10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

Eigen vervoer reis

Start de rondreis met een bezoek aan de historische Hanzesteden Hamburg, Rostock, Lübeck en Bremen en sluit af op het eiland Rügen waar de natuur centraal staat en een aantal interessante bezienswaardigheden. Meer reisinformatie

vanaf € 447 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Hamburg, Bremen & Lübeck
  • Incl. verblijf op Rügen
  • UNESCO-stad Wismar
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt

10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

Deze autorondreis brengt u naar het noorden van Duitsland, waar een aantal interessante Hanzesteden liggen. Ontdek Bremen, Hamburg, Rostock, Wismar & Lübeck en combineer het stadse leven met een aantal dagen op het eiland Rügen, het leukste en grootste (schier)eiland van Duitsland in de Oostzee. De kuststrook, krijtrotsen, zandstranden en bijzondere bossen zijn een leuke afwisseling met de historische gebouwen, terrasjes en winkels in de grotere steden.

Hoogtepunten
- De Bremer Stadsmuzikanten
- Bezoek de Hanzestad Hamburg
- Rostock, de kleurrijke stad in Noord-Duitsland
- Mooi: UNESCO stad Wismar
- Lekker uitwaaien op Rügen
- Mooie krijtrotsen en uitgestrekte stranden

Dag 1: Nederland – Bremen, ca. 375 km

Stadhuis en kathedraal in Bremen

Een halve dagrit brengt u naar naar de eerste en mooie stad Bremen aan de rivier de Weser. Ongeveer 200 jaar geleden gingen de ezel, de hond, de kat en de haan u voor op weg naar deze leuke stad. Ze waren de hoofdpersonen in het sprookje De Bremer Stadsmuzikanten. Ervaar zelf hoe leuk deze stad is. U verblijft 2 nachten in Bremen.

Dag 2: Bremen

Bremen - Schnoor

Bremen is een stad met ruim 1200 jaar Hanzegeschiedenis. Midden in het centrum vindt u de ‘Marktplatz’ met het raadhuis, één van de mooiste van Duitsland en de Dom. De symbolen van de stad zijn het Rolandstandbeeld en natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten. U vindt ze beide op het plein voor het raadhuis. Leuke straatjes zijn de Böttcherstraße met het grote klokkenspel en Im Schnoor (Höhestraße), die u meevoeren naar het Bremen van lang geleden.

Dag 3: Bremen - Hamburg, ca. 130 km

Alstermeer Hamburg

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de grootste en bekendste Hanzestad van Noord-Duitsland, Hamburg. U verblijft hier twee nachten en kunt na het inchecken alvast een wandeling door de stad maken. Hamburg is een bedrijvige en gezellige havenstad, waar de hele dag iets te doen is. Bij mooi weer zitten de terrassen vol mensen en we raden u aan een leuk restaurant te zoeken en heerlijk te dineren.

Dag 4: Hamburg

Hamburg - Speicherstadt

Een volle dag ter besteding in wat volgens velen de mooiste metropool van Duitsland is. Hamburg heeft flair en internationale allure. De Binnen-Alster, een meer midden in de stad, is omgeven door prachtige gebouwen, gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Vanaf de Landungsbrücken in de haven vertrekken rondvaartboten door de haven die reeds in de 15e eeuw tot ontwikkeling kwam door het handelsverbond, de Hanze.

Dag 5: Hamburg - Rostock, ca. 185 km

Dw Jong Intra Vakanties - Rostock

We raden u aan vroeg op pad te gaan want tussen Hamburg en Rostock liggen nog twee interessante steden om te bezoeken, Lübeck en Wismar. In Lübeck zijn de mooie Marienkirche, de stadspoorten en de Salzspeicher, oude pakhuizen waarin het zout werd opgeslagen bezienswaardig. De rijkdom van de Hanze in de 14e eeuw zijn bijna nergens zo zichtbaar als in het historische stadscentrum van Wismar. De plattegrond van deze UNESCO stad is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd en ook de gebouwen uit die tijd zijn grotendeels behouden gebleven. De authentieke havenkroegen en de idyllische plekjes in de stad geven het centrum een geheel eigen uitstraling.

Dag 6: Rostock

Oostzee kust

U heeft een volle dag ter besteding in Rostock, dat aan de rivier de Warnow ligt. De levendige stad staat bekend om zijn typische bakstenen gebouwen en zijn maritieme sfeer.In het centrum vallen de pastelkleurige huizen, mooie kerken, pleinen en de universiteit met het klooster op. De stad zit vol restaurants en gezellige bars en eetcafés; de aanwezigheid van studenten zorgen voor een bruisend stadsleven.

Dag 7: Rostock - Rügen, ca. 150 km

Rügen - Sellin

Een leuke autorit die u naar uw eindbestemming van de rondreis voert, het eiland Rügen in de Oostzee. U kunt een beetje langs de Oostzeekust rijden waar het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft ligt. Er zijn 3 nachten voor u gereserveerd op het mooie eiland Rügen.

Dag 8 en 9: Rügen

Eiland Rügen

De populaire Kur-bestemming Rügen heeft een mondaine uitstraling in de dorpen, maar een prachtige ongerepte natuur en eindeloos lange zandstranden. Hier kunt u even helemaal tot rust komen of heerlijk uitwaaien op de boulevard of op de stranden. In uw hotel zijn fietsen te huur, bij mooi weer is dit de ideale manier om het eiland te verkennen. Een leuk uitstapje is een bezoek aan het kleine, autovrije eiland Hiddensee. Dit eiland maakt deel uit van het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft en is zeker de moeite waard.

Dag 10: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt. Bij enkele hotels kunt u optioneel halfpension bijboeken.
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels
Gedurende uw reis verblijft u in goede middenklasse hotels in een kamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een gelijkwaardig hotel in de omgeving.

Overnachtingen
2x Bremen, Hotel Achat Plaza City Bremen
2x Hamburg, Hotel Baseler Hof
2x Rostock, Vienna House Sonne Rostock
3x Bergen auf Rügen, Parkhotel Rügen

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 

8,7

Hotels in Hamburg en Wismar waren goed, in Bergen zelfs uitstekend. Bremen heeft voor irritaties gezorgd. Bed aan twee zijden tegen wand. Maar één dekbed aanwezig. Restaurant zondags niet open. Op maandag liep het diner totaal verkeerd.

7,0
6,0

De hotels in Hamburg en Wismar waren zonder airco. Heel vervelend met heet weer. Het Baseler Hof in Hamburg bood een ventilator en de ramen konden open. De kamer van Alter Speicher in Wismar was erg klein en heet .Het raam kon maar een klein stukje open en we kregen pas na drie keer vragen voor de 2e nacht een ventilator. We zijn niet tevreden over dit hotel. In het hotel in Bremen zijn we niet meer geweest.

8,3

Het was een geweldige rondreis. Het was prachtig in Noord-Duitsland. De hotels waren ook super goed.Het enige puntje van aandacht, vinden wij het volgende: Nergens konden wij in de brochures (of de nadere info bij de hotels zelf) iets nuttigs vinden over de parkeergelegenheden bij elk hotel. Dit is wel van groot belang bij een autorondreis. Wij hadden het fijn gevonden, wanneer we wisten hoe te parkeren (de mogelijkheden/faciliteiten) bij elk hotel. Vooral in Wismar hebben we bijna 2 uur rondgereden in het stadje voor we erachter waren waar we konden parkeren t.o.v. het hotel. Later bleek er bij het hotel in Wismar een klein pleintje achter het hotel te liggen, waar we hadden kunnen parkeren.

7,3

Ik zou een overnachting hotel in Lubeck aanbevelen ipv. Wismar.De reden is dat in Lübeck meer te bezichtigen is, en een mooiere plaats is om te verblijven.

7,5