De betoverende Harz, Braunlage 8-daagse busreis

 • Quedlinburg
 • Nationaal Park Harz
 • Rappbode Talsperre
 • Wernigerode
 • Brockenbahn
 • 23 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Schilderachtige binnensteden en indrukwekkende natuur!
 • Verblijf in een uitstekend hotel
 • Inclusief treintocht met de Brockenbahn

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Ga mee met deze prachtige reis naar het uitstekende Ahorn Harz Hotel in Braunlage en ontdek de veelzijdigheid van de Harz.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Braunlage, ca. 450 km
 2. Dag 2: Natuurtocht en Bad Sachsa, ca. 55 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over De betoverende Harz, Braunlage

Inleiding

Ga mee met deze prachtige reis naar het uitstekende Ahorn Harz Hotel in Braunlage en ontdek de veelzijdigheid van de Harz.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

De steden en dorpen van de Harz met historische binnensteden, vakwerkhuizen, kerken en kloosters betoveren haar bezoekers. Niet alleen de steden en dorpen spreken tot de verbeelding. Ook de natuur, zoals de Rappbode Talsperre; het grootste stuwmeer van de Harz, krijgt haar bezoekers snel in haar ban. Onderweg naar de verschillende bestemmingen rijden we door de mooiste landschappen en bezoeken we de dorpen en steden van dit indrukwekkende gebied.

 1. Dag 1: Braunlage, ca. 450 km

  Nadat u een kopje koffie heeft gedronken op de wisselplaats, vertrekken we richting de Harz. We zullen voor het diner aankomen in ons hotel.

 2. Dag 2: Natuurtocht en Bad Sachsa, ca. 55 km

  In de ochtend doen we het rustig aan en heeft u de tijd om nog even bij te komen van de reis van gisteren en de omgeving van het hotel te verkennen. In de middag gaan we de zuidelijke Harz ontdekken. We rijden via Hohegeiß en Walkenried naar het Grenslandmuseum. Na hier voldoende tijd te hebben doorgebracht rijden we nog een stukje door naar Bad Sachsa, waar u een prachtig uitzicht heeft vanaf de Ravensberg.

   
 3. Dag 3: Goslar, ca. 95 km

  Goslar ligt langs de noordrand van de Harz. Deze stad was tot het midden van de 13e eeuw een van de belangrijkste verblijfplaatsen van de Duitse Keizers. Dit is tot vandaag terug te zien omdat grote delen van de keizerlijke gebouwen bewaard zijn gebleven. Het voorvertrek van de voormalige domkerk waarin een kopie van de keizerstroon is opgesteld, maar ook het gebouw waar standbeelden van de keizers opgesteld staan. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan de Gustav Adolf-staafkerk in Hahnenklee, een stadsdeel van Goslar. De kerk is gebouwd in het begin van de 20e eeuw naar voorbeeld van de Noorse staafkerken.

 4. Dag 4: Vrije dag

  We blijven vandaag in Braunlage waar u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen aan het centrum van Braunlage of een wandeling kunt maken in de omgeving van het hotel. De omgeving van Braunlage staat met name bekend vanwege de natuur en de vele wandelpaden. Vergeet dus vooral uw wandelschoenen niet mee te nemen.

 5. Dag 5: Stolberg en Thale, ca. 120 km

  We brengen vanochtend een bezoek aan het stadje Stolberg. Dit kuuroord staat onder andere bekend als ‘Historische Europastad’ en is de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje. Tijdens het bezoek aan Stolberg kunt u (indien u goed ter been bent) het slot Stolberg bezichtigen; dit slot stamt uit de 13e eeuw. Vervolgens rijden we naar Thale. U kunt hier met de kabelbaan (excl.) een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Een mythische plaats waar volgens de legende de heksen op 30 april rond het vuur dansen om vervolgens op hun bezem naar de hoogste berg te vliegen. Op de top van de berg heeft u een panoramisch uitzicht over de bergachtige omgeving van de Harz.

 6. Dag 6: Wernigerode en treinrit met de Brockenbaan, ca. 80 km

  We gaan vandaag naar het oostelijke deel van de Harz in de voormalige DDR. Onderweg rijden we door fraaie natuurgebieden en voorbij pittoreske stadjes en dorpen. De Rappbode Talsperre is het grootste stuwmeer van de Harz. De stuwdam is maar liefst 106 meter hoog maar de meeste aantrekkingskracht gaat naar de bijna 500 meter lange hangbrug, waar we even stoppen. Daarna rijden we naar het pittoreske Wernigerode. In deze stad kunt u wandelen door het centrum, een bezoek brengen aan het luchtvaartmuseum of Schloss Wernigerode bezoeken, dat majestueus boven de stad uit steekt. Hierna stappen we in de stoomtrein van de Brockenbaan en maken een leuke tocht door de natuur naar Drei Annen Hohne (incl.). De stoomtreinen en diesellocomotieven bedwingen hellingen tot maar liefst 40%, een geweldige ervaring dus.

 7. Dag 7: Quedlinburg en boomkroonpad Bad Harzburg, ca. 125 km

  We gaan vandaag naar Quedlinburg, een van de mooiste steden van Duitsland en al jarenlang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit heeft de stad te danken aan de geschiedenis van de koningsstad, het middeleeuwse stratenplan, het grote aantal vakwerkhuizen en de stiftskerk. Het historisch centrum van de stad is bijna volledig bewaard gebleven en u kunt hier kennis maken met de veelbewogen geschiedenis. U vindt er ruim 1300 vakwerkhuizen met de karakteristieke balkenstructuur. In de middag rijden we naar het boomkroonpad in Bad Harzburg. Hier ervaren we de natuur op een bijzondere manier, namelijk vanaf de boomtoppen op maar liefst 26 meter hoogte. Het pad is ongeveer 1000 meter lang en onderweg leert u alles over de flora en fauna om u heen.

   
 8. Dag 8: Hamelen en Nederland, ca. 420 km

  Vandaag is de laatste dag alweer aangebroken. Onderweg terug naar Nederland brengen we nog een bezoek aan het stadje Hamelen, bekend geworden door het sprookje van de Rattenvanger van Hamelen. Na dit bezoek rijden we verder naar de wisselplaats voor het afscheidsdiner.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Ahorn Harz Hotel Braunlage in Braunlage
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Treintocht met de Brockenbahn
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook