9-daagse autorondreis De Romantische route in Oostenrijk

Eigen vervoer reis

Tussen Salzburg en Wenen kronkelt de ‘Romantische Route’ langs de meren, indrukwekkende landschappen en idyllische dorpjes. Meer reisinformatie

vanaf € 699 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Incl. proeverij
 • Incl. entree bibliotheek van de Abdij
 • Inclusief ANWB reisgids
 • NL routebeschrijving
 • Keuze uit accommodaties

9-daagse autorondreis De Romantische route in Oostenrijk

Tussen Salzburg en Wenen kronkelt de ‘Romantische Route’ langs schitterende meren, indrukwekkende landschappen en idyllische dorpjes. U start in de Mozartstad Salzburg, rijdt via de wereldberoemde dorpen Hallstatt & Mariazell naar Wenen en via Steyr weer terug naar Salzburg. Kastelen, musea, kloosters, wildparken, grotten & meren rijgen zich als een parelsnoer aan elkaar. De reis is zeer geschikt voor de romanticus.

Hoogtepunten
- Salzburg, stad van Mozart
- Hallstätter See
- Historisch: Benedictijner Abdij Admont
- Mariazell
- Genieten in wijnstreek Wachau
- Ontdek Wenen

Dag 1: Utrecht - Salzburg, ca. 940 km

Salzburg

U rijdt vanuit Nederland naar Salzburg. Salzburg is dé stad van Mozart en midden in de historische stad, die in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, staat zijn geboortehuis dat nu een museum is. Schloss Heilbrunn is ook zeker een bezoek waard. Maak een selfie bij de tuinen van Schloss Mirabel, waar gouvernante Maria uit The Sound of Music het lied Do-Re-Mi zong. Vanaf de vesting Hohensalburg heeft u een mooi uitzicht en ligt heel Salzburg aan uw voeten. Lunchen en koffie drinken doet u bij een van de vele restaurantjes die de compacte stad rijk is.

Dag 2: Salzburg - Hallstatt, ca. 80 km

Hallstatt

Via de Fuschlsee, de Wolfgangsee en de keizersstad Bad Ischl bereikt u het prachtige stadje Hallstatt. In het Welterbemuseum kunt u de rijke geschiedenis van Hallstatt bewonderen. In de omgeving liggen veel zoutmijnen en het zout heeft in het verleden veel rijkdom gebracht. Ga met het kabeltreintje naar de Skywalk voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Dag 3: Hallstatt - Admont, ca. 85 km

Bibliotheek in Admont

Na het ontbijt maakt u zich op voor een route door het Ausseerland. Een uniek landschap van bergen en meren. Het einddoel is de kloosterstad Admont. De blikvanger hier is het Benedictijner klooster met de grootste kloosterbibliotheek van de wereld. Hier vindt u architectuur, fresco's en beelden uit de tweede helft van de 18de eeuw, het toppunt van de barokkunst. De entree voor de bibliotheek is inbegrepen.

Dag 4: Admont - Mariazell, ca. 100 km

Lebkuchen Mariazell

Door het Salzatal en de Wildalpen rijdt u naar Mariazell. Dit bekendste bedevaartsoord heeft een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1157. De roze-witte basiliek trekt al jaren vele pilgrims. Mariazell heeft echter nog een andere toeristentrekker: de lebkuchen-bakkerij en kaarsenmakerij Pirker: iedereen in de omgeving is ervan overtuigd dat u hier de lekkerste kruidkoeken kunt kopen. Ga zeker even langs, want u ontvangt een klein geschenk.

Dag 5: Mariazell- Wenen, ca. 140 km

Schönbrunn

U vervolgt vandaag uw weg langs de Donau naar de mooie hoofdstad Wenen. Geniet vandaag of morgen in Schick Hotel Stefanie Wien van 7 verschillende oud-Weense delicatessen, een Weens biertje, een Weens wijntje en een kopje koffie.

Dag 6: Wenen

Wenen - Hofburg

De dag staat volledig het teken van de Oostenrijkse hoofdstad: Wenen. Het aantal bezienswaardigheden in Wenen is ongekend groot. Neemt u in ieder geval de tijd voor een bezoek aan het prachtige paleis Schönbrunn, het minstens zo mooie paleis Belvedère, de Stephansdom in het gezellige centrum waar zich ook de opera en het beroemde Hotel Sacher bevinden en de Hofburg met de Spaanse Rijschool.

Dag 7: Wenen - Steyr, ca. 166 km

Steyr

Langs de romantische Donau vervolgt u uw weg naar het Middeleeuwse stadje Steyr. Een bezoek aan het stadsmuseum in het oude centrum is bij uw reis inbegrepen (op maandag gesloten).

Dag 8: Steyr - Salzburg, ca. 130 km

Salzburg - Mirabellgarten

Door het Salzkammergut rijdt u terug naar Salzburg. Hier kunt u nog het Slot Hellbrunn bezoeken met het prachtige fonteinenspel. Sluit uw reis af met een mooi diner in een van de vele restaurants die de stad rijk is.

Dag 9: Einde rondreis

Salzburg - Getreidegasse

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Toeristenbelasting
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Oostenrijk en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Duitstalig informatiepakket (in uw eerste hotel)
- Wegenkaart (in uw eerste hotel)
- Entree tot de bibliotheek in de Benedictijner Abdij in Admont
- Lebkuchen in Mariazell
- Proeverij met oud-Weense delicatessen, een Weens biertje, een glas wijn, een kopje koffie
- Stadswandeling met audiogids in Steyr (Duits- of Engelstalig)

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren we een alternatief hotel in de omgeving van uw bestemming. Bij de kamerkeuze kunt u aangeven of u in 3- of 4-sterren hotels wilt verblijven.

Overnachtingen
Indien u kiest voor 3-sterren hotels:

1x Salzburg, Hotel Astoria
1x Hallstatt, Hotel Goisererhof
1x Admont, Hotel Traube
1x Mariazell, Hotel Goldenes Kreuz
2x Wenen, Arthotel ANA Katharina
1x Steyr, Hotel Wirt im Feld
1x Salzburg, Hotel Astoria


Indien u kiest voor 4-sterren hotels:

1x Salzburg, Hotel Neutor
1x Bad Ischl, Hotel Goldenes Schiff
1x Admont, Hotel Spirodom
1x Mariazell, Hotel Zum heiligen Geist
2x Wenen, Arthotel ANA Gala
1x Steyr, Landhotel Mader
1x Salzburg, Hotel Neutor

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.