hier vertrekt de nostalgische 'Sauschwänzlebahn’ (*bij vertrek op 20 april rijdt deze helaas niet en wordt er in de plaats een bezoek aan Wolfach gebracht). De treinreis brengt ons via het romantische Wutachdal langs idyllische dorpjes, over bruggen en door de enige keertunnel van Duitsland alvorens de trein aankomt in Weizen (treinrit excl.).

 7. Dag 7: Schwarzwälder Freilichtmuseum en Brauereimuseum Alpirsbach, ca. 55 km

  We beginnen vandaag met een bezoek aan het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof in Gutach (entree excl.). U ontdekt hier de typische boerderijen van het Zwarte Woud, de molens, de houtzaagerijen, de kamers en hooizolders. Hier komt u ook te weten hoe onze voorouders de laatste 400 jaar hebben gewerkt en geleefd. We sluiten de dag af in het Brauereimuseum in Alpirsbach waar we natuurlijk ook het bier proeven (excl., ca. € 12 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

 8. Dag 8: Nederland, ca. 540 km

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Nederland. Op de wisselplaats geniet u van een afscheidsdiner, waarna de chauffeur u naar uw uitstapplaats zal brengen.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Rössle in Alpirsbach
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.
Opstapschema via onze wisselplaats

Bij het opstapschema via onze wisselplaats kunt u in het voor- en naseizoen kiezen uit ca. 30 opstapplaatsen. In het hoogseizoen zijn dat zelfs 80 opstapplaatsen!

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf de opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.
Opstapschema via Zuidlijn via Königsforst (bij Keulen)

Speciaal voor onze gasten uit het zuiden bieden we de mogelijkheid om in een aantal plaatsen in Limburg op te stappen voor reizen die naar of via Zuid-Duitsland gaan en meteen naar het zuiden reizen. Deze regeling is alleen geldig voor reizen die vertrekken vanaf 6 mei t/m 16 september 2024 en terugkomen vanaf 11 mei t/m 28 september 2024, op alle maandagen, woensdagen en zaterdagen. Bij vertrek krijgt u in Königsforst een kopje koffie aangeboden; bij terugkomst is er geen afscheidsdiner inbegrepen.Het voordeel is dat u niet via Didam hoeft te reizen en op de vertrekdag veel later van huis kunt vertrekken en op de terugkomstdag veel eerder thuis zult zijn.Indien u gebruik wilt maken van de Zuidlijn kiest u één van de volgende opstapplaatsen in het boekingsproces.

- Heerlen

- Maastricht

- Roermond


- Sittard


- Weert
Indien u één van bovenstaande opstapplaatsen kiest wordt u tussen 06.00 en 09.00 (afhankelijk van de door u gekozen opstapplaats en de te rijden route) opgehaald en naar Königsforst gebracht. Na een kopje koffie stapt u om ca. 11.00 uur in de bus naar uw reisbestemming, die om ca. 09.00 uur vanuit Didam vertrokken is met de overige gasten.Op de terugreis stapt u om ca. 15.00 uur in Königsforst in de gereedstaande bus die u naar uw uitstapplaats in het zuiden zal brengen en zal u tussen 17.00 en 19.00 uur bij uw uitstapplaats zijn.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook