Ontdekkingsreis naar Beieren en Oostenrijk 15-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

  • Würzburg
  • Belvedere
  • Bamberg
  • Ontdekkingsreis naar Beieren en Oostenrijk
  • Regensburg
  • 22 foto's
  • Riviercruises
  • Rondreizen
  • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

  • Cruise per mps Johann Strauss
  • Gehele reis live muziek
  • Ontdek Beiren en Oostenrijk met deze prachtige cruise
  • Volpension

Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht.

Vervoersmogelijkheden
15-daags programma
  1. Dag 1: Arnhem - Keulen
  2. Dag 2: Keulen - Mainz
  3. Volledig 15 daags programma

Over Ontdekkingsreis naar Beieren en Oostenrijk

Intro

Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Arnhem - Keulen

    Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Keulen.

  2. Dag 2: Keulen - Mainz

    Al snel komen de silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom in zicht. Tijdens de lunch meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar Mainz.

  3. Dag 3: Mainz - Aschaffenburg

    Vanmorgen kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Zet de wekker extra vroeg, dan kunt u de indrukkwekkende rotsformatie de Loreley nog aanschouwen voor we aankomen in Mainz. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal. Aan het begin van de avond varen wij verder Aschaffenburg en wisselen we de Rijn in voor de Main.

  4. Dag 4: Aschaffenburg - Wertheim

    Kasteel Johannisburg is de belangrijkste bezienswaardigheid van Aschaffenburg. Het kasteel ligt vlakbij het oude centrum in de bocht van de rivier de Main. Rondom het kasteel kunt u heerlijk wandelen en heeft u een mooi uitzicht over de rivier. In de loop van de middag zetten we koers naar Wertheim.

  5. Dag 5: Wertheim - Würzburg

    Al vroeg komen we aan in de oude stad Wertheim. Het centraal gelegen marktplein met de Engelenbron vormt het middelpunt van de stad. Rond het middaguur laten we Wertheim achter ons en varen we naar Würzburg. Onderweg kunt u aan boord genieten van een heerlijke High Tea.

  6. Dag 6: Würzburg - Schweinfurt

    Tijdens het ontbijt arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad aan de Main is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen.

  7. Dag 7: Schweinfurt - Bamberg

    Tijdens de vaart naar Schweinfurt zullen wij meerdere sluizen passeren. We arriveren na het ontbijt in Schweinfurt zodat u de hele dag heeft om de stad kunt verkennen. Na middernacht komen we aan in Bamberg.

  8. Dag 8: Bamberg - Nürnberg

    Net als Rome is Bamberg op zeven heuvels gebouwd. In de historische binnenstad zijn de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke gebouwen zo goed bewaard gebleven dat de stad in 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg en geeft u de gelegenheid zelf deze middeleeuwse sfeer te voelen. Tijdens de lunch verlaten we Bamberg en zetten we koers naar Nürnberg.

  9. Dag 8: Nürnberg - Regensburg

    Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Regensburg passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

  10. Dag 9: Regensburg - Passau

    De oeroude stad Regensburg, wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden. Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij.

  11. Dag 11: Passau-Dürnstein

    Nog voor het ontbijt arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. In de middag vervolgen we onze reis en varen we door de Wachau naar Dürnstein. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af.

  12. Dag 12: Dürnstein - Wenen

    Al vroeg arriveren we in het plaatsje Dürnstein, Hier kunt u een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e-eeuwse Künringerburcht. Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze reis naar Wenen.

  13. Dag 13: Wenen - Melk

    In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn (excl.). In de loop van avond verlaten we Wenen.

  14. Dag 14: Melk - Passau(Lindau)

    In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. Met talloze binnenplaatsen, mooie wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan een klooster. De geschiedenis van Oostenrijk ervaart u tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch gooien we de trossen los en varen we naar Passau.

  15. Dag 15: Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

    De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien.


Additionele informatie

Tijdens deze reis zullen we af en toe s'nachts varen. De laatste dag van de reis is een volledige reisdag per touringcar.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Welkomstcocktail
  • 14 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
  • Gehele reis live muziek
  • Farewell Dinner
  • High Tea& High Wine
  • Bustransfer in Bamberg en Nürnberg
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Reis naar en van Arnhem
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook