Train & Electric Drive Cinque Terre en Toscane 11-daagse treinreis inclusief elektrische huurauto

  • Cinque Terre
  • Trein
  • Cinque Terre
  • Florence
  • Pisa
  • 11 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Unieke reis
  • Inclusief treinreis Nederland - Florence
  • Inclusief elektrische huurauto en gratis opladen
  • Mooie en duurzame accommodaties
  • Inclusief reisgids
  • Unieke reis

Unieke en duurzame rondreis per trein naar Florence met verblijf in 2 prachtige accommodaties vlakbij de Cinque Terre en in het zuiden van Toscane. De treinreis begint in Nederland en gaat naar München, hier neemt u de nachttrein naar Florence, een unieke ervaring! Vervolgens neemt u uw elekrische huurauto in ontvangst en rijdt u naar de Cinque Terre, waar u 4 nachten verblijft. Daarna overnacht u

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
  1. Dag 1: Treinreis via München naar Florence
  2. Dag 2: Florence – Borghetto di Vara, ca. 180 km
  3. Volledig 11 daags programma

Over Train & Electric Drive Cinque Terre en Toscane

Intro

Unieke en duurzame rondreis per trein naar Florence met verblijf in 2 prachtige accommodaties vlakbij de Cinque Terre en in het zuiden van Toscane. De treinreis begint in Nederland en gaat naar München, hier neemt u de nachttrein naar Florence, een unieke ervaring! Vervolgens neemt u uw elekrische huurauto in ontvangst en rijdt u naar de Cinque Terre, waar u 4 nachten verblijft. Daarna overnacht u wederom 4 nachten in de Maremma streek, een minder bekend gedeelte van Toscane. Hoogtepunten als de kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre, Pisa, Siena en San Gimignano wisselen elkaar af met minder bekende plaatsen als bijvoorbeeld Rapallo of Pitigliano.


Tijdens deze reis, waarbij ontspanning en genieten centraal staan, kan de elektrische huurauto zowel bij de accommodaties als onderweg bij openbare laadpunten gratis worden opgeladen, dat scheelt een hoop benzinekosten in uw portemonnee. 


Het is ook mogelijk een unieke treinreis naar Puglia te maken. Neem een kijkje bij de 12-daagse Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust en reis vanuit Nederland per trein naar Puglia.





Annuleringstermijn

Let op: de annuleringskosten voor de treintickets bedragen 100%. Na boeking is het niet mogelijk de tickets te wijzigen. De exacte annuleringskosten voor de hele reis, inclusief de accommodaties zijn bij ons op te vragen.

Autohuur

Bij deze reis is een elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car inbegrepen. De Opel Mokka-e is een automaat, heeft een bereik van ongeveer 330 km en beschikt over een ingebouwd navigatiesysteem.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Cinque Terre per trein
- Rapallo en Portofino
- Pisa
- Saturnia en Pitigliano
- Siena
- Grosseto en Castiglione della Pescaia
- San Gimignano

Dagprogramma

  1. Dag 1: Treinreis via München naar Florence

    Deze exclusieve reis begint met een indrukwekkend treinreis: in Amsterdam Centraal (of Utrecht Centraal of Arnhem Centraal) neemt u de ICE-trein die u via een overstap in Düsseldorf naar München brengt. De ICE-trein is voorzien van alle gemakken zoals wifi, stopcontacten onder uw stoel en een uitstekend restaurant aan boord.

    In München stapt u vervolgens op de Oostenrijkse nachttrein Nightjet naar Florence, waar u in een privé slaapcoupé de nacht zult doorbrengen. Onderweg heeft u alle tijd om uzelf rustig op de reis voor te bereiden, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of een stuk Flammkuchen.

  2. Dag 2: Florence – Borghetto di Vara, ca. 180 km

    ’s Ochtends wordt u wakker in Firenze, de hoofdstad van Toscane.

    In Florence gaat de reis verder per elektrische auto; de splinternieuwe en 100% elektrisch Opel Mokka-e. U haalt de auto op bij het vliegveld van Florence, de sneltram brengt u er vanaf het treinstation in slechts 15 minuten heen.

    De komende 4 nachten zult verblijven in een sfeervolle agriturismo aan de rand van het Nationaal Park Cinque Terre, net buiten de kleine stad Borghetto di Vara.

  3. Dag 3 en 4: Cinque Terre per trein

    U rijdt naar het station van La Spezia, waar u in een straal van ca. 500 m de auto tegen betaling kunt parkeren. Vanuit La Spezia neemt u de trein naar de 5 kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre, van Monterosso tot Riomaggiore (2-daagse Cinque Terre Card exclusief, ca. € 33 p.p., geldig voor toegang tot het park en treinreis). Een unieke ervaring!

  4. Dag 5: Rapallo en Portofino, ca. 65 km

    Neem de trein naar Rapallo, een schilderachtige stad gelegen aan de Italiaanse Rivièra met een grote jachthaven.

    Vanaf het station loopt u in 10 minuten naar de Montallegro kabelbaan, die de heuvel op brengt. Tijdens deze rit ziet u al veel van de stad en de natuur. Eenmaal boven aangekomen geniet u van het spectaculaire uitzicht over de Golf van Tigullio.

    Ook leuk is een boottocht naar Portofino, een pittoreske vissersplaats met kleurrijke huizen.

  5. Dag 6: Borghetto di Vara – Pisa – Baccinello, ca. 270 km

    Het is tijd om naar de tweede accommodatie te rijden, de volgende 4 nachten verblijft u in Tenuta Fattoria Vecchia in het zuiden van Toscane. Het is een rustiek landgoed uit de 17e eeuw waar u ondergedompeld wordt in het Toscaanse platteland en rust. Maak onderweg zeker een lunchstop in Pisa, bekijk de scheven toren op het Piazza dei Miracoli, terwijl u ondertussen de auto oplaadt.

  6. Dag 7: Saturnia en Pitigliano, ca. 70 km

    Pitigliano staat bekend om de bijzondere bouw, de huizen zijn gestapeld op de loodrechte wanden van een grote tufsteenrots, waardoor het lijkt alsof ze in de rotswand zijn uitgehakt.

    Bij Saturnia liggen warmwaterbronnen, waar u een bad kunt nemen in het warme, zwavelhoudende bronwater.

  7. Dag 8: Siena, ca. 80 km

    Siena is een prachtige middeleeuwse stad gelegen in het hart van Toscane. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, architecturale pracht en levendige cultuur. Één van de meest opvallende kenmerken van Siena is het middeleeuwse stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

    Het Piazza del Campo, het hoofdplein van Siena, is één van de meest opvallende pleinen ter wereld. Het heeft een unieke schelpvorm en is omringd door prachtige middeleeuwse gebouwen.

  8. Dag 9: Grosseto en Castiglione della Pescaia, ca. 50 km

    Grosseto is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft een mooi, compact stadscentrum, omgeven door oude stadsmuren.

    Rij verder naar de kust, Castiglione della Pescaia is een gezellige kustplaats met terrasjes en restaurants. Loop door de smalle straatjes naar boven voor een panoramisch uitzicht vanaf het kasteel, dat boven het stadje uittorent.

  9. Dag 10: Baccinello – San Gimignano - Florence, ca. 170 km

    Na het uitchecken rijdt u noordwaarts naar San Gimignano, één van de meest pittoreske stadjes van Toscane. Geniet van een typische Toscaanse lunch en maak gebruik van deze stop om de auto op te laden. In Firenze levert u de elektrische auto weer in bij het vliegveld, deze hoeft niet helemaal volgeladen te zijn, maar graag minstens 50%.

    Tussen 21 en 22 uur stapt u weer op de nachttrein Nightjet, waar u in een comfortabele privé slaapcoupé verder reist naar München.

  10. Dag 11: München - Nederland

    In München wordt u uitgerust wakker, de reis gaat verder per pijlsnelle ICE. Via een overstap in Düsseldorf komt u eind van de middag weer in Nederland aan, na een onvergetelijk mooie en duurzame reis!


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly & drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Treinreis van Amsterdam Centraal, Utrecht of Arnhem naar Florence, inclusief 2 overnachtingen in een privé slaapcoupé voor max. 4 personen o.b.v. logies/ontbijt en gereserveerde stoelen op het traject van Nederland-München
  • Elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car met gratis opladen, zowel bij de accommodaties waar u verblijft als onderweg bij openbare ENEL laadpalen. Inclusief 1 bestuurder, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW verzekering (schade) en TP verzekering (diefstal).
  • 8 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Reisbeschrijving
  • Reisgids naar keuze (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Pai Plus verzekering ca. € 10 per huurdag (voor wielen en ruiten)
  • Extra bestuurder ca. € 10 per huurdag
  • Borg autohuur € 300 (i.p.v. € 600) te voldoen per creditcard
  • Toeslag eerste klas op aanvraag
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Toeristenbelasting (momenteel geldt er geen toeristenbelasting in Borghetto di Vara en Baccinello)

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook