Bourgondisch België met de mps Rembrandt van Rijn 6-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Gent
 • Antwerpen
 • Yerseke
 • Brussel
 • St Nicholas kerk, Gent
 • 8 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief buspendel naar het centrum van Brussel
 • Geniet van de bourgondische steden in België zoals Brussel, Gent en Antwerpen
 • Volpension

Het prachtige Gent, het culturele Brussel en het grootse Antwerpen met zijn havens, zijn stuk voor bourgondische steden. De steden hebben vele hoogtepunten die een bezoek meer dan waard zijn. Tijdens deze prachtige reis brengen we u er naar toe, varend langs het vissersdorpje Yerseke en het sfeervolle Zeeuwse landschap.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Yerseke
 2. Dag 2: Yerseke - Gent
 3. Volledig 6 daags programma

Over Bourgondisch België met de mps Rembrandt van Rijn

Intro

Het prachtige Gent, het culturele Brussel en het grootse Antwerpen met zijn havens, zijn stuk voor bourgondische steden. De steden hebben vele hoogtepunten die een bezoek meer dan waard zijn. Tijdens deze prachtige reis brengen we u er naar toe, varend langs het vissersdorpje Yerseke en het sfeervolle Zeeuwse landschap.


Verblijf

Kamers
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi in Duitsland en Nederland.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Yerseke

  Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord. Zodra u uw koffer heeft uitgepakt zal in de lounge de bemanning aan u voorgesteld worden. Na het welkomstdiner kunt u in de gezellige lounge onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers.

 2. Dag 2: Yerseke - Gent

  Al vroeg bereiken we de Zeeuwse wateren en leggen we aan bij Yerseke. Beroemd om haar mosselen, oesters, kreeften en andere heerlijke vissoorten die er dagelijks gevangen worden. In dit authentieke dorp beleeft u het leven van de visserij. In de middag steken we de Westerschelde over richting Terneuzen. Via het kanaal Gent-Terneuzen bereiken we aan het eind van de middag Gent.

 3. Dag 3: Gent - Brussel

  Gent kenmerkt zich door de vele gebouwen uit vervlogen tijden. De imposante Sint- Baafskathedraal behoort tot één van de pronkstukken van deze stad. Een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Gent, is kasteel Het Gravensteen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een stadsrondrit (Excl.) zodat u veel van deze bezienswaardigheden kunt bekijken. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Brussel.

 4. Dag 4: Brussel - Antwerpen
  Vandaag staat Brussel op het programma. Met een gratis transfer wordt u naar het centrum gebracht. De Grote Markt wordt geheel omringd door indrukwekkende gebouwen met prachtige gevels. Ook kunt u een bezoek brengen aan Manneken Pis, de meest bekende inwoner van Brussel. De Belgische hoofdstad is perfect voor cultuur liefhebbers vanwege de vele musea en oude gebouwen. Rond het middag uur verlaten we Brussel en zetten we koers naar Antwerpen waar we in de loop van de avond aankomen.
 5. Dag 5: Antwerpen - Arnhem

  In de nabijheid van de aanlegplaats in Antwerpen staat het Museum aan de Stroom. Een tien verdiepingen hoog gebouw met drie musea waaronder het Nationale Scheepvaartmuseum. Vanaf het panoramaterras op de tiende verdieping heeft u een prachtig uitzicht op de stad, de haven en de Schelde. In de binnenstad treft u lange winkelstraten en grote pleinen met prachtige monumentale panden aan. Aan boord kunt u zich ook opgeven voor een rondrit per bus (Excl.). Aan het eind van de middag laten we Antwerpen achter ons en varen we terug naar Arnhem.

 6. Dag 5: Arnhem

  De laatste dag van deze korte cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijk ontbijt. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!


Additionele informatieDieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 5 overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Farewell Dinner
 • Incl. buspendel naar het centrum van Brussel
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook