Provence & Côte d'Azur

Verschillende reismogelijkheden

Combineer de geschiedenis van het oude Romeinse Rijk met de flair van de Zuid-Franse Côte d'Azur. Van de Amfitheaters van Orange en Nîmes tot de rode loper van Cannes en het casino in Monaco. Meer reisinformatie

vanaf € 1038 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Rustig programma

Provence & Côte d'Azur

De autorondreis start en eindigt in Nice aan de Zuid-Franse kust. Via het mooie en ruige binnenland rijdt u naar de Provence waar een schatkamer aan Romeinse overblijfselen ligt. U bezoekt openluchtmusea van steden met oude amfitheaters, marktpleinen, bruggen en viaducten. De geschiedenis ligt hier voor het oprapen. In de Camargue worden natuurliefhebbers op hun wenken bediend. Wilde paarden, roze flamingo's en een enorme moerasdelta met de mooiste flora. U beëindigt de rondreis met een vleugje flair aan de Franse Rivièra met mondaine badplaatsen, hagelwitte stranden, havens met superdeluxe jachten die zij aan zij liggen en eindeloze boulevards om te flaneren.

Hoogtepunten
- Ontdek Nice
- Grasse, stad van de parfum
- Ruige natuur in de Gorges du Verdon
- Schilderachtig Aix-en-Provence
- Het Romeinse Rijk: Orange & Avignon
- Sur le Pont d'Avignon
- Beschermde natuur in de Camargue
- Paradijselijk, Iles d'Hyères
- Over de rode loper in Cannes
- Voor 1 dagje jet-set in het Vorstendom Monaco

  • 12-daagse autorondreis
  • 12-daagse fly drive

Dag 1: Nice

Nice

De rondreis start in Nice en afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u nog de mogelijkheid om deze leuke stad te ontdekken. Nice vormt het hart van de Côte d’Azur en er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje. De stad heeft maar liefst 7 kilometer (kiezel)strand en op de Boulevard des Anglais is er een bont gezelschap aan 'locals', joggers en toeristen die flaneren. Vieux Nice is het oude gedeelte van de stad. Slenter door een wirwar van steegjes met pastelkleurige huizen en wapperend wasgoed. De vakantie is begonnen!

Dag 2 en 3: Nice - Aix-en-Provence, afstand ca. 270 km

Aix-en-Provence

Na een Frans ontbijtje met een croissant en kop koffie of thee rijdt u door het gebied van Castellane naar het parfumstadje Grasse. Hier kunt u de parfumfabrieken bezoeken en indien u een nieuw luchtje nodig heeft, dan bieden de outlets een ruime keus voor een goede prijs. De volgende stop is bij de Gorges du Verdon, de grootste kloof van Europa, uitgeslepen door de rivier de Verdon. Dit wordt de Grand Canyon van Europa genoemd. Het is perfect wandelgebied met overal uitzichten op het stuwmeer Lac de Sainte Croix. Rij verder door lavendelvelden naar uw eindpunt van vandaag.

Aix-en-Provence is een stad met een rijke geschiedenis. In de oude binnenstad proeft u de sfeer van de Provence in de gezellige straten met terrassen, restaurants en winkels. Franse pleinen, de Kathedraal van Saint-Sauveur, de oude herenhuizen in het Quartier Mazarin en mooie gebouwen maken van Aix-en-Provence een schilderachtig stadje. Het is niet gek dat de beroemde schilder Paul Cézanne hier zijn inspiratie op deed voor zijn inmiddels beroemde doeken. Sluit de dagen af met een lekker diner met Franse specialiteiten, kaas en bijpassende wijn.

Dag 4: Aix-en-Provence - Avignon/Orange, afstand ca. 100 km

Lavendel velden

Dwars door het Franse platteland met slaperige dorpjes als Lourmarin, Bonnieux en Gordes rijdt u richting Avignon/Orange. Maak een koffiestop in het charmante Lourmarin, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk met een oud Renaissance kasteel. Of Bonnieux, nog zo'n typisch Frans dorpje in het Luberon gebergte, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het ligt op een heuvel en heeft mooi uitzicht over de omgeving en op Gordes en Rousillon. Wanneer u door de authentieke straten van Gordes loopt, snapt u dat het plaatsje in trek is bij filmploegen (decor) en kunstenaars (inspiratie). In Rousillon is de Romeinse brug Pont Julien bezienswaardig en als afsluiter bezoekt u de Abbaye de Senanque, een klooster waar monniken nog steeds wonen en waar honing, lavendelproducten en likeur wordt gemaakt. U verblijf vandaag in Orange of Avignon, afhankelijk van de beschikbaarheid in de hotels. De steden liggen op een half uurtje rijden van elkaar en kunnen beide worden bezocht. Fans van de Tour de France herkennen vast de Mont Ventoux in dit gebied, de 'Reus van de Provence'.

Dag 5: Avignon/Orange

Avignon

Avignon ligt aan de rivier de Rhône en heeft het Palais de Papes als toeristische trekpleister. Het enorme paleis uit de 14e eeuw is indrukwekkend en enkele vertrekken kunnen worden bezocht. Bezoek de belangrijkste kerk Notre-Dame des Doms, bekijk de stadsmuren met poorten en torens en natuurlijk de middeleeuwse brug Pont d'Avignon.

Voor liefhebbers van de oudheid is Orange een fantastische stad. De Romeinen hebben een flinke stempel gedrukt op de stad en het Romeinse theater is de belangrijkste bezienswaardigheid. Ook de Arc de Triomphe is goed bewaard gebleven. Overal in de stad zijn overblijfselen te vinden naast gezellige straten met restaurants en winkels. 

Wijnliefhebbers opgelet. Vergeet niet te stoppen in Châteauneuf du Pape, waar de wereldberoemde gelijknamige wijn geproduceerd wordt. Hier ziet u wijngaarden tot zover het oog reikt.

Dag 6: Avigon/Orange - Nîmes, afstand ca. 50 km

Arena van Nîmes

Na het ontbijt hoeft u maar een kleine afstand te overbruggen. Dat is mooi, want zo blijft er veel tijd over om Nîmes te ontdekken. Wederom een stad met prestigieus Romeins verleden. De best bewaarde gebouwen uit dit tijdperk zijn het Amfitheater, het Maison Carrée en stadspoort Porte d’Auguste. Breng ook een bezoek aan het middeleeuwse Uzès met kasteel, mooie pleinen en de Fenestrelletoren, de enige ronde klokkentoren van Frankrijk. Eindig de dag bij het UNESCO werelderfgoed Pont du Gard. Dit is het hoogste en grootste aquaduct van het Romeinse Rijk en schitterend bewaard gebleven. De brug bestaat uit 3 lagen en totaal 48 grote en kleinere bogen. Een meesterwerk.

Dag 7 en 8: Nîmes - Arles, afstand ca. 35 km

Camargue - wilde paarden

U vervolgt de rondreis naar Arles, uitvalsbasis voor een bezoek aan de Camargue, maar zelf ook de moeite waard. Het Amfitheater en de Obelisk van Arles herinneren aan de Romeinen, maar het alledaagse leven speelt zich af in de straten en op de markt. U kunt prima winkelen en eten in Arles, vooral in de kleinere restaurants waar maaltijden met streekproducten worden gemaakt. Arles is bekend als woonplaats van Vincent van Gogh en overal in de stad zijn plekjes waar hij zijn inspiratie opdeed. Ook Saint-Rémy de Provence is een echt Van Gogh - stadje.

Op de achtste dag kunt u een bezoek brengen aan de Camargue, een uitgestrekt natuurgebied aan de kust, bestaande uit moerassen, meren, velden en zoutpannen. De Rhônedelta is gevormd door de Middellandse zee, de rivier en de wind. Hier is een bijzondere flora en fauna te ontdekken. Vooral de wilde paarden, zwarte stieren en flamingo's trekken de aandacht. U kunt een paardrijtocht of een begeleide rondrit reserveren, zodat u onder leiding van een natuurgids wat meer te weten komt over het gebied.

Het dorpje Saintes-Maries de la Mer lag vroeger een paar kilometer landinwaarts, maar nu toch echt aan zee.

Dag 9: Arles - Toulon, afstand ca. 160 km

Zuid-Franse kust bij Toulon

Na een laatste ontbijt in uw hotel in Arles rijdt u in oostelijke richting, langs de havenstad Marseille waar u een korte stop kunt maken. Marseille is de tweede grote stad van Frankrijk met als kloppend hart de Vieux Port, de oude haven met de visafslag en de pakhuizen. Zoals iedere grote stad heeft ook Marseille een mooie basiliek, de Notre Dame de la Garde. Indien u de stad bezoekt, mag de lunch met Bouillabaisse natuurlijk niet ontbreken. Wilt u de stad niet in, dan rijdt u langs de kust met fjordachtige inhammen met steile rotsen, die de Fransen calanques noemen. Via het mooie Cassis, bekend vanwege de witte wijn, arriveert u uiteindelijk in Toulon.

Dag 10 en 11: Toulon - Cannes, afstand ca. 125 km

Porquerolles

De beste manier om de eilandengroep Iles d'Hyères te bezoeken, is een boottochtje van 10 minuten vanuit Hyères zelf. Er zijn drie hoofdeilanden en een aantal kleinere eilandjes en rotsen. Het grootste eiland is Porquerolles en het lijkt alsof u in het paradijs bent aangekomen. Aan de noordkant treft u steile rotsen en baaien, terwijl het zuiden wordt gevormd door witte stranden, turquoise water, olijf-, denne- en palmbomen en een oase van rust. Helemaal ontspannen rijdt u verder naar het mondaine St. Tropez en uw eindbestemming Cannes. U bent in het mondaine zuiden, waar de jet-set graag flaneert in hippe beachclubs en op superluxe jachten.

Op dag 11 kunt u kiezen wat u wilt doen. Een lekker dagje aan het strand, een bezoek aan het Vorstendom Monaco of een rit langs de prachtige kust met diverse stops in badpaatsen, middeleeuwse dorpjes en de Loup Gorges die tot een hoogte van 700 meter reikt. U verblijft in filmhoofdstad Cannes, waar jaarllijks het Filmfestival wordt gehouden en sterren over de rode loper gaan om de Gouden Palm voor de beste film te bemachtigen.

Dag 12: Einde rondreis

De rondreis eindig na het ontbijt.

Dag 1: Vlucht naar Nice

Nice

Na aankomst op de luchthaven van Nice, haalt u de huurauto op en rijdt u richting het eerste hotel. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u nog de mogelijkheid om deze leuke stad te ontdekken. Nice vormt het hart van de Côte d’Azur en er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje. De stad heeft maar liefst 7 kilometer (kiezel)strand en op de Boulevard des Anglais is er een bont gezelschap aan 'locals', joggers en toeristen die flaneren. Vieux Nice is het oude gedeelte van de stad. Slenter door een wirwar van steegjes met pastelkleurige huizen en wapperend wasgoed. De vakantie is begonnen!

Dag 2 en 3: Nice - Aix-en-Provence, afstand ca. 270 km

Aix-en-Provence

Na een Frans ontbijtje met een croissant en kop koffie of thee rijdt u door het gebied van Castellane naar het parfumstadje Grasse. Hier kunt u de parfumfabrieken bezoeken en indien u een nieuw luchtje nodig heeft, dan bieden de outlets een ruime keus voor een goede prijs. De volgende stop is bij de Gorges du Verdon, de grootste kloof van Europa, uitgeslepen door de rivier de Verdon. Dit wordt de Grand Canyon van Europa genoemd. Het is perfect wandelgebied met overal uitzichten op het stuwmeer Lac de Sainte Croix. Rij verder door lavendelvelden naar uw eindpunt van vandaag.

Aix-en-Provence is een stad met een rijke geschiedenis. In de oude binnenstad proeft u de sfeer van de Provence in de gezellige straten met terrassen, restaurants en winkels. Franse pleinen, de Kathedraal van Saint-Sauveur, de oude herenhuizen in het Quartier Mazarin en mooie gebouwen maken van Aix-en-Provence een schilderachtig stadje. Het is niet gek dat de beroemde schilder Paul Cézanne hier zijn inspiratie op deed voor zijn inmiddels beroemde doeken. Sluit de dagen af met een lekker diner met Franse specialiteiten, kaas en bijpassende wijn.

Dag 4: Aix-en-Provence - Avignon/Orange, afstand ca. 100 km

Lavendel velden

Dwars door het Franse platteland met slaperige dorpjes als Lourmarin, Bonnieux en Gordes rijdt u richting Avignon/Orange. Maak een koffiestop in het charmante Lourmarin, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk met een oud Renaissance kasteel. Of Bonnieux, nog zo'n typisch Frans dorpje in het Luberon gebergte, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het ligt op een heuvel en heeft mooi uitzicht over de omgeving en op Gordes en Rousillon. Wanneer u door de authentieke straten van Gordes loopt, snapt u dat het plaatsje in trek is bij filmploegen (decor) en kunstenaars (inspiratie). In Rousillon is de Romeinse brug Pont Julien bezienswaardig en als afsluiter bezoekt u de Abbaye de Senanque, een klooster waar monniken nog steeds wonen en waar honing, lavendelproducten en likeur wordt gemaakt. U verblijf vandaag in Orange of Avignon, afhankelijk van de beschikbaarheid in de hotels. De steden liggen op een half uurtje rijden van elkaar en kunnen beide worden bezocht. Fans van de Tour de France herkennen vast de Mont Ventoux in dit gebied, de 'Reus van de Provence'.

Dag 5: Avignon/Orange

Avignon

Avignon ligt aan de rivier de Rhône en heeft het Palais de Papes als toeristische trekpleister. Het enorme paleis uit de 14e eeuw is indrukwekkend en enkele vertrekken kunnen worden bezocht. Bezoek de belangrijkste kerk Notre-Dame des Doms, bekijk de stadsmuren met poorten en torens en natuurlijk de middeleeuwse brug Pont d'Avignon.

Voor liefhebbers van de oudheid is Orange een fantastische stad. De Romeinen hebben een flinke stempel gedrukt op de stad en het Romeinse theater is de belangrijkste bezienswaardigheid. Ook de Arc de Triomphe is goed bewaard gebleven. Overal in de stad zijn overblijfselen te vinden naast gezellige straten met restaurants en winkels. 

Wijnliefhebbers opgelet. Vergeet niet te stoppen in Châteauneuf du Pape, waar de wereldberoemde gelijknamige wijn geproduceerd wordt. Hier ziet u wijngaarden tot zover het oog reikt.

Dag 6: Avigon/Orange - Nîmes, afstand ca. 50 km

Arena van Nîmes

Na het ontbijt hoeft u maar een kleine afstand te overbruggen. Dat is mooi, want zo blijft er veel tijd over om Nîmes te ontdekken. Wederom een stad met prestigieus Romeins verleden. De best bewaarde gebouwen uit dit tijdperk zijn het Amfitheater, het Maison Carrée en stadspoort Porte d’Auguste. Breng ook een bezoek aan het middeleeuwse Uzès met kasteel, mooie pleinen en de Fenestrelletoren, de enige ronde klokkentoren van Frankrijk. Eindig de dag bij het UNESCO werelderfgoed Pont du Gard. Dit is het hoogste en grootste aquaduct van het Romeinse Rijk en schitterend bewaard gebleven. De brug bestaat uit 3 lagen en totaal 48 grote en kleinere bogen. Een meesterwerk.

Dag 7 en 8: Nîmes - Arles, afstand ca. 35 km

Camargue - wilde paarden

U vervolgt de rondreis naar Arles, uitvalsbasis voor een bezoek aan de Camargue, maar zelf ook de moeite waard. Het Amfitheater en de Obelisk van Arles herinneren aan de Romeinen, maar het alledaagse leven speelt zich af in de straten en op de markt. U kunt prima winkelen en eten in Arles, vooral in de kleinere restaurants waar maaltijden met streekproducten worden gemaakt. Arles is bekend als woonplaats van Vincent van Gogh en overal in de stad zijn plekjes waar hij zijn inspiratie opdeed. Ook Saint-Rémy de Provence is een echt Van Gogh - stadje.

Op de achtste dag kunt u een bezoek brengen aan de Camargue, een uitgestrekt natuurgebied aan de kust, bestaande uit moerassen, meren, velden en zoutpannen. De Rhônedelta is gevormd door de Middellandse zee, de rivier en de wind. Hier is een bijzondere flora en fauna te ontdekken. Vooral de wilde paarden, zwarte stieren en flamingo's trekken de aandacht. U kunt een paardrijtocht of een begeleide rondrit reserveren, zodat u onder leiding van een natuurgids wat meer te weten komt over het gebied.

Het dorpje Saintes-Maries de la Mer lag vroeger een paar kilometer landinwaarts, maar nu toch echt aan zee.

Dag 9: Arles - Toulon, afstand ca. 160 km

Zuid-Franse kust bij Toulon

Na een laatste ontbijt in uw hotel in Arles rijdt u in oostelijke richting, langs de havenstad Marseille waar u een korte stop kunt maken. Marseille is de tweede grote stad van Frankrijk met als kloppend hart de Vieux Port, de oude haven met de visafslag en de pakhuizen. Zoals iedere grote stad heeft ook Marseille een mooie basiliek, de Notre Dame de la Garde. Indien u de stad bezoekt, mag de lunch met Bouillabaisse natuurlijk niet ontbreken. Wilt u de stad niet in, dan rijdt u langs de kust met fjordachtige inhammen met steile rotsen, die de Fransen calanques noemen. Via het mooie Cassis, bekend vanwege de witte wijn, arriveert u uiteindelijk in Toulon.

Dag 10 en 11: Toulon - Cannes, afstand ca. 125 km

Porquerolles

De beste manier om de eilandengroep Iles d'Hyères te bezoeken, is een boottochtje van 10 minuten vanuit Hyères zelf. Er zijn drie hoofdeilanden en een aantal kleinere eilandjes en rotsen. Het grootste eiland is Porquerolles en het lijkt alsof u in het paradijs bent aangekomen. Aan de noordkant treft u steile rotsen en baaien, terwijl het zuiden wordt gevormd door witte stranden, turquoise water, olijf-, denne- en palmbomen en een oase van rust. Helemaal ontspannen rijdt u verder naar het mondaine St. Tropez en uw eindbestemming Cannes. U bent in het mondaine zuiden, waar de jet-set graag flaneert in hippe beachclubs en op superluxe jachten.

Op dag 11 kunt u kiezen wat u wilt doen. Een lekker dagje aan het strand, een bezoek aan het Vorstendom Monaco of een rit langs de prachtige kust met diverse stops in badpaatsen, middeleeuwse dorpjes en de Loup Gorges die tot een hoogte van 700 meter reikt. U verblijft in filmhoofdstad Cannes, waar jaarllijks het Filmfestival wordt gehouden en sterren over de rode loper gaan om de Gouden Palm voor de beste film te bemachtigen.

Dag 12: Einde rondreis

De rondreis eindig na het ontbijt. U rijdt terug naar de luchthaven om de auto in te leveren en in te checken voor uw terugvlucht. 

  • 12-daagse autorondreis
  • 12-daagse fly drive

Inbegrepen
- 10 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt

Goed om te weten:
- Het is niet mogelijk om uw huisdier mee te nemen op deze rondreis

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Frankrijk
- Huurauto
- Entree- en parkeerkosten
- Eventuele toeristenbelasting

Inbegrepen
- Vlucht naar Nice v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Sunny Cars huurauto o.b.v. All Inclusive (zie huurvoorwaarden) en inclusief Flexservice: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen en annuleren
- 10 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt

Goed om te weten:
- Het is niet mogelijk om uw huisdier mee te nemen op deze rondreis

Niet inbegrepen
- Entree-, tol- en parkeerkosten
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. U kunt bij de kamerkeuze aangeven of u een verblijf in 3* hotels of in 4* hotels wenst. De 4* hotels hebben vaak iets meer faciliteiten en airconditioning. 

Overnachtingen
Voorbeelden van 3* hotels:

1 x Nice, Hotel Esatitude
2 x Aix-en-Provence, Hotel Escale Oceania
1 x Avignon, Hotel Danieli*
2 x Nîmes, Nimotel
2 x Arles, Best Western Atrium Hotel
1 x Toulon, Grand Hôtel de la Gare
2 x Cannes, Hôtel des Oranges


Voorbeelden van 4* hotels:

1 x Nice, Hotel Splendid
2 x Aix-en-Provence, Hotel Birdy by Happyculture
1 x Avignon, Hotel de l'Horloge*
2 x Nîmes, Best Western Marquis de la Baume
2 x Arles, La Maison Volver
1 x Toulon, Okko Hotel
2 x Cannes, Hotel Amarante

* In juli kunnen we vanwege het Theaterfestival uitwijken naar Orange, dat ca. een half uurtje van Avignon ligt

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.