Intro
Snel door naar
Lees alles over Tessin ticino
Goed voorbereid op vakantie

Ontdek de toegangspoort tot het zuiden tijdens een autovakantie Tessin. De regio Tessin - of Ticino in het Italiaans - bekoort met zijn Italiaanse charme, boeit met z’n lifestyle en verrast met z’n veelzijdigheid. Laat u zich meenemen in de Italiaanse flair en geniet tijdens een autovakantie Tessin.

Onze adviseurs

Met een zeilboot over het Meer van Lugano: genoten van het uitzicht op schilderachtige vissersdorpjes, de prachtige bergwereld en de stad Lugano. Dat is volgens ons de mooiste manier om van het landschap te genieten!

Foto wintersport
Jenny Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert
Nicky - Product Manager Wintersport
Nicky Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Populaire bestemmingen in Tessin ticino

Mediterrane sferen in het decor van de Alpen

Tessin - of ook wel Ticino in de taal van de streek, het Italiaans - is een Zwitsers kanton met hoge bergen met groene weiden en besneeuwde toppen met bekende meren als het Lago Maggoire en het Comomeer. Dat vindt u in de de meest zuidelijke regio van Zwitserland, waar u zich regelmatig in Italië waant.

 

Wie het ‘dolce vita’ zoekt, vindt dit tijdens een autovakantie Tessin rust in subtropische tuinen of op de gezellige terrassen langs de oevers van de meren. Tijdens een zomervakantie Tessin wordt u ontvangen met Italiaanse flair, een mild klimaat, palmbomen, stranden, Romaanse kerken en pittoreske steegjes die op lieflijke piazza’s uitkomen. Maar de Alpine bergwereld is nooit ver weg!

 

Locarno

Locarno

Met ongeveer 2300 zonne-uren en een subtropische vegetatie is Locarno de stad met het mildste klimaat van Zwitserland. Vooral 's avonds, als de sfeer rond de arcaden en portici dromerig is, uit bars zachte melodieën klinken en de lichtjes reflecteren in het meer, kun je gemakkelijk verliefd worden op deze schilderachtige stad. Eén van de mooiste plekjes is de Piazza Grande en daarachter ligt het oude deel van de stad, 'la città vecchia'. Het werd gebouwd in de middeleeuwen en er zijn verscheidene culturele en architectonische schatten te vinden. Restaurants te over in de met kinderkopjes geplaveide steegjes.

Bezienswaardig zijn ook de mooie kerken, het archeologisch museum Castello Visconteo of de burcht, waarvan de binnenplaats dienst doet als festivallocatie. Bijvoorbeeld tijdens de opening van het spectaculaire Internationale Filmfestival, dat Locarno ieder jaar begin augustus in het voetlicht zet. Ook aan jongeren presenteert Locarno zich als ontmoetingsplaats: open air-concerten, disco-avonden aan boord van een schip en strandfeesten zijn evenementen die jongere gasten erg aanspreken.

Lago di Lugano

Lugano

Lugano is de grootste stad in de vakantieregio Tessin naast de op twee na belangrijkste financiële plaats van Zwitserland als congres-, bank- en businesscentrum, is Lugano ook de stad van de parken en bloemen, van villa's en sacrale bouwwerken. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een wereldstad en tegelijkertijd het cachet van een kleine stad. De stadskern met mediterraan aandoende pleinen en arcades en de talrijke parken met subtropische planten nodigen uit tot 'Dolce far niente' oftewel tot niets doen en genieten. Vanaf de twee huisbergen die Lugano rijk is, de Monte San Salvatore en de Monte Brè, heeft u een mooi panorama op de stad, het Meer van Lugano en het bergdecor.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 2 vakanties in Tessin ticino

Vervoer

Alpen

Vervoer naar Tessin

Voor autovakanties naar Tessin geldt dat de grensovergang bij Basel het meest geliefd zijn. U reist dan door België, Luxemburg en Frankrijk of kiest voor de route door Duitsland. Via de Luzern en langs de Vierwaldstättersee rijdt u vanuit het Berner Oberland het kanton Tessin in.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht.

Ervaringen

Dhr. en mvr. Braun Volop genoten aan het Lago Maggiore. Locarno en de omliggende plaatsjes bieden volop watersportmogelijkheden, ruime boulevards met wuivende palmbomen langs de oevers van het meer een een aangenaam klimaat. Volgend jaar weer!
Lees meer Lees minder
Familie Smit Net terug van een vakantie naar Lugano, schitterend gelegen aan het Meer van Lugano. Een aanrader zijn de restaurantjes die alleen vanaf het water bereikbaar zijn. In deze zogenoemde grotto's is het heerlijk eten! We hebben genoten!
Lees meer Lees minder
Familie Weiss Tijdens onze autovakantie Tessin een bezoek gebracht aan Swissminiatur in Melide, het enige miniaturpark van Zwitserland ingebed tussen 15000 soorten bloemen en meer dan 1500 bomen. Zeker een aanrader!
Lees meer Lees minder

Tessin ticino in beeld

 • Lago Maggiore
  Lago Maggiore
 • Ticino
  Ticino
 • Omgeving
  Omgeving
 • Locarno
  Locarno
 • Lago di Lugano
  Lago di Lugano
 • Alpen
  Alpen

Vergelijkbaar

Een autovakantie Tessin kunt perfect combineren met andere mooie regio's van Zwitserland:

Of combineer uw autovakantie Tessin met een autovakantie naar een van de mooie buurlanden van Zwitserland:

Een unieke manier om de Zwitsere bergwereld te ontdekken is met één van onze treinrondreizen:

Al jaren is de Jong Intra Vakanties een specialist in excursie- en rondreizen. De excursie- en rondreizen Zwitserland behoren tot de meest geliefde reizen uit ons aanbod.

Populaire vakanties in Tessin ticino

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 2 vakanties in Tessin ticino
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon perfect geregeld