13-daagse autorondreis Pousadas en Paradores in het groene Portugal en Spanje

Eigen vervoer reis

Verblijf tijdens deze autorondreis in authentieke Pousadas en Paradores, een fantastische beleving tijdens je reis! Meer reisinformatie

vanaf € 1075 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Complete rondreis
  • Luxueuze Pousadas en Paradores
  • Inclusief ANWB reisgids

13-daagse autorondreis Pousadas en Paradores in het groene Portugal en Spanje

Tijdens deze complete autorondreis verblijf je in verschillende pousadas (Portugal) en paradores (Spanje). Dit zijn eeuwenoude kloosters, kastelen en koloniale landhuizen omgevormd tot luxe hotels waar je op een authentieke wijze het lokale leven ervaart.  Een fantastische belevenis tijdens je reis! De rondreis begint in de stad Porto in Portugal, vanuit Porto reist u naar een van de de volgende steden in Portugal namelijk Visue of Penalva do Castelo. Na deze prachtige steden vertrekt u naar Spanje en kom je langs de steden Salamanca, Ávila, Benavente, Monforte de Lemos en Santiago de Compostella. Uiteindelijk eindig je de rondreis weer in Portugal, namelijk in de stad Viana do Castelo.

Excursies
- Porto
- Viseu/ Penalva do Castelo
- Salamanca
- Ávila
- Benavente
- Monforte de Lemos
- Santiago de Compostela
- Viano de Castelo

Dag 1: Porto

Porto

De rondreis start in Porto. U vliegt naar Porto en na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar het eerste hotel in Porto. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft twee nachten in de Portugese stad Porto.

Dag 2: Porto

Porto skyline

Vandaag alle tijd om Porto te ontdekken. In Porto verblijft u in een vier sterren hotel. Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 3: Porto - Viseu/ Penalva do Castelo, ca. 150 km

Viseu

Vanuit de stad Porto gaat de reis verder naar de plaats Viseu of Penalva do Castelo (ligt aan het aangeboden hotel). Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Viseu is de imposante kathedraal. Daaromheen kronkelen de authentieke middeleeuwse straten van het historische centrum. De diverse granieten paleizen, de mooie pleinen en tuinen nemen u mee terug in de tijd. De stad ademt een Middeleeuwse sfeer uit. De stad is eveneens bekend om haar mooie pleinen en tuinen.

De Pousada de Viseu is gelegen in het centrum van Portugal, in de stad van Viseu. Het is gevestigd in het oude Ziekenhuis de Sao Teotónio, een van de oudste ziekenhuizen van de stad, geopend in 1842 en biedt uitzicht op het historische deel van de stad. Dit oude ziekenhuis werd in 2009 volledig gereconstrueerd en aangepast door architect Goncalo Byrne. 

Gaat u rondreis via Penalva do Castelo? Dan verblijft u in hotel Casa da Ínsua, gelegen op 25 kilometer van de stad Viseu. Het is een 18-eeuws herenhuis in barokstijl gebouwd in opdracht van Luís de Albuquerque de Melo Pereira e Cáceres.Dag 4: Viseu/Penalva do Castelo - Salamanca, ca. 220 km

Salamanca

Op naar Spanje! Vandaag gaat de reis van Viseu of Penalva do Castelo (Portugal) naar Salamanca (Spanje). Salamanca is een gezellige studentenstad met een bruisend uitgaansleven. Bezoek hier ook verschillende bezienswaardigheden zoals; de oude en de nieuwe kathedraal en nog veel meer mooie hotspots!

Je verblijft in Parador de Salamanca, dit hotel staat tegenover de oude wijk op een kleine heuvel op de linkeroever van de rivier de Tormes waar het door deze prachtige stad loopt. Het interieur is elegant, comfortabel en ruim. Grote ramen en openslaande deuren maken het hotel tot een uitzonderlijk uitzichtpunt over de historische wijk. Het panoramische uitzicht op de provinciehoofdstad vanuit de zalen, het zwembad en de meeste kamers zijn de beste van de stad.

Dag 5: Salamanca

Salamanca

Vannacht overnacht u in hetzelfde hotel, waardoor u uitgebreid de tijd heeft om Salamanca te ontdekken. De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde aan Napoleon's verblijf in Spanje. De schade was gigantisch. De overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van de UNESCO. Door de vele (taal)studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. Deze sfeer ademt de stad het gehele jaar uit.

Dag 6: Salamanca - Ávila, ca. 110 km

Avila

Vandaag rijdt u van Salamanca naar de stad Ávila, een mooie plek om even te stoppen. De oude stad met stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten verdient uw bezoek. Een stad die absoluut niet mag ontbreken aan je vakantie in Midden-Spanje is dan toch zeker de stad Ávila: een prachtige Middeleeuwse stad met talrijke kerken en kloosters, waarvan de oude binnenstad nog geheel ommuurd is.

Deze nacht verblijft u in Parador de Ávila Voor reizigers in Ávila is Parador de Ávila een uitstekende plek om te ontspannen. Met een romantische omgeving en tal van restaurants en attracties in de buurt, is Parador de Ávila de ideale uitvalsbasis in Avila.

Dag 7: Ávila - Benavente, ca. 200 km

Benavente

Van de middeleeuwse stad Ávila gaat de reis verder naar Benavente. Benavente is een gemeente in de Spaanse provincie Zamora in de regio Castilië en León. Bezoek hier verschillende kerken, winkels en restaurants. De Parador de Benavente staat op een van de belangrijkste samenvloeingen van communicatieroutes in Spanje, een kruispunt tussen de noordelijke en zuidelijke delen van het schiereiland, en waar verschillende pelgrimsroutes naar Santiago pauzeren om even op adem te komen. Het hotel is gelegen op de plaats van een oud kasteel, waarvan de Caracol-toren bewaard is gebleven. U zult gefascineerd zijn door de schoonheid van de buitenkant van de toren en het spectaculaire Mudejar cassetteplafond aan de binnenkant.

 

 

Dag 8: Benavente - Monforte de Lemos, ca. 240 km

Monforte

Vandaag rijdt u naar Monforte de Lemos. Het hotel Parador de Monforte de Lemos waar je zal verblijven is gevestigd in een 17e-eeuws benedictijnenklooster op het hoogste punt van de stad Monforte de Lemos, in het noorden van Galicië. Hier verblijft u twee nachten.

Dag 9: Monforte de Lemos

De Jong Intra Vakanties

Hier in Monforte de Lemos zou u een bezoek kunnen brengen aan het prachtige platteland van de regio Ribeira Sacra in Galicië, met rijk natuurlijk en monumentaal erfgoed. Of u kunt een wandeling maken door de mooie tuinen van de accommodatie en 's zomers een duik nemen in het buitenzwembad.

Dag 10: Monforte de Lemos - Santiago de Compostela, ca. 130 km

Skyline

Vandaag gaat de reis verder naar de volgende locatie, namelijk: Santiago de Compostela. De meest bekende bedevaartplek in Spanje is Santiago de Compostela, vaak kortweg ‘Santiago’ genoemd. Deze stad ligt in het noordwestelijke deel van Spanje in de provincie 'A Coruña' en de regio Galicië. U verblijft in Pousada Virxe de Cerca, dit charmante hotel ligt in de historische binnenstad van Santiago de Compostela, vlak bij de markt op de Plaza de Abastos en op 300 meter van de kathedraal. Het heeft een tuin met uitzicht op het Belvís-klooster.

Dag 11: Santiago de Compostela

santiago kathedraal

Voor de tweede dag in Santiago is er het grote voordeel is dat alle bezienswaardigheden van Santiago op wandelafstand van elkaar liggen vanaf het plein Plaza de Obradoiro met de kathedraal. Daarnaast is door de grote studentenpopulatie de stad ’s avonds een levendige mengeling van studenten, pelgrims en andere toeristen.

Dag 12: Santiago de Compostela - Viano de Castelo, ca. 180 km

viano

Vandaag gaat de reis van Santiago de Compostela (Spanje) weer terug naar Portugal. Namelijk naar Viano de Castelo, dit zal ook de laatste stop zijn van deze autorondreis. Viana do Castelo is een van de mooiste steden in het noorden van Portugal. Viana is rijk aan met wapens van adellijke families versierde paleizen, kerken, kloosters en drinkfonteinen, een cultureel erfgoed dat zeker een bezoek waard is.

 - Pousada de Viana do Castelo, dit hotel bevindt zich bovenop de Monte de Santa Luzia, in Viana do Castelo. Verheven en elegant, het versterkt de schoonheid van de stad Viana do Castelo nog meer. Het biedt een van de meest schitterende uitzichten van Portugal op de bergen, de stad, de rivier, de Lima, de Atlantische oceaan en de iconische Templo de Santa Luzia.

- Casa Melo, dit hotel bevindt zich in het historische centrum van Viana do Castelo. Het is het oudste stedelijke herenhuis in de stad, gebouwd in 1509 in de Manuelijnse stijl. Dit landhuis is met waardigheid gerestaureerd en omgevormd tot een comfortabel en gastvrij hotel.

Dag 13: Viano de Castelo - Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U reist met uw eigen auto naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 12 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Vlucht naar Porto v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting
- Overige maaltijden

Overnachtingen
- 2 x Hotel in Porto ****
- 1 x Pousada Viseu **** of Parador Casa de Insua ****
- 2 x Parador de Salamanca ****
- 1 x Parador de Avila ****
- 1 x Parador de Benavente ****
- 2 x Parador de Monforte de Lemos ****
- 2 x Pousada Virxe de Cerca ****
- 1 x Casa Melo **** of Pousada de Castelo ****

Boek vooraf uw tickets en sla de wachtrij over.

Bekijk tickets en excursies