Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust 12-daagse treinreis inclusief elektrische huurauto

  • Ostuni
  • Matera
  • Amalfi kust
  • Metaponto
  • Alberobello
  • 10 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Unieke reis
  • Inclusief treinreis Nederland - Bari
  • Inclusief elektrische huurauto en gratis opladen
  • Luxe en duurzame accommodaties
  • Inclusief reisgids
  • Unieke reis

Via Duitsland en Zwitserland reist u per trein naar Milaan, hier neemt u vervolgens de nachttrein naar Puglia, in het uiterste zuiden van Italië. U rijdt vervolgens door Puglia in een elektrische auto en verblijft in 3 duurzame, luxe accommodaties waar natuur, cultuur en traditie een hoofdrol spelen. Het oprechte contact met de eigenaren, die u graag tips geven over de leukste plekjes en activitei

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1: Treinreis via Basel naar Milaan
  2. Dag 2: Bari - Girifalco, ca. 100 km
  3. Volledig 12 daags programma

Over Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust

Intro

Via Duitsland en Zwitserland reist u per trein naar Milaan, hier neemt u vervolgens de nachttrein naar Puglia, in het uiterste zuiden van Italië. U rijdt vervolgens door Puglia in een elektrische auto en verblijft in 3 duurzame, luxe accommodaties waar natuur, cultuur en traditie een hoofdrol spelen. Het oprechte contact met de eigenaren, die u graag tips geven over de leukste plekjes en activiteiten in de buurt van uw verblijf, zorgen voor een warme ontvangst. Ook overnacht u 3 nachten vlakbij de beroemde Amalfikust, een perfecte combinatie!


Tijdens deze reis, waarbij ontspanning en genieten centraal staan, kan de elektrische huurauto zowel bij de accommodaties als onderweg bij openbare laadpunten gratis worden opgeladen, dat scheelt een hoop benzinekosten in uw portemonnee. 


Het is ook mogelijk een unieke treinreis naar de Cinque Terre en Toscane te maken. Neem een kijkje bij de 11-daagse Train & Electric Drive Cinque Terre en Toscane en reis vanuit Nederland per trein naar Florence.




Annuleringstermijn

Let op: de annuleringskosten voor de treintickets bedragen 100%. Na boeking is het niet mogelijk de tickets te wijzigen. De exacte annuleringskosten voor de hele reis, inclusief de accommodaties zijn bij ons op te vragen.

Autohuur

Bij deze reis is een elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car inbegrepen. De Opel Mokka-e is een automaat, heeft een bereik van ongeveer 330 km en beschikt over een ingebouwd navigatiesysteem.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Matera
- Metaponto en Castellaneta Marina
- Potenza
- Amalfikust per ferry
- Vesuvius en Pompeï
- Altamura
- Alberobello en Ostuni
- Castellana grotten en Monopoli
- Bari

Dagprogramma

  1. Dag 1: Treinreis via Basel naar Milaan

    De vakantie begint in de ochtend met een indrukwekkend treinreis vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht of Arnhem met de ICE-trein naar Zwitserland. Voorzien van alle gemakken, zoals wifi, stopcontacten onder uw stoel en een uitstekend restaurant aan boord, reist u in één ruk door naar Basel, langs Keulen en Frankfurt. Onderweg heeft u alle tijd om u rustig op uw vakantiebestemming voor te bereiden, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of een stuk Flammkuchen.

    In Basel stapt u over op de Zwitserse Intercitytrein, die u in het middaglicht langs één van de mooiste treinroutes dwars door de Alpen naar Lugano voert, aan het gelijknamige meer. U zult ogen tekort komen om het landschap om u heen te bewonderen, met ongenaakbare bergtoppen die weerspiegeld worden in helderblauwe meren, en rijdt door de langste tunnel ter wereld. Ook deze trein heeft een boordrestaurant. Langs het beroemde Comomeer bereikt u vervolgens in de avond het indrukwekkende station van Milano Centrale.

    Daar wacht het sluitstuk van een reis vol ontdekkingen op u: de Italiaanse nachttrein van Milaan helemaal naar Bari, de hak van de Italiaanse laars. Langs o.a. Parma en Bologna bereikt uw nachttrein rond middernacht de Adriatische kust bij Rimini. Praktisch langs de branding zakt u verder af naar het zuiden, maar de kans is groot dat u dit gedeelte alleen in uw dromen meekrijgt. In comfortabele slaaprijtuigen kunt u bijkomen van alle indrukken, zodat u de volgende ochtend uitgerust aankomt in Puglia.

  2. Dag 2: Bari - Girifalco, ca. 100 km

    In de ochtend komt u rond 7.00 uur aan op het centraal station van Bari, de conducteur serveert een eenvoudig ontbijt voordat u uitstapt. De elektrische huurauto staat voor u klaar bij het vliegveld van Bari, dat gemakkelijk en snel te bereiken is via een rechtstreekse busverbinding (duur ca. 20 minuten, vertrek elk half uur). Het is ook mogelijk om de trein te nemen die direct onder het vliegveld aankomt (duur ca. 15 minuten). Uiteraard is een taxi ook mogelijk. 

    De komende 3 nachten wordt u verwacht bij Country Resort Borgo Valle Rita, gelegen op de grens van Puglia en Basilicata.

  3. Dag 3: Matera, ca. 45 km

    Vandaag staat in het teken van de stad Matera. De stad staat bekend om de wijk 'Sassi'. Deze in grotten uitgehakte wijk is tevens opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst.

  4. Dag 4: Metaponto en Castellaneta Marina, ca. 40 km

    Metaponto is bekend vanwege de ruïnes van de oude Griekse stad Metapontum. Deze stad was ook de plaats waar de meeste van de volgelingen van Pythagoras waren ondergedoken.

    Castellaneta is een kleine plaats, gelegen temidden van een groot, beschermd natuurgebied. De plaats is bekend als geboorteplaats van acteur Rodolfo Valentino. Het dorp bestaat uit een hoofdkern en een gezellige haven, Castellaneta Marina, welke erg geliefd is onder toeristen.

  5. Dag 5: Girifalco - Potenza - San Cipriano Picentino, ca. 220 km

    Na het ontbijt, rijdt u richting de Amalfikust: de rit brengt u langs het Parco Regionale di Gallipoli Cognato Piccole Dolomiti Lucane, een fantastische gebied en de moeite waard om te zien.

    Na een lunch halverwege de route, bijvoorbeeld in Potenza (en eventueel een oplaadbeurt voor de elektrische auto), checkt u in bij uw tweede accommodatie, Villa Rizzo Resort & Spa, gelegen in San Cipriano Picentino. Een vakkundig gerestaureerde oude boerderij op een groot landgoed dat omringd wordt door 12 hectare olijf- en hazelnootboomgaarden. Met panoramisch uitzicht op het Picentini-gebergte en Salerno!

  6. Dag 6: Amalfikust, ca. 40 km

    Gezien de drukte aan de Amalfikust raden we u aan vanaf de haven van Salerno de ferry te nemen naar Amalfi (niet inbegrepen, duur ca. 35 minuten, kosten ca. € 18 p.p. retour). Bewonder de prachtige kust vanaf zee, een leuke ervaring! De ferry brengt u naar het haventje van Amalfi, waar u te voet de smalle straatjes kunt verkennen.

  7. Dag 7: Vesuvius en Pompeï, ca. 80 km

    Een bezoek aan de beroemde vulkaan de Vesuvius mag niet ontbreken. Wist u dat zelfs de krater te bezoeken is? In de middag kunt u een kijkje nemen in Pompeï: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest. U waant zich ver terug in de historie.

  8. Dag 8: San Cipriano Picentino - Altamura - Alberobello, ca. 240 km

    De reis gaat weer terug naar Puglia, u wordt de komende 3 nachten verwacht bij Masseria Torricella vlakbij Alberobello. De ideale plek om tot rust te komen en een mooie afsluiting van deze reis.

    We raden aan een stop te maken in Altamura, het stadje staat ook bekend als ‘Leonessa di Puglia’ (Leeuwin van Puglia) en is rijk aan geschiedenis en cultuur. Het ligt op 500 meter hoogte en is zeer bekend vanwege haar brood, bekroond met een officieel DOP-keurmerk.

  9. Dag 9: Alberobello en Ostuni, ca. 45 km

    Na het ontbijt bezoekt u het typische Trulli dorp; Alberobello. De puntvormige huisjes zijn het handelsmerk van de regio Puglia en een bezoek hieraan mag tijdens uw rondreis door Puglia zeker niet ontbreken. Vervolgens bezoekt u "Città bianca" ( het witte stadje) zoals Ostuni wordt genoemd, u kunt het al van ver zien liggen. Geniet van deze sprookjesachtige stad en proef de heerlijke lokale specialiteiten. 

  10. Dag 10: Castellana grotten en Monopoli, ca. 30 km

    's Ochtends rijdt u naar de grotten van Castellana. U kunt hier genieten van een veelheid aan natuurlijke kunstwerken zoals kleurrijke stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meren. Vervolgens neemt u een kijkje in de vissersstad Monopoli met een kleurrijke haven.

  11. Dag 11: Treinreis via Milaan naar huis

    Op de terugweg maakt u de treinreis in de omgekeerde volgorde, maar u hoeft pas na 21.00 uur in de trein te stappen. Dit biedt u de kans om overdag nog iets te ondernemen, wellicht om een bezoek aan Bari te brengen. Bezoek de San Nicola basiliek en struin door het oude centrum, dat wel een doolhof lijkt. 

    U hoeft dus ook pas later op de dag de elektrische huurauto in te leveren bij het vliegveld van Bari (hoeft bij het inleveren niet volgeladen te zijn). Houdt er rekening mee dat het vanuit uw laatste accommodatie Masseria Torricella naar het vliegveld van Bari ongeveer 1 uur rijden is.

    Vanaf het vliegveld van Bari neemt u een taxi, de bus of de trein naar Bari Centrale en daar stapt u de nachttrein richting Milaan in. 

  12. Dag 12: Aankomst Nederland

    U wordt wakker in Milaan, waar u door de conducteur wakker gemaakt wordt met een eenvoudig ontbijt. Na 1 overstap bent u 's avonds weer terug in Nederland, na een onvergetelijk mooie en duurzame reis.


Additionele informatie

We raden u aan deze reis zo vroeg mogelijk van tevoren te boeken, er gelden diverse vroegboekkortingen waarbij u de hoogste korting krijgt als u minimaal 9 weken voor vertrek boekt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Treinreis van Amsterdam Centraal, Utrecht of Arnhem naar Bari, inclusief 2 overnachtingen in een privé slaapcoupé voor max. 4 personen o.b.v. logies/ontbijt en gereserveerde stoelen op het traject van Nederland-Milaan
  • Elektrische huurauto Opel Mokka-e van Sicily by Car met gratis opladen, zowel bij de accommodaties waar u verblijft als onderweg bij openbare ENEL laadpalen. Inclusief 1 bestuurder, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW verzekering (schade) en TP verzekering (diefstal).
  • 9 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Reisbeschrijving
  • Reisgids Puglia of Napels & Campania (voorkeur bij boeking opgeven, u krijgt de gids automatisch thuisgestuurd)
Niet inbegrepen
  • Pai Plus verzekering ca. € 10 per huurdag (voor wielen en ruiten)
  • Extra bestuurder ca. € 10 per huurdag
  • Borg autohuur € 300 (i.p.v. € 600) te voldoen per creditcard
  • Toeslag eerste klas zitplaatsen op aanvraag, in de nachttrein is geen eerste klasse mogelijk
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Toeristenbelasting

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook