Wintersport-Crans-Montana

Wintersport Crans Montana

Jenny

De pistes zijn lekker breed. De Plain Morte is met zekerheid het hoogtepunt van het skigebied (niet alleen letterlijk). Het is een superfijne, lange afdaling. OMdat íe zo hoog begint is de sneeuw bovenin vaak lekker poederig, zodat je het gevoel hebt over de piste te zweven!

Jenny

Wintersport specialist

Crans Montana beschikt over meer dan 150 sneeuwkanonnen die de pistes in top conditie houden. Lees snel verder voor meer inspiratie of bekijk direct het aanbod.


Lees alles over Crans Montana

Wintersport Crans Montana is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Beide wintersportplaatsen, Crans en Montana, zijn zeer in trek door het fantastische skigebied dat zich boven de op ca. 1500 m hoogte gelegen dorpjes uitstrekt.


Populaire bestemmingen in Crans Montana

Plaine Morte, 12 km afdaling.

Winstersport Crans Montana ligt in het kanton Wallis en wordt ook wel het "zonneterras van Wallis" genoemd.

Het skigebied biedt genoeg mogelijkheden voor zowel beginnende als de gevorderde wintersporters. Het gebied beschikt over meer dan 150 sneeuwkanonnen die de pistes permanent in topconditie houden. De liften van wintersport Crans Montana komen tot ca. 3000 m hoogte, waar u vanaf de gletsjer 'Plaine Morte' een 12 km lange afdaling kunt maken met een hoogteverschil van maar liefst 1500 m.

De liften zijn snel en hebben een enorme capaciteit. Hierdoor zijn er bij de lift nauwelijks wachttijden.

Wintersport Crans Montana is ook leuk met de kinderen. De skischolen organiseren  leuke activiteiten en bieden veel oefenmogelijkheden.

Crans-Montana heeft inmiddels een internationale uitstraling verworven door het organiseren van diverse sportwedstrijden en congressen. In het centrum bevinden zich diverse exclusieve winkeltjes, gezellige restaurants en terrasjes. om

Bekijk ook eens ons overige aanbod in Wallis zoals wintersport Zermatt of wintersport Saas Fee.