Gent en Brugge 10-daagse riviercruise met mps Horizon

 • Gent
 • Brugge
 • Antwerpen station
 • Brugge
 • Gent
 • 16 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Horizon
 • Pre-Night
 • Ontdek de steden van onze zuiderburen
 • Volpension

Groepsgrootte min. 65 en max 97 deelnemers

Tijdens deze 10-daagse cruise met het mps Horizon vaart u een prachtige route vanuit Arnhem naar de prachtige Belgische steden Gent en Brugge.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Rotterdam
 2. Dag 2: Rotterdam - Dordrecht
 3. Volledig 10 daags programma

Over Gent en Brugge

Inleiding

Tijdens deze 10-daagse cruise met het mps Horizon vaart u een prachtige route vanuit Arnhem naar de prachtige Belgische steden Gent en Brugge.

mps Horizon
Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.
Hutten
De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.
Bereikbaarheid
Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.
Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant. Het 4-gangen diner serveren we aan tafel. Er is 1x per week een Captains Dinner. ’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack.
Faciliteiten
Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich in het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij de meeste cruises heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis wifi in de lounge, bar en hal (niet in België). U kunt aan boord van de Horizon uw barrekening per pin betalen.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden De kok aan boord van de Horizon kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

Inscheping/ontscheping

Inscheping: uiterlijk om 09.00 uur op de dag van vertrek. Het vertrek is om 09.30 uur.
Ontscheping: aan het einde van uw cruise ontscheept u na het ontbijt, om 10.00 uur.

Ligplaats

De Horizon ligt aangemeerd aan de Rijnkade in Arnhem, tussen de twee Rijnbruggen in, of aan de Nieuwe Kade in Arnhem. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord van de Horizon is vanwege veiligheid technische redenen niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator is helaas niet mogelijk. Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Het lijkt wel of onze zuiderburen het genieten hebben uitgevonden. In de eeuwenoude, sfeervolle binnensteden van Gent en Brugge wemelt het van de chocolaterieën en restaurants. En in de vele cafés is de keus aan speciaal-bieren ongekend. Tijdens deze reis komt de ware Bourgondiër in u naar boven. Bovendien is er volop cultureel erfgoed te bewonderen. Het historische Brugge lijkt wel één groot openluchtmuseum en in Gent treft u nog vele sporen aan van het rijke verleden in de katoennijverheid.

 1. Dag 1: Arnhem - Rotterdam
  We heten u in Arnhem hartelijk welkom aan boord en zullen om 09.30 uur vertrekken. We volgen de Nederrijn en de Lek en varen o.a. langs Wijk bij Duurstede en Kinderdijk. Aan het begin van de avond meren we af in Rotterdam.
 2. Dag 2: Rotterdam - Dordrecht
  Tot de lunch heeft u de gelegenheid om Rotterdam te verkennen. Via de havens van Rotterdam zetten we koers naar Dordrecht. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie.
 3. Dag 3: Dordrecht - Antwerpen
  Al voor het ontbijt laten we Dordrecht achter ons en varen aan het begin van de middag de havenstad Antwerpen binnen. Geniet van een Belgisch biertje op één van de vele terrassen op de Groenplaats of breng een bezoek aan het Rubenshuis.
 4. Dag 4: Antwerpen - Gent

  Al vroeg gooien we de steven op Gent. Het centrum wordt gedomineerd door maar liefst drie indrukwekkende bouwwerken op één lijn: de Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal.

 5. Dag 5: Gent - Brugge

  Brugge is de volgende bestemming en heeft tal van bezienswaardigheden zoals het Begijnhof, het Minnewater, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Burg en de Markt met het wereldberoemde Belfort.

 6. Dag 6: Brugge (hele dag)

  U heeft vandaag de hele dag om Brugge te verkennen. De 122 meter hoge toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk is het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. De vele restaurantjes, bruine cafés en chocolaterieën bieden u mogelijkheden om van de levensstijl van de Belgen te genieten.

 7. Dag 7: Brugge - Terneuzen

  Tijdens het ontbijt lichten wij het anker en varen we naar Terneuzen. Vanaf de Scheldeboulevard in Terneuzen ziet u indrukwekkende schepen op weg naar zee of naar Antwerpen.

 8. Dag 8: Terneuzen - Willemstad
  We zetten koers naar Willemstad waar we in de loop van de middag aankomen. Het is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het Arsenaal en het Mauritshuis.
 9. Dag 9: Willemstad- Zaltbommel

  De vestingstad Zaltbommel aan de Waal heeft een rijke historie. De Sint Maartenskerk met de Bommelse Toren, de karakteristieke geveltjes, de wallen en de Waterpoort getuigen hiervan.

 10. Dag 10: Arnhem

  De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken al vroeg en zullen om 14.00 uur in Arnhem aankomen. Hier nemen we met een hartelijk 'Tot Ziens' afscheid van u.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 9 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Twee avonden met live muziek
 • Captains dinner
Niet inbegrepen
 • Meerdere excursiemogelijkheden
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook