Wintersport-Graubunden

Wintersport Graubunden

Jenny

 De adembenemende bergwereld doet in schoonheid niet onder voor de meer populaire skigebieden als het Berner Oberland en Wallis.

Jenny

Wintersport specialist

Graubünden heeft een adembenemende bergwereld. Optimaal genieten van skiën, snowboarden en winterwandelen kan hier zeker. Lees verder of bekijk ons aanbod.


Lees alles over Graubunden

Uw wintersport Graubünden brengt u naar een groot kanton in het zuid-oosten van Zwitserland. De adembenemende bergwereld doet in schoonheid niet onder voor de meer populaire skigebieden als het Berner Oberland en Wallis. Ook hier kunt u optimaal genieten van het skiën, snowboarden en winterwandelen.


Populaire bestemmingen in Graubunden

Davos-Klosters

Wintersport Klosters, een veelzijdig skigebied voor beginners en gevorderden. Wintersport Klosters, onlosmakelijk verbonden met het bekende Davos, is een populaire wintersportbestemming!

Het alternatief voor het stadse Davos is het dorpje Klosters. Beide liggen op korte afstand van elkaar, en vormen samen één skigebied Davos-Klosters, met ca. 325 km skipiste. Wintersport Klosters biedt een gevarieerd skigebied dat geschikt is voor voor zowel de gevorderde al beginnende wintersporter.

Hier vindt u naast een goede mix van blauwe, rode en zwarte pistes de langste afdaling van Europa. Deze begint op de top van de Weissfluh en brengt u tot aan Küblis. De afdaling is 12 km lang over een hoogteverschil van 2034 meter.

Het skigebied ligt tussen de 1124 m en 2844 m boven zeeniveau en is alleen daardoor al sneeuwzeker, maar voor het geval het witte goud niet voldoende uit de hemel komt vallen zorgen de maar liefst 140 sneeuwkanonnen er voor dat tenminste 40% van de pistes besneeuwd worden.

Wintersport Kloster valt onder het kanton Graubünden. Hier vindt u onder andere ook:

  • wintersport Savognin

  • wintersport Davos

  • wintersport LaaxDe grote massa toeristen die vanuit de hele wereld Zwitserland bezoekt zal in het algemeen wintersport Graubünden niet als eerste bestemming kiezen. Dat is jammer, want een wintersport Graubünden biedt dezelfde mogelijkheden als die andere bekende skigebieden u ook bieden. Wat dacht u van gletsjerskiën op de Vorab gletsjer bij Laax, snowboarden in Savognin, of de langste afdaling van Europa in Davos-Klosters. Voor iedereen is er wel wat wils te doen in dit uitgestrekte skigebied. De ruige natuur in dit dunbevolkte kanton zal menig wandelliefhebber, fotograaf en wintersporter goed bevallen.

Om de keuze voor een wintersport Graubünden in dit uitgestrekte gebied makkelijker te maken zou u ons aanbod voor een wintersport Laax of een wintersport Davos kunnen bekijken.

Gezien de ligging van het skigebied Graubünden zou u ook eens kunnen kijken naar een wintersport Oostenrijk of een wintersport Italië.

Laax

Een wintersport Laax brengt u naar één van de grootste skigebieden in Zwitserland. Geniet van de brede pistes en gevarieerde afdalingen voor zowel de beginnende als de ervaren skiër. Maar ook snowboarders en freeriders hebben een grote voorkeur voor deze wintersportplaats. Het is genieten tijdens uw wintersport Laax!

Wintersport Laax is een paradijs voor snowboarders en freeriders. Het heeft één van de beste halfpipes ter wereld en maar liefst 4 funparks. Maar wintersport Laax heeft ook een geweldig skigebied. De pistes van Laax zijn aangesloten op die van de buurdorpen Flims en Falera, en vormen samen de Alpenarena.  In totaal telt de Alpenarena ca. 220 km pistes en behoort daarmee tot een van de grootste skigebieden van Zwitserland. U kunt, op uw wintersport Laax, zelfs van de Vorabgletsjer een afdaling maken.

Het skigebied wintersport Laax ligt voornamelijk boven de boomgrens en is hierdoor overzichtelijk en sneeuwzeker. De verdeling tussen rode, blauwe en zwarte afdalingen is ongeveer gelijk, waardoor echt iedereen hier goed uit de voeten kan. Ook op het gebied van off-piste heeft het skigebied van Laax veel te bieden. Er is ruim 40 km aan ongeprepareerde afdalingen. De liften zijn bijzonder kind- en snowboard vriendelijk met gemakkelijke in- en uitstap.

De wintersportplaats Laax ligt in het canton Graubünden, waar ook andere bekende wintersportplaatsen toe behoren. Voor meer informatie zie ons aanbod wintersport Graubünden.  Ook in andere wintersport landen hebben wij volop mogelijkheden voor een fijne wintersport vakantie, bijvoorbeeld wintersport Oostenrijk of wintersport Italië.Savognin

Wintersport Savognin is populair onder gezinnen met kleine kinderen. Gekenmerkt door een middeleeuwse brug en drie kerktorens, draagt het dorp het keurmerk "gezinnen welkom". De kids worden verwend in de kinderskischool van Savognin!

Wintersport Savognin biedt de skiërs brede open en grotendeels boomvrije pistes. De vele sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat ook de dalafdalingen in prima conditie blijven.

In het bergrestaurant Tigignas op 1600 m hoogte geniet u tijdens uw wintersport Savognin op het zonneterras van het prachtige uitzicht.

Direct vanuit het dorp zijn de skigebieden bereikbaar met een snowshuttle (pistenbus) of de 4-persoons stoeltjeslift. Wintersport Savognin is bovendien uitstekend geschikt voor snowboarders door het Snowboard Funpark. 

Voor kinderen is de Pinocchio club met het Pinocchio Skiland ideaal om te leren skiën. Mocht uw kind nog niet aan skiën toe zijn wordt het opgevangen door de proffessionele begeleider ins de kinderclub.

In Savognin is het goed après-skiën. U kunt ook naar het zwembad, de sauna, natuurijsbaan of een wandeling maken (ca. 40 km wandelpaden).

Bent u enthousiast geworden, maar weet u niet zeker of wintersport Savognin de juiste keuze voor u is? Kijk dan eens naar ons andere aanbod in Zwitserland bijvoorbeeld:

  • wintersport Laax

  • wintersport Davos

  • wintersport Graubünden

 Wilt u ook eens kijken naar een ander groot skigebied bekiikt u dan ons aanbod, wintersport Berner Oberland