Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Graubunden
Goed voorbereid op vakantie

Uw autovakantie Graubünden brengt u naar het vakantiegebied met 150 dalen en 615 meren waarin 1.000 bergtoppen worden weerspiegeld, een waar paradijs voor kleine en grote ontdekkers. Naast dit ruige geweld komt u tijdens uw zomervakantie Graubünden ook knusse bergdorpjes als Savognin, bekende wintersportplaatsen als Laax en mondaine vakantiedorpen als St. Moritz en Davos.

Onze adviseurs

Wat ons betreft absoluut vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland! Heerlijk voor kinderen, maar zeker zo leuk voor volwassenen.

Robert
Robert Wintersport, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland
Foto wintersport
Jenny Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert
Nicky - Product Manager Wintersport
Nicky Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Populaire bestemmingen in Graubunden

Zomer en winter

Graubünden is vakantiegebied nummer 1 van Zwitserland. Een autovakantie Graubünden betekent natuur, gebruiken, gewoontes en tradities, ontspanning en sport, maar ook drie talen. Het is de geboortestreek van de beroemde Heidi. De 150 dalen en 615 meren waarin 1000 bergtoppen worden weerspiegeld zijn een waar paradijs voor kleine en grote ontdekkers. Eén van de meest indrukwekkende landschappen is de 'Rheinschlucht'tussen Ilanz en Reichenau. Steile, wilde kalkrotsen waartussen de Rijn een een slingerende schacht van bijn 200 m diep heeft uitgesleten. Tegenover het geweldige landschap staat de wereld van kleine, knusse bergdorpen, maar ook van mondaine vakantieplaatsen zoals St. Moritz, Davos, Klosters, Arosa, Laax en Lenzerheide.

Maar u kunt er ook voor kiezen om eens te kijken in landen als Oostenrijk of Frankrijk. Bekijkt u ons aanbod voor een:

Savognin

Savognin

Savognin is een gezellige plaats gelegen op een hoogte van 1173m. In het centrum zijn leuke winkeltjes en terrasjes te vinden. Bergliefhebbers kunnen in deze omgeving uitstekend wandelen en uitstapjes maken, eventueel met de Bernina-Express. Deze bekende trein vertrekt vanuit het vlakbij gelegen Tiefencastel (ca. 15 minuten per auto) en legt hier één van de mooiste en indrukwekkendste treintrajecten af. vanaf Savognin kunt u ook mooie excursies maken naar onder andere Davos, Klosters of St. Moritz.
St Moritz

St. Moritz

Eén van de meest bekende Alpenresorts ter wereld! St. Moritz maakt zijn naam meer dan waar. In deze omgeving komt u ogen tekort. Gelegen op ca. 1800 m hoogte met veel zon en talrijke, schitterende bergmeren en in de omgeving van de Engadiner Bergwereld. Onder andere het St. Moritzer meer en op ca. 2 km gelegen, prachtige, Silvaplana meer. Rondom de meren zijn diverse wandelroutes, mountainbikeroutes en in St. Moritz zijn gezellige café's, restaurants en hotels met de beste naam en service ter wereld. Een mooie mountainbiketocht is bijvoorbeeld naar Celerina, Samedan, Bever of Zuoz en vervolgens met de trein van de Rhätische Bahn terug naar het hotel (trein inclusief met uw gastenkaart).

Chur

Chur is de oudste stad van Zwitserland en de hoofdstad van Graubünden. In Chur vinden talrijke festivals plaats, zijn cafés, clubs, musea, grote warenhuizen en boetieks. Met de huisberg Brambrüesch bezit de stad een eigen winter- en zomersportgebied. In de zomer kunnen vanuit Chur wandeltochten worden ondernomen en landgoederen met wijngaarden worden bezocht. Chur is tevens een belangrijk knooppunt van wereldberoemde spoorlijnen als de Bernina Express van Chur via St. Moritz naar Tirano (Italië), Arosa Express van Chur naar Arosa of de Glacier Express van Zermatt naar Chur, Davos en St. Moritz.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 5 vakanties in Graubunden

Vervoer

Alpenweg

Vervoer naar Graubünden

Voor autovakanties naar Graubünden geldt dat de grensovergang bij Basel het meest geliefd is. U reist dan door België, Luxemburg en Frankrijk of kiest voor de route door Duitsland.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht.

Ervaringen

Fam. Groen Indrukwekkend. Je hoeft je geen minuut te vervelen of af te vragen wat gaan we doen vandaag. De regio is zo uitnodigend dat je gewoon tijd tekort komt. Met name de Bernina Express moet je eigenlijk gedaan hebben.
Lees meer Lees minder
Kees en Anja Verkamman - Zeeland Wij hebben enorm genoten van onze vakantie in Graubünden. Het is zo indrukwekkend dat we volgend jaar teruggaan. Maar of dat in de zomer of winter wordt zijn we nog niet uit!
Lees meer Lees minder
Francien van Oorschot - Groesbeek We hebben schitterende wandelingen gemaakt in de omgeving van Laax. Prachtig! Als je dan zo boven op een top zit en uitrust, besef je hoe mooi het eigenlijk is.
Lees meer Lees minder

Graubunden in beeld

 • In de wei
  In de wei
 • Familie
  Familie
 • Wandeling
  Wandeling
 • Savognin
  Savognin
 • St Moritz
  St Moritz
 • Alpenweg
  Alpenweg

Vergelijkbaar

Een autovakantie Graubünden kunt perfect combineren met andere mooie regio's van Zwitserland:

Of combineer uw autovakantie Graubünden met een autovakantie naar een van de mooie buurlanden van Zwitserland:

Een unieke manier om de Zwitsere bergwereld te ontdekken is met één van onze treinrondreizen:

Al jaren is de Jong Intra Vakanties een specialist in excursie- en rondreizen. De excursie- en rondreizen Zwitserland behoren tot de meest geliefde reizen uit ons aanbod.

Populaire vakanties in Graubunden

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 5 vakanties in Graubunden
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon perfect geregeld