Wintersport-Centraal-Zwitserland

Wintersport Centraal Zwitserland

Jenny

Al jaren verzorgt de Jong Intra Vakanties de wintersportvakantie van vele duizenden wintersporters naar 10 populaire wintersportlanden. En daar zijn we trots op! Wij hopen u dit jaar op één van onze wintersportreizen te mogen begroeten!

Jenny

Wintersport expert

Skigebied Centraal Zwitserland (Zentralschweiz) ligt in het hart van het oorspronkelijke Zwitserland. Hier vindt u prachtige bergen en kristalheldere meren!

De mooiste dorpen in skigebied Centraal Zwitserland

Lees alles over onze wintersportvakanties naar Centraal Zwitserland

Wintersport in Centraal Zwitserland

Centraal Zwitserland (Zentralschweiz) ligt in het hartje van het oorspronkelijke Zwitserland en bestaat uit de kantons Uri, Schwyz, Luzern, Oberwalden, Nidwalden en Zug. Het gebied wordt gekarakteriseerd door typische Zwitserse scènes met prachtige bergen, kristalheldere meren waarin de bergen weerspiegeld worden en omgeven door vredige landschappen met idyllische dorpjes. Het bekendste meer is het Vierwaldstättersee, met diverse uitlopen die in het land ‘verdwijnen’.

Skigebied

In Centraal Zwitserland vindt u een grote diversiteit aan skigebieden. Het zijn er in totaal 36 en er is zo’n 500 km skipiste in Centraal Zwitserland geregistreerd. Ze bereiken een hoogte van 3.020 m. De bergtoppen van de Pilatus, de Titlis en de Rigi steken met kop en schouders boven de rest van het landschap uit. De imposante bergtop van de Titlis vindt u in skigebied Engelberg, in het midden van de Zwitserse Hochalpen. Deze bergtop trekt skiërs en snowboarders van over de gehele wereld aan! Door de mooie bergtoppen vindt u in skigebied Centraal Zwitserland lange dal afdalingen, die erg geliefd zijn.

Al met al, in Centraal Zwitserland zijn er genoeg skipistes om een hele week lekker te skiën of snowboarden. Op de goed onderhouden pistes heeft u gegarandeerd een uitzonderlijk uitzicht. Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt! Rust vindt u hier zeker. Ook zijn er genoeg off piste mogelijkheden. Deze lijken oneindig. Vooral de Gemsstock, in Hock Ybrig, is beroemd onder freeriders.


Voor wie is wintersport Centraal Zwitserland geschikt?

Rustzoekers

Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt! Rust vindt u hier zeker. Ook zijn er genoeg off piste mogelijkheden. Deze lijken oneindig.


Populaire bestemmingen wintersport Centraal Zwitserland

Welk dorp in Centraal Zwitserland gaat u ontdekken?

Wintersport in Engelberg

Skigebied Engelberg bestaat uit twee delen: Titlis en Brunni. Deze delen zijn met elkaar verbonden door een skibus, waar u gratis gebruik van kunt maken. Doordat het deelgebied Titlis zo hoog ligt (3000 m!) is dit gebied sneeuwzeker. Het deelgebied Brunni is zonniger en meer geschikt voor beginners.

Wintersport Engelberg

De reis naar Centraal Zwitserland in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Centraal Zwitserland

De skigebieden van Centraal Zwitserland liggen relatief dichtbij. De meeste skigebieden zijn vanaf Utrecht in 850 km te bereiken met de auto. U doet hier ongeveer 9 uur over.

Met uw eigen auto naar wintersport in Centraal Zwitserland

Met de auto bereikt u Centaal Zwitserland normaliter in zo’n 8 a 9 uur rijden (820 km). De bestemming is het makkelijkste te bereiken via Bazel. De snelweg verlaat u net voor de échte drukte begint. Let wel dat het in het weekend en de vakanties extra druk kan zijn vanwege het hoge aantal skiërs.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie