10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

Eigen vervoer reis

Combineer de natuur van het eiland Rügen met de historische Hanzesteden Hamburg, Wismar, Lübeck en Bremen. Meer reisinformatie

vanaf € 551 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Hamburg, Bremen & Lübeck
 • Incl. verblijf op Rügen
 • UNESCO-stad Wismar
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt

10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

Deze autorondreis brengt u naar het noorden van Duitsland, waar een aantal interessante Hanzesteden liggen. Ontdek Hamburg, Wismar, Lübeck & Bremen en combineer het stadse leven met een aantal dagen op het eiland Rügen, het leukste en grootste (schier)eiland van Duitsland in de Oostzee. De kuststrook, krijtrotsen, zandstranden en bijzondere bossen zijn een leuke afwisseling met de historische gebouwen, terrasjes en winkels in de grotere steden.

Hoogtepunten
- Bezoek de Hanzestad Hamburg
- Lekker uitwaaien op Rügen
- Mooie krijtrotsen en uitgestrekte stranden
- Wismar
- Lübeck, verrassend leuke stad
- Bremen, uit een sprookje

Reviews

Algemene beoordeling

7,5  /  10
13 reviews
 • Faciliteiten 6,7
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Locatie 10,0
 • Maaltijden 7,5
 • Personeel & Service 10,0
 • Personeel en service 7,4
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,8
 • Routebeschrijvingen 6,5

Nieuwste reviews

7,5  /  10
Mevr. van Beek  |  27 dec 2019
 • Faciliteiten 1
 • Locatie 10
 • Personeel & Service 10
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9
7,3  /  10
Mevr. Zwart  |  2 sep 2019
 • Faciliteiten 6
 • Ligging hotels 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
Bij een autorondreis verwacht je een parkeerplek in de directe nabijheid van het hotel. In Hamburg niet het geval, in Wismar een onhandige parkeergarage met weinig plek. (en tegen forse betaling)
6,7  /  10
Mevr. Bagchus  |  22 sep 2019
 • Faciliteiten 7
 • Kamers 7
 • Ligging hotels 7
 • Maaltijden 6
 • Personeel en service 6
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7
 • Routebeschrijvingen 7
Het was weer zeer de moeite waard
Bekijk alle reviews

Reviews

Algemene beoordeling

7,5  /  10
13 reviews
 • Faciliteiten 6,7
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Locatie 10,0
 • Maaltijden 7,5
 • Personeel & Service 10,0
 • Personeel en service 7,4
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,8
 • Routebeschrijvingen 6,5

Dag 1: Nederland – Hamburg, ca. 440 km

Hamburg boottocht

Een mooie dagrit brengt u naar de grootste en bekendste Hanzestad van Noord-Duitsland. U verblijft hier twee nachten en kunt na het inchecken alvast een wandeling door de stad maken. Hamburg is een bedrijvige en gezellige havenstad, waar de hele dag iets te doen is. Bij mooi weer zitten de terrassen vol mensen en we raden u aan een leuk restaurant te zoeken en heerlijk te dineren.

Dag 2: Hamburg

Hamburg shopping

Een volle dag ter besteding in wat volgens velen de mooiste metropool van Duitsland is. Hamburg heeft flair en internationale allure. De Binnen-Alster, een meer midden in de stad, is omgeven door prachtige gebouwen, gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Vanaf de Landungsbrücken in de haven vertrekken rondvaartboten door de haven die reeds in de 15e eeuw tot ontwikkeling kwam door het handelsverbond, de Hanze.

Dag 3: Hamburg – Rügen, ca. 300 km

Eiland Rügen, Duitsland

Een leuke autorit die u in ca. 3 uur naar het eiland Rügen in de Oostzee voert. Omdat u later in uw reis de stad Wismar aandoet, raden wij u de route over Schwerin aan. Dit geeft u de gelegenheid deze mooie historische stad, met het beroemde en prachtig gelegen Kasteel van Schwerin, te bezoeken. Er zijn 3 nachten voor u gereserveerd op het mooie eiland Rügen.

Dag 4 en 5: Rügen

Kust Rugen

De populaire Kur-bestemming Rügen heeft een mondaine uitstraling in de dorpen, maar een prachtige ongerepte natuur en eindeloos lange zandstranden. Hier kunt u even helemaal tot rust komen of heerlijk uitwaaien op de boulevard of op de stranden. In uw hotel zijn fietsen te huur, bij mooi weer is dit de ideale manier om het eiland te verkennen. Een leuk uitstapje is een bezoek aan het kleine, autovrije eiland Hiddensee. Dit eiland maakt deel uit van het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft en is zeker de moeite waard.

Dag 6: Rügen – Wismar, ca. 180 km

Haven Rostock

De snelste route leidt u in ca. 2 uur naar Wismar. Trek echter iets meer tijd uit en reis via de mooie Hanzestad Rostock, langs de Oostzeekust met het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft naar uw volgende bestemming. Rostock is een prachtige Hanzestad, gelegen aan de rivier de Warnow. De levendige stad staat bekend om zijn typische bakstenen gebouwen en zijn maritieme sfeer. U verblijft 2 nachten in Wismar.

Dag 7: Wismar

Wismar

U heeft een volle dag ter besteding in het mooie Wismar. De rijkdom van de Hanze in de 14e eeuw zijn bijna nergens zo zichtbaar als in het historische stadscentrum van Wismar. De plattegrond van deze UNESCO stad is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd en ook de gebouwen uit die tijd zijn grotendeels behouden gebleven. De authentieke havenkroegen en de idyllische plekjes in de stad geven het centrum een geheel eigen uitstraling. Het oudste herenhuis van de stad "Alte Schwede" herinnert eraan dat de stad in de 17e en 18e eeuw onder Zweedse heerschappij stonden, wat u ongetwijfeld ook zult terug zien in prachtige Barokgebouwen zoals het arsenaal.

Dag 8: Wismar - Bremen, ca. 250 km

Stadhuis en kathedraal in Bremen

Via Lübeck en Hamburg rijdt u naar de prachtige stad Bremen aan de rivier de Weser. Neem u onderweg de tijd om de Hanzestad Lübeck te bezoeken. Net als Rostock staat deze stad bekend om de rode bakstenen gebouwen. Bezoek de mooie Marienkirche, de stadspoorten en de Salzspeicher, oude pakhuizen waarin het zout werd opgeslagen. U verblijft 2 nachten in Bremen.

Dag 9: Bremen

Bremer Stadsmuzikanten

Bremen is een stad met ruim 1200 jaar Hanzegeschiedenis. Midden in het centrum vindt u de ‘Marktplatz’ met het raadhuis, één van de mooiste van Duitsland en de Dom. De symbolen van de stad zijn het Rolandstandbeeld en natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten. U vindt ze beide op het plein voor het raadhuis. Leuke straatjes zijn de Böttcherstraße met het grote klokkenspel en Im Schnoor (Höhestraße), die u meevoeren naar het Bremen van lang geleden.

Dag 10: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt in Bremen. U kunt uw reis verlengen met een van de andere arrangementen uit ons programma of terugkeren naar Nederland.

Inbegrepen
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt. Bij enkele hotels kunt u optioneel halfpension bijboeken.
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Wegenkaart Duitsland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels
Gedurende uw reis verblijft u in goede middenklasse hotels in een kamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een gelijkwaardig hotel in de omgeving.

Overnachtingen
2x Hamburg, Hotel Baseler HOf
3x Bergen auf Rügen, Parkhotel Rügen
2x Wismar, Hotel Alter Speicher
2x Bremen, hotel Achat Plaza City Bremen Superior

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 


8,7

Hotels in Hamburg en Wismar waren goed, in Bergen zelfs uitstekend. Bremen heeft voor irritaties gezorgd. Bed aan twee zijden tegen wand. Maar één dekbed aanwezig. Restaurant zondags niet open. Op maandag liep het diner totaal verkeerd.

7,0
6,0

De hotels in Hamburg en Wismar waren zonder airco. Heel vervelend met heet weer. Het Baseler Hof in Hamburg bood een ventilator en de ramen konden open. De kamer van Alter Speicher in Wismar was erg klein en heet .Het raam kon maar een klein stukje open en we kregen pas na drie keer vragen voor de 2e nacht een ventilator. We zijn niet tevreden over dit hotel. In het hotel in Bremen zijn we niet meer geweest.

8,3

Het was een geweldige rondreis. Het was prachtig in Noord-Duitsland. De hotels waren ook super goed.Het enige puntje van aandacht, vinden wij het volgende: Nergens konden wij in de brochures (of de nadere info bij de hotels zelf) iets nuttigs vinden over de parkeergelegenheden bij elk hotel. Dit is wel van groot belang bij een autorondreis. Wij hadden het fijn gevonden, wanneer we wisten hoe te parkeren (de mogelijkheden/faciliteiten) bij elk hotel. Vooral in Wismar hebben we bijna 2 uur rondgereden in het stadje voor we erachter waren waar we konden parkeren t.o.v. het hotel. Later bleek er bij het hotel in Wismar een klein pleintje achter het hotel te liggen, waar we hadden kunnen parkeren.

7,3

Ik zou een overnachting hotel in Lubeck aanbevelen ipv. Wismar.De reden is dat in Lübeck meer te bezichtigen is, en een mooiere plaats is om te verblijven.

7,5